حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح
سرخط خبرها

پیشگیری، بهترین راه مقابله با تب دنگی

  • کد خبر: ۲۴۰۳۶۰
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
پیشگیری، بهترین راه مقابله با تب دنگی
بهترین راه پیشگیری از بیماری تب دنگی، جلوگیری از ابتلا به آن است؛ بنابراین باید کاری کنیم که اولا محیط زندگی ما برای رشد‌و‌نمو این پشه نامساعد شود، دوما خود را از گزند این پشه دور نگه داریم.

در کشور تا امروز ۱۵۰ مورد تب دنگی شناسایی شده است. در خراسان رضوی نیز سه مورد ابتلا به تب دنگی شناسایی شده که یک‌مورد در تربت‌حیدریه بوده و دو مورد دیگر سابقه سفر به امارات داشتند. در محدوده دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تا امروز این پشه شناسایی نشده است و بیماران، افرادی بودند که در مناطق آلوده دچار گزش شدند و به مشهد آمدند؛ البته هر سه بیمار، درمان و ترخیص شدند. تب دنگی از طریق ویروسی به همین نام و به‌واسطه نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود.

این بیماری در سال‌های گذشته هم در کشور‌های آسیایی وجود داشته است؛ اما اخیرا در چند سال گذشته، به‌دلیل تغییرات آب‌و‌هوایی، این پشه آلوده فعالیت غیرمتعارفی پیدا کرده و بسیاری از کشور‌های دنیا را که این اقلیم را نداشتند، آلوده کردند. بیشترین راه انتقال بیماری دنگی، از طریق نیش زدن این پشه آلوده است. نیش‌زدن، تنها‌راه انتقال بیماری نیست و این بیماری از طریق انتقال مادر به جنین، انتقال خون و انتقال پیوند اعضا هم صورت می‌گیرد. 

علائم بیماری دوره چهار تا ده‌روزه دارد و بعد از آن تب بالا بروز پیدا می‌کند. از هر چهار نفر مبتلا به این بیماری، یک نفر می‌تواند علائم تب دنگی را بروز دهد و از هر بیست نفر، یک نفر ممکن است علائم شدید نظیر درد عضلانی شدید، خون‌ریزی، افت فشار و سرگیجه و شوک داشته باشد. نام دیگر بیماری تب دنگی، تب استخوان‌شکن است که با درد‌های عضلانی بدن همراه است. 

بهترین راه پیشگیری از این بیماری، جلوگیری از ابتلا به آن است؛ بنابراین باید کاری کنیم که اولا محیط زندگی ما برای رشد‌و‌نمو این پشه نامساعد شود، دوما خود را از گزند این پشه دور نگه داریم. بیشتر کشور‌های حوزه خلیج فارس نظیر قطر، یمن، امارات، عربستان و همچنین افغانستان، پاکستان و عراق، آلوده به این پشه و ویروس تب دنگی هستند؛ اما اخیرا طی یکی‌دو روز اخیر، آمار افرادی که سابقه سفر به کشور‌های حوزه خلیج فارس را داشتند کاهش یافته است، لذا این موضوع نشان می‌دهد این کشور‌ها توانسته‌اند این ویروس را کنترل کنند. 

طی یکی‌دو روز گذشته تعداد مسافران حوزه خلیج فارس که با علائم تب دنگی شناسایی می‌شدند، کاهش یافته است و بیشتر استان‌های بندری و جنوبی نظیر سیستان‌و‌بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و استان‌های شمالی گیلان، مازندران و گلستان است که این پشه، آنجا استقرار یافته است. در طی سال در سراسر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور دستگاه‌های کنترل و چک حشره را مستقر کردیم، همچنین سال گذشته با دستور مرکز مدیریت بیماری‌ها، ایستگاه‌های کنترل حشره شناسی را دوبرابر افزایش دادیم، بیش از نود ایستگاه حشره‌شناسی در سراسر دانشگاه‌های کشور فعال هستند.

در همه نقاط مرزی هوایی و دریایی و زمینی که هم کالا و هم مسافر جا‌به‌جا می‌شود، ایستگاه‌های کنترل مستقر هستند. این پشه اغلب در بار لاستیک و در گیاهان بامبو هستند. پشه آئدس روز‌ها فعال است، بنابراین خطر برای افرادی است که در محیط باز هستند؛ نظیر کارمندان در گمرکات، اسکله تخلیه بار، اسکله بنادر و.... بیشترین میزان گزیدگی، دو ساعت بعد از طلوع آفتاب و دو ساعت قبل از غروب آفتاب است؛ لذا توصیه به شهروندان این است که در این ساعات در محیط باز نباشند و حتی‌الامکان از لباس‌های بلند و گشاد و رنگ روشن استفاده کنند و در محیط‌هایی باز مانند باغات از توری استفاده کنند. این بیماری درمان خاصی ندارد و داروی ویژه‌ای برای تب دنگی شناسایی نشده است و بیشتر، درمان حمایتی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->