به گزارش شهرآرانیوز، حتما درباره تیروئید زیاد شنیده اید. غده کوچکی در جلو گردن که وظیفه تولید هورمونهای مهمی در بدن را برعهده دارد. هورمونهایی که هرگونه تغییری در میزان تولید و ترشح آنها میتواند زمینه ساز بیماریهای متفاوتی در ما شود. بیماریهایی که سلامت کلی بدن را به خطر میاندازند و ما را با چالشهای جدی روبه رو میکنند.
مسئلهای که اهمیت آن و درصد شیوعش به قدری در کشورهای مختلف زیاد شده که در تقویم بهداشت جهانی روزی با همین نام برای شناخت بهتر ما از فعالیتهای این غده کوچک و بیماریهای متأثر از آن ثبت شده است. مناسبتی که امروز ما را هم بر آن داشت تا قدری درباره آن با شما صحبت کنیم تا شاید با انتخاب سبک زندگی بهتر شاهد بروز و ظهور کمتر این بیماریها درجامعه باشیم.
غده تیروئید، با استفاده از هورمون تیروکسین که دارای چهار اتم یدید و هورمون تری یدوتیرونین که دارای سه اتم یدید است، وظیفه کنترل سوخت و سوز در بدن را برعهده دارد. اگر تیروئید عملکرد درستی داشته و بین هورمونها تعادل برقرار باشد، سوخت و ساز بدن به درستی کار میکند.
۱۰ درصد
حدود ۱۰ درصد ایرانیها به نوعی گرفتار تیروئید هستند.
ایران در یک نگاه
پیش بینی میشود ۸.۵ درصد افراد در کشورمان پرکاری تیروئید و ۵.۵ درصد کم کاری تیروئید داشته باشند که همین موضوع احتمال بروز سرطان تیروئید را در سالهای بعد افزایش میدهد.
سن شیوع
تیروئید از بیماریهای شایع در زنان ۲۰ تا ۳۰ سال است.
زنان > مردان
زنان پنج تا هشت برابر بیشتر از مردان به بیماریهای تیروئید مبتلا میشوند.
۴ تا ۸ برابر
کم کاری تیروئید در ایران چهار تا هشت برابر بیشتر از میانگین جهانی است.
۴۵۰۰ نوزاد
با اجرای برنامه غربال گری کم کاری تیروئید نوزادان در کشورمان، هرساله دست کم ۴ هزار تا ۴ هزارو ۵۰۰ کودک از عقب ماندگی ذهنی نجات مییابند.
۵۰ درصد
بیماری ۵۰ درصد نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید گذراست و بهبود مییابد.
اگر فردی احساس میکند که نشانههای بیماریهای تیروئید را دارد باید به متخصص غدد مراجعه کند. روشهای تشخیصی برای این منظور شامل این موارد میشود: