صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیا پشه آئدس به خراسان شمالی رسیده است؟

  • کد خبر: ۲۴۰۶۶۸
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
مدیر گروه بیماری‌ها در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب دنگی در خراسان شمالی مشاهده نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فلوریا انفرادی اظهار کرد: علاوه بر آن تاکنون اثری از پشه آئدس نیز در استان مشاهده نشده است، اما با توجه به اینکه آلودگی پشه آئدس به استان‌های همجوار خراسان شمالی رسیده است با قطعیت نمی‌توان گفت که پشه وارد استان نشده است.

وی افزود: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به تب دنگی بدون علامت، ۱۵ درصد دارای علامت و تنها ۵ درصد دچار علائم شدید هستند.

انفرادی ادامه داد: با توجه به اینکه این پشه می‌تواند در هر ظرف یا جایی که مقداری آب جمع می‌شود مانند لاستیک، قوطی کنسرو، قایق، گلدان شیشه‌ای و ... تخم گذاری کند، تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات و. هر دو روز یک بار انجام شود.

وی گفت: تخلیه درب روی ظروف محتوای آب مانند تانکر، بشکه و ... از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود.

انفرادی افزود: جلوگیری از تجمع آب در زیر کولرها، جلوگیری از تجمع آب راکد در زباله‌ها و ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، ضایعات اتومبیل، لنج و قایق، لاستیک از طریق پوشاندن یا جمع‌آوری آنها نیز باید انجام شود.

به گفته وی، پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب از دیگر مواردی است که فرد را از گزش این پشه در امان نگه می‌دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: استفاده از قلم دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود در زمان مسافرت به مناطق همه‌گیری بیماری نیز باید انجام شود.

وی استفاده از پشه‌بند درصورتی‌که در طی روز در فضای باز استراحت می‌کنید، نصب توری روی در و پنجره‌ها و اطمینان از سالم بودن آنها، پرهیز از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز (قبل از طلوع آفتاب و هنگام غروب) از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه پشه آئدس با سایر پشه‌های موجود در دنیا یک سری تفاوت دارد که مهمترین آنها زمان فعالیت پشه‌ها است، بیان کرد: پشه آئدس روز فعالیت است و زمان فعالیت آنها از زمان طلوع تا غروب آفتاب است و بیشترین زمان سیکل فعالیت این پشه، هنگام طلوع آفتاب است.

وی افزود: آئدس برخلاف پشه‌های دیگر همچون زنبور عسل مهاجم است. سایر پشه‌ها صبر می‌کنند که فضا تاریک و شخص به خواب رود و سپس گزش را انجام دهند که آئدس اینگونه نیست.

انفرادی ادامه داد: علاوه بر آن ظاهر پشه آئدس با پشه‌های دیگر متفاوت است و نوار‌های تیره و روشن دارند.

به گفته وی، آئدس به شدت این توانایی را دارد که خود را با محیطی که در آن قرار دارد، تطبیق دهد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.