پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

هشدار درباره تورم‌زایی افزایش مدت اجرای نهضت ملی مسکن

  • کد خبر: ۲۲۴۰۶۳
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
هشدار درباره تورم‌زایی افزایش مدت اجرای نهضت ملی مسکن
دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با اشاره به اینکه طولانی شدن زمان ساخت واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن سبب تحمیل تورم به هزینه‌های ساخت این واحد‌ها می‌شود بر لزوم توجه به رویکرد‌های پایدار و صرفه جویی انرژی در ساخت واحد‌های مسکونی طرح‌نهضت ملی مسکن تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر قرائتی ستوده، دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان گفت: طرح نهضت ملی مسکن، با چالش‌هایی مواجه خواهد شد. یکی از دلایل اصلی این چالش‌ها، نادیده گرفتن معضلات اساسی کشور در طراحی و ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن است. این معضلات می‌توانند باعث عدم بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های موجود در طراحی و ساخت مسکن شوند.

او ادامه داد: یکی از معضلات اصلی کشور، بحران انرژی است. استفاده بهینه از انرژی در ساخت واحد‌های مسکونی امری حیاتی است. با اجرای روش‌های صنعتی در ساخت و ساز، می‌توان مسکنی را طراحی و ساخت که مصرف انرژی در آن بهینه شود. اما به نظر می‌رسد که در طراحی و ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن، این اصل اساسی در نظر گرفته نشده است.

قرائتی ستوده افزود: علاوه بر این، تولید مسکن بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی نیز یکی از چالش‌های طرح نهضت ملی مسکن است. استفاده از مصالحی که آلاینده هستند، به طور مستقیم منجر به آلودگی محیط زیست می‌شود. در طراحی و ساخت واحد‌های مسکونی، لازم است به جنبه‌های زیست محیطی توجه ویژه‌ای شود تا ساختمان‌ها به طور کامل سازگار با محیط زیست باشند.

دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تصریح کرد: به طور کلی، برای مواجهه با چالش‌های مذکور، لازم است که در طراحی و ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن، معضلات مربوط به بحران انرژی و جنبه‌های زیست محیطی مورد توجه قرار گیرند. استفاده از روش‌های صنعتی، مصالح سبز و فناوری‌های نوین می‌تواند بهبود و بهینه‌سازی در این طرح را ممکن سازد.

او گفت: در حال حاضر در فرآیند تولید مسکن، هر متر مربع معادل مصرف انرژی حاصل از مصرف یک بشکه نفت خام استفاده می‌شود. این امر نشان‌دهنده مصرف بالای انرژی در صنعت ساخت و ساز است و می‌تواند به تولید آلاینده‌های بیشتر و بحران انرژی منجر شود.

این مقام صنفی تاکید کرد: در آینده، هزینه‌های مرتبط با آلودگی محیط زیست و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صورت جدی‌تر در نظر گرفته می‌شود. این ممکن است منجر به تعیین جریمه‌ها و تعرفه‌های بیشتر برای تولیدکنندگان و سازندگان مسکن شود. این جریمه‌ها و تعرفه‌ها به منظور ایجاد تحریم‌های اقتصادی برای تشویق به استفاده از روش‌ها و مصالحی که کمترین تأثیر روی محیط زیست و مصرف انرژی را دارند، اعمال می‌شود.

قرائتی اذعان داشت: امیدواریم که تولید مسکن با مصالح کم‌مصرف و دوستدار محیط زیست به عنوان یک روند پایدارتر و پیشروتر در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار گیرد. هدف اصلی این تدابیر، کاهش مصرف انرژی و آلودگی زیست محیطی در فرآیند تولید مسکن است.

دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: علاوه بر کاهش مصرف انرژی و تولید آلاینده در فرآیند تولید مسکن، باید به بهره‌برداری واحد‌های مسکونی از انرژی پس از دوره ساخت توجه کنیم. در حقیقت، مصرف انرژی در دوران بهره‌برداری می‌تواند به طور قابل توجهی بیشتر از مصرف انرژی در فرآیند ساخت و ساز باشد.

او ادامه داد: برای کاهش مصرف انرژی در دوران بهره‌برداری مسکن، می‌توان از روش‌ها و فناوری‌های بهینه‌سازی انرژی استفاده کرد. برخی از این روش‌ها شامل نصب سیستم‌های مدیریت انرژی هوشمند، بهره‌برداری از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند سلول‌های خورشیدی و سیستم‌های تولید برق خانگی، بهینه‌سازی سیستم‌های گرمایش و سرمایش، استفاده از روش‌ها و تکنولوژی‌های صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی و مدیریت هوشمند ساختمان است.

قرائتی با اشاره به اهمیت طراحی و ساخت صنعتی مسکن با رویکرد‌های پایدار و صرفه‌جویی در انرژی تاکید کرد: عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و…می‌توانند باعث شوند که در طرح نهضت ملی مسکن، اولویت بیشتری به جنبه‌های کمی و آماری داده شود و به جنبه‌های کیفی و پایدار کمتر توجه شود. این می‌تواند به دلیل فشار‌های سیاسی و اقتصادی برای ساخت سریع و بزرگترین تعداد مسکن ممکن در کمترین زمان باشد.

دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان گفت: با این حال، برای رسیدن به پایداری در صنعت مسکن، لازم است که به جنبه‌های کیفی و پایدار طراحی و ساخت مسکن توجه ویژه‌ای شود.

این مقام صنفی با بیان اینکه تامین مالی طرح نهضت ملی مسکن از دو منظر دارای معضل است اظهار داشت: در طرح نهضت ملی مسکن، هدف اصلی ارائه مسکن مناسب و قابل دسترس به گروه‌های آسیب‌پذیر است. اما به دلیل آسیب‌پذیری این گروه‌ها، ممکن است در تامین آورده (مانند تامین مالی) با مشکلات مواجه شوند.

او گفت: همچنین سیستم بانکی، می‌تواند مشکلات تامین تسهیلات را در طرح نهضت ملی تحت تأثیر قرار دهد. سیستم بانکی باید تکالیف قانونی خود را در پرداخت تسهیلات مسکن اجرا کند و به گونه‌ای عمل کند که تسهیلات به صورت مناسب و به موقع به پروژه‌های مسکن تخصیص یابد.

قرائتی تاکید کرد: نکته‌حایز‌اهمیت این است که حتی اگر تسهیلات این طرح از سوی متقاضیان و بانک‌ها به موقع پرداخت شود، جمع حاصل از آنها کفاف هزینه‌های ساخت واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن را نخواهد داد چرا که اولا طول دوران ساخت این واحد‌ها بیشتر از یکسال و‌بعضا بیشتر از‌دوسال زمان خواهد برد.

این مقام صنفی ادامه داد: طی این بازه دو‌تورم حداقل ۴۰درصدی‌به قیمت پایه ساخت تحمیل خواهد شد، ضمن اینکه‌قیمت پایه ساخت، به‌انضمام دیگر هزینه‌های‌ساخت شامل‌طراحی، محوطه، نظارت، انشعابات و.. سبب خواهد شد، هزینه‌های ساخت بیشتر از هزینه‌های پیش بینی شده‌باشد.

دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در ادامه به ارایه راهکار‌هایی برای بهبود و بهینه‌سازی فرآیند ساخت و ساز در طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: استفاده از روش‌های صنعتی‌سازی در فرآیند ساخت و ساز می‌تواند به کاهش زمان ساخت و افزایش کیفیت واحد‌ها منجر شود.

او افزود: استفاده از مصالح و منابع کم‌انرژی در ساختمان‌ها می‌تواند به کاهش هدررفت انرژی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی منجر شود.

قرائتی ادامه داد: همچنین بهره گیری از روش‌ها و فناوری‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها می‌تواند به کاهش هزینه‌های انرژی و کاهش تأثیر محیطی منجر شود.

به گفته او این راهکار‌ها می‌توانند بهبود واحد‌های مسکن را در طرح نهضت ملی مسکن فراهم کنند، اما همچنان نیاز به مدیریت دقیق هزینه‌ها، برنامه‌ریزی مناسب و همکاری بین نهاد‌ها و صنعت ساخت و ساز وجود دارد.

دبیر انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با تاکید بر اینکه مولفه‌هایی نظیر صنعتی سازی و بهره گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان به کاهش هزینه‌های ساخت طرح نهضت ملی مسکن منجر می‌شود در همین حال عنوان کرد: استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای افزایش سقف تسهیلات می‌تواند منجر به افزایش نقدینگی اولیه برای ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن شود. این اقدام می‌تواند منجر به تأمین منابع مالی بیشتر، بهبود فرآیند سرمایه‌گذاری و تسهیل در اجرای پروژه‌های صنعتی سازی شود.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی دقیق و همه‌جانبه می‌تواند در به حرکت درآوردن چرخ‌ساخت طرح نهضت ملی مسکن کمک کند. در این برنامه‌ریزی، می‌توان از کمک سازندگان حرفه‌ای و ماهر بهره‌برد. این امر شامل همکاری با سازندگان ساختمانی با تجربه، تیم‌های مهندسی حرفه‌ای و افرادی با تخصص‌های مرتبط است. با جذب افراد متقاضی واقعی مسکن و ایجاد تقاضای قوی برای واحد‌های مسکونی، می‌توان بازار مسکن را رونق بخشید.

او افزود: همچنین، با مشارکت سازندگان در فرآیند ساخت، می‌توان به کاهش کسری بودجه طرح نهضت ملی مسکن کمک کرد.

منبع: ساختمان آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->