صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دبیر پنجمین کنگره بین المللی امام رضا (ع) گفت: برای استقرار عدالت در جهان، نیازمند یک تفکر الگو، معمار و معیار هستیم تا در پرتو آن بتوانیم راهی برای استقرار عدالت پیدا کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام دکتر «سید سعیدرضا عاملی» دبیر پنجمین کنگره بین المللی امام رضا (ع) در حاشیه برگزاری افتتاحیه این کنگره در جمع خبرنگاران گفت: کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام قدمتی ۴۰ ساله دارد و تا سال ۱۳۷۲، چهار کنگره برگزار شده است.

وی افزود: کنگره‌های اول تا سوم، ناظر بر معارف، تاریخ زندگانی و سیره و مشی سیاسی حضرت رضا (ع) بود و یک کنگره هم به امام جواد (ع) اختصاص پیدا کرد. در کنگره پنجم و در ادامه آن تا کنگره دوازدهم که چهارچوب مفهومی آن استخراج شده است نیز نگاه ما این است که بتوانیم به مسائل واقعی جهان توجه کنیم.

عاملی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌ها و چالش‌های امروز جهان از جمله ظلم و تبعیض، خانواده، تخریب محیط زیست، موضوع حقوق انسان و حقوق بشر و رعایت کرامت انسانی و احترام انسان، موضوعات مهمی است و وقتی که به وضعیت جهان امروز نگاه می‌کنیم وضعیت مناسبی را نمی‌بینیم. علت اختصاص کنگره پنجم به موضوع «عدالت برای همه، ظلم به هیچکس» هم واقعیت‌هایی است که امروز در جهان وجود دارد.

وی تاکید کرد: برای گسترش عدالت، نیازمند یک تفکر الگو، معمار و معیار هستیم تا در پرتو آن بتوانیم راهی برای استقرار عدالت فراهم کنیم.

عاملی خاطرنشان کرد: اگرچه همه ما می‌دانیم که وضعیت موجود جهانی امروز یک وضعیت نگران کننده است. امروز ۸۵ درصد جمعیت جهان بر اساس آماری که سازمان ملل ارائه می‌کند، گرفتار نابرابری اجتماعی هستند. یک میلیارد جمعیت جهان زاغه نشین هستند. ۲ میلیارد جمعیت جهان از آب سالم برخوردار نیستند. ۲ میلیارد و چهارصد میلیون نفر از جمعیت جهان گرفتار عدم امنیت غذایی هستند. یک و نیم میلیون کودک در جهان مورد سوء استفاده جنسی قرار می‌گیرند و از هر ۵ مورد آن، ۳ مورد در اروپا است. نزدیک به ۲۰ درصد خانواده‌ها تک سرپرست شده‌اند و .... اینها همه مسائل و بحران‌هایی را به وجود می‌آورد که اخلاق عدالت گونه را کاهش می‌دهد.

دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: این کنگره تلاش می‌کند به این موضوع بپردازد؛ لذا در ۸۰ مقاله‌ای که در ۱۸ نشست امروز و فردا طرح خواهد شد، تلاش شده است از نگاه بین الادیانی به موضوع عدالت توجه شود و این موضوع از منظر تاریخی، فقهی، کلامی، فلسفی، جامعه شناسی، ارتباطات و رسانه مورد بررسی قرار بگیرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.