صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره حوزه علمیه خاتم‌النبیین(ص)، تلویزیون تمدن و دستور طالبان برای لغو فعالیت‌های آن

  • کد خبر: ۲۳۲۴۰۳
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
  • ۱
روز گذشته، هیئتی به‌نمایندگی از وزارت عدلیه طالبان برای بستن حوزه علمیه خاتم‌النبیین(ص) و تلویزیون تمدن در کابل وارد این مجموعه شد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت عدلیه طالبان ادعا کرده است که تلویزیون تمدن و حوزه علمیه و دانشگاه خاتم‌النبیین به دلیل فعالیت حزبی مسدود می‌شوند.

 

پس از اعلام تصمیم وزارت عدلیه طالبان مبنی بر تعطیلی حوزه علمیه، دانشگاه خاتم النبیین(ص) و تلویزیون تمدن (پایه‌گذار آیت‌الله شیخ آصف محسنی از چهره‌های صاحب نام شیعیان افغانستان) به اتهام تاسیس بر ملک دولتی و وابستگی حزبی این مجموعه، محمدجواد محسنی مدیرمسئول شبکه تلویزیونی تمدن اعلام کرد که اسناد مالکیت غیردولتی این مراکز موجود است.

او در ادامه تصریح کرده است که آیت‌الله محسنی نیز ۱۹ سال پیش از ریاست «حزب حرکت اسلامی افغانستان» استعفا کرده بود و پس از آن، مراکز یادشده را تأسیس کرد.



محمدجواد محسنی، رئیس عمومی تلویزیون تمدن و صاحب امتیاز ارشد دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) در واکنش به اطلاعیه سخنگوی وزارت عدلیه طالبان گفته است که اسناد لازم برای رد ادعای وزارت عالیه طالبان را در دست دارد.

محسنی از وزارت عدلیه حکومت سرپرست افغانستان خواسته است که پس از بررسی اسناد زمین‌ها و بررسی انتساب و فعالیت حزبی حوزه علمیه خاتم‌النبیین(ص)، شبکه تلویزیون تمدن و دانشگاه خاتم النبیین(ص) تصمیم لازم را اتخاذ نمایند.

طالبان درحالی این ادعا را مطرح کرده‌اند که مرحوم آیت‌الله آصف محسنی(ره) در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی (۱۹ سال قبل) به صورت رسمی و علنی و در جلسه کنگره حزب و در حضور رسانه‌ها از حزب حرکت اسلامی استعفا کرده است.

نگاهی کوتاه به زندگی و جایگاه علمی آیت‌الله آصف محسنی


محمدآصف محسنی قندهاری (۱۳۱۴-۱۳۹۸ش) از مراجع تقلید ساکن افغانستان بود. او مدافع تقریب مذاهب اسلامی، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان و بنیان‌گذار حوزه علمیه و دانشگاه خاتم النبیین(ص) در کابل بود.

او همچنین عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، رهبر پیشین حزب حرکت اسلامی افغانستان و مؤسس تلویزیون تمدن بود.

محمدآصف محسنی در فقه و اصول فقه، از شاگردان سیدمحسن حکیم و سیدابوالقاسم خویی است و آثاری در رجال، فقه و حدیث دارد. محققان کتاب "بحوث فی علم الرجال" او را از تألیفات ماندگار در موضوع "درایة الحدیث" دانسته‌اند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۸
جای درس است برای ما که مفت مفت خاک وطن را به اتباع بیگانگان میدهیم.