به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جواد دانای باغکی؛ با اشاره به ممنوعیت هرگونه عرضه و فروش داروهای گیاهی، شیرخشک و مکملهای ورزشی در واحدهای صنفی خاطر نشان کرد: فروشندگان گیاهان دارویی (عطاری ها) تنها مجاز به فروش گیاهان خشک و صرفا بصورت جداگانه و نه به صورت ترکیبی؛ فرآوردههای دارای پروانه بهداشتی ساخت معتبر بر اساس قانون نظام صنفی و قوانین جاری کشور هستند.
وی اظهار داشت: دستورالعمل ضوابط علمی و فنی فروشندگان گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۷ توسط رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی به تمام گروههای هدف ابلاغ شد؛ طی سال ۱۴۰۱ ضوابط مذکور و همچنین ضوابط و مقرارت سازمان غذا و دارو طبق هماهنگی انجام شده با اتحادیه فروشندگان گیاهان دارویی و معاونت حفظ حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان رضوی مجدد مورد تاکید و در همین راستا طی سال ۱۴۰۲ سلسله جلسات آموزشی با محوریت قوانین و مقررات؛ آثار و مضرات استفاده از فرآوردههای گیاهی غیر مجاز، دست ساز و قاچاق و ... به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ویژه اعضاء اتحادیه صنف فروشندگان گیاهان دارویی برگزار گردید.
دانای باغکی ضمن اشاره به انجام تعداد ۳۶۶ بازدید از عطاریها طی سال ۱۴۰۲، نگهداری و فروش داروهای قاچاق و تقلبی (فاقد برچسب اصالت و رهگیری یا پروانه بهداشتی معتبر)؛ نگهداری و فروش داروهای دست ساز بصورت قرص، کپسول، شربت، پماد، شیاف و. نگهداری و فروش انواع داروهای مخدر، شیمیایی، روانگردان و ... را بیشترین تخلفات مشاهده شده طی بازدیدهای مذکور برشمرد.
رئیس اداره نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تنها محل مجاز عرضه و فروش داروهای شیمیایی، گیاهی و سنتی؛ شیرخشک؛ مکملهای ورزشی و تغذیهای داروخانه است افزود: عرضه و فروش موارد مذکور در واحدهای صنفی، عطاریها و ... ممنوع و تخلف محسوب و کلیه فرآوردهها و داروهای شیمیایی، گیاهی و سنتی؛ شیرخشک؛ مکملهای ورزشی و تغذیهای بایستی دارای برچسب اصالت معتبر قابل اصالت سنجی از طریق سامانه TTAC و سایت TTAC.IR باشند.
دانای باغکی از عموم مردم خواست درصورت داشتن هرگونه سوال و شکایت در خصوص فرآوردههای گیاهی، شیرخشک، مکملهای ورزشی اعم از گرانفروشی، قاچاق و ... با سامانه ملی وزارت بهداشت با شماره ۱۹۰ (ابتدا کد ۳ و سپس کد ۱) تماس حاصل کنند.