به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسن عبدالله زاده با اشاره به اینکه پزشکان خانواده به عنوان مسئول پیشگیری و مراقبتهای اولیه سلامت جامعه، مورد توجه حاکمیت میباشند و در این خصوص نقش بسزایی در سلامت جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت حکمرانی دارند، خاطر نشان کرد: در ایران، با اینکه چند سالی از اجرایی شدن برنامه پزشک خانواده میگذرد، اما هنوز جایگاه اصلی خود را در نظام سلامت کشور نیافته است.
دکتر عبدالله زاده بیان کرد: در برنامه پزشک خانواده روستایی، پزشک خانواده (شامل پزشک عمومی و متخصص پزشکی خانواده) به همراه سایر اعضای تیم سلامت، مسئولیت مدیریت سلامت افراد و خانوارهای تحت پوشش خود را بهمراه داشته و در صورت ارجاع فرد با سطوح بالاتر، مسئولیت پیگیری اقدامات درمانی مورد نیاز را نیز به عهده دارند.
وی خاطر نشان کرد: در مراکز مجری برنامه ۴۷ آزمایشگاه فعال خدمات پاراکلینیکی و ۸۶ یونیت دندانپزشکی جهت ارائه خدمات سلامت دهان ودندان فعال میباشد. همچنین خدمات دارویی نیز توسط داروخانههای طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت در کلیه مراکز روستایی انجام میشود.
دکتر عبداالله زاده گفت: در حال حاضر تعداد ۳۰۹ پزشک و ۲۵۶ ماما، ۶۰ دندانپزشک و ۴۹ کارشناس آزمایشگاه شاغل دربرنامه پزشک خانواده بوده و به همراه سایر اعضای تیم سلامت به ارائه خدمات سلامت در روستاها مشغولند.