به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر، ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش این طرح قرار دارند. تعداد بانکهای این طرح در حال افزایش است و به زودی تمامی بانکهای کشور به آن ملحق خواهند شد. طرح «کهربا» تحولی نوین در نظام پرداخت کشور است که میتواند به نفع مصرفکنندگان و فعالان اقتصادی باشد.
طبق گفتههای بانک مرکزی در مورد طرح «کهربا»، مشتریان شبکه بانکی میتوانند کارت بانکی فیزیکی خود را در برنامههای هوشمند مبتنی بر تلفن همراه تعریف کنند.
نسخه الکترونیکی ایمن کارتهای بانکی جایگزین کارتهای فیزیکی بانکی روی دستگاههای پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز خواهد شد. در ضمن انجام تراکنشهای خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارتهای بانکی امکان پذیر میشود.
امنیت: نسخههای الکترونیکی کارتهای بانکی از امنیت بالاتری نسبت به کارتهای فیزیکی برخوردار هستند.
راحتی: با استفاده از نسخههای الکترونیکی کارتهای بانکی، نیازی به همراه داشتن کارتهای فیزیکی نخواهد بود.
بهداشت: در شرایط کنونی که بیماریهای واگیردار همچنان شیوع دارند، استفاده از نسخههای الکترونیکی کارتهای بانکی میتواند به حفظ بهداشت کمک کند.
رایگان: این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمیکند بلکه طرح «کهربا» با حذف کارتهای بانکی فیزیکی، هزینههای مردم برای دریافت و تعویض کارتهای فیزیکی را کاهش میدهد
طبق اعلام معاون فناوریهای نوین بانکمرکزی، امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به این شبکه پیوستهاند.
از مهر ماه سال گذشته مدیر اداره نظارت بر نظامهای پرداخت بانک مرکزی اطلاعاتی درخصوص پروژه کهربا ارائه داده و اعلام کرده بود: طرح کارت هوشمند همراه بانکی (کهربا) که به “تراکنشهای حضوری بدون کارت” معروف هستند با هدف ارتقای استانداردهای امنیتی به شبکه پرداخت کشور متصل میشود.
وی هدفگذاری اصلی این پروژه را ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور و کارتهای بانکی عنوان کرد و افزود: در این روش باتوجه به عدم نیاز به حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنشهای حضوری، مخاطره کپی شدن کارت بانکی تقریباً از بین می رود.
وی با بیان اینکه امنیت پرداخت با اخذ اثر انگشت مشتری طی چندین مرحله روی برنامک هوشمند تا حد قابل ملاحظهای افزایش مییابد، تصریح کرد: علاوه بر این تراکنش نیز از آخرین استاندارهای امنیتی روز برخوردار است و روی برنامک هوشمند چندین کارت به صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان استفاده دارد، این ویژگیها موجب جذابیت هرچه بیشتر این روش پرداخت میشود.
در عین حال باتوجه به افزایش ایمنی که اتفاق میافتد، این امکان فراهم است که مشتری خود انتخاب کند که تراکنش از مبلغی پایینتر بدون رمز کارت و تنها با اثر انگشت خود مشتری انجام شود.
مقام مسئول بانک مرکزی درخصوص چگونگی و روند انجام تراکنش با این شیوه خاطرنشان کرد: در پروژه کهربا مشتریان یک بار نسبت به فعالسازی و نصب یکی از برنامکهای حوزه پرداخت اقدام کرده، کارتهای بانکی خود را بر روی این برنامک ثبت میکنند و البته این کار تنها یک بار انجام میشود.
سپس در هر تراکنش خرید، مشابه تراکنشهای خرید کارتی دیگر، بر روی پایانه فروشگاهی مبلغ تراکنش درج میشود، بعد از تأیید مبلغ توسط پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که کارت بر روی آن ثبت شده است به صورت غیرتماسی در کنار پایانه قرار میگیرد و بلافاصله عملیات تأیید تراکنش آغاز میشود و رسید الکترونیکی بر روی تجهیز پایانه فروشگاهی و نیز برنامک هوشمند در اختیار مشتری قرار میگیرد.
در حال حاضر امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به پروژه کهربا متصل شده و بانکهای دیگر نیز در حال پیوستن به این پروژه هستند.
قابلیت (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشیها، تبلتها، لپتاپها و … اجازه میدهد بهراحتی دادهها را با سایر دستگاههای مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.
منبع: همشهری