روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت
سرخط خبرها

فقط ۴۷ درصد نوزادان ایرانی با شیرمادر تغذیه می‌شوند

  • کد خبر: ۲۴۲۶۴۷
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
فقط ۴۷ درصد نوزادان ایرانی با شیرمادر تغذیه می‌شوند
گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که تغذیه انحصاری با شیرمادر نوزادان ایرانی فقط ۴۷ درصد است و ۵۳ درصد نوزادان بدون شیرمادر رشد می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس آخرین تحقیقات ملی، ۴۵.۹ درصد تغذیه انحصاری با شیرمادر در شهر‌ها و تغذیه انحصاری با شیرمادر در روستا‌ها ۵۰.۹ درصد است که ضرورت دارد با مداخلات و برنامه‌هایی اساسی در این راستا این رقم به ۷۰ درصد افزایش یابد.

در حال حاضر بیمارستان‌های دوستدار کودک سالم در کشور از ۱۱ بیمارستان در سال ۷۰ به ۵۶۸ بیمارستان در سال ۱۴۰۰ رسیده، در حالیکه بر اساس سیاست‌های راهبردی وزارت بهداشت و بر اساس ارزیابی‌ها می‌توان ۸۵ درصد بیمارستان‌های کشور را به بیمارستان دوستدار کودک سالم تبدیل کرد.

در حالیکه تغذیه با شیر مادر برای تحقق اهداف جهانی تغذیه از جمله بقا و سلامت انسانها، رشد اقتصادی و نیز پایداری محیط زیست، امری کلیدی و حیاتی است. حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر به عنوان راه حل موثر و هزینه اثربخش برای ادامه زندگی، ارتقای وضعیت تغذیه، رشد و تکامل شیرخواران و کودکان خردسال، حفاظت از سلامت مادران و کمک به کودکان برای دستیابی به حداکثر ظرفیت خود حتی تا سنین بزرگسالی مستند شده است.

بدیهی است که ساعات و روز‌های اول عمر فرصتی کلیدی برای استقرار شیردهی و فراهم آوردن حمایت‌های مورد نیاز مادران برای موفقیت در شیردهی است. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی برای جریان یافتن و استقرار تغذیه با شیر مادر، ادامه حیات و سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان اهمیت زیادی دارد.

هفته تغذیه با شیرمادر ۱۰ تا ۱۶ مرداد نامگذاری شده و عناوین آن شامل چهارشنبه ۱۰ مرداد، "نقش سیاستگذاران در بهبود وضعیت شیردهی"، پنجشنبه ۱۱ مرداد، "نقش پدران در شیردهی موفق"، جمعه ۱۲ مرداد "نقش روحانیون و گروه‌های مذهبی در حمایت از تغذیه با شیر مادر"، شنبه ۱۳ مرداد "نقش قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در حمایت از مادر و شیرخوار"، یکشنبه ۱۴ مرداد "نقش رسانه‌ها و فضا‌های مجازی در آگاهی و مهارت مادران و خانواده ها"، دوشنبه ۱۵ مرداد "نقش گروه‌های مردمی در ترویج تغذیه با شیر مادر"، سه شنبه ۱۶ مرداد "نقش مدیران و کارفرمایان در حمایت از ترویج تغذیه با شیر مادر"، است.

همانطور که حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیش‌تر با اشاره به برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار «حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه»، گفت: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر در دین مبین اسلام و توصیه‌های دینی و بهبود شاخص‌های تغذیه انحصاری و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی در کاهش مرگ و میر کودکان و ارتقای سلامت آنان، همگام با آژانس بین المللی ترویج تغذیه با شیر مادر وزارت بهداشت مطابق با روال هر سال با شعار حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه، برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر را مورد تاکید و حمایت قرار می‌دهد.

وی اظهار داشت: این شعار در راستای دستیابی به اهدافی همچون ارتقای آگاهی جامعه در خصوص چالش‌های موجود در حمایت از ترویج تغذیه با شیر مادر، توسعه بستر لازم جهت دسترسی برابر به تغذیه با شیر مادر به عنوان راهکار از بین بردن چالش‌ها در جهت حمایت از تغذیه با شیر مادر، جلب همراهی و حمایت افراد و سازمان‌ها جهت افزایش همکاری و حمایت آنان از تغذیه با شیر مادر و جلب حمایت و همکاری‌های مرتبط با تغذیه با شیر مادر با تمرکز بر گروه‌های آسیب پذیر و حمایت آنان از تغذیه با شیر مادر، مطرح شده است.

فرشیدی تاکید کرد: دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور براساس این اهداف و در قالب فعالیت‌های الزامی و پیشنهادی اقدام کنند.

برنامه‌های دانشگاه‌ها در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

فرشیدی، ابلاغ دستورالعمل اجرایی بزرگداشت هفته جهانی شیر مادر در راستای اهداف به شهرستان‌های تابعه، و ادارات مرتبط، برگزاری کارگاه و جلسات آموزشی مدیران و کلیه کارکنان بهداشتی و درمانی، مادران و خانواده‌های آنان، هماهنگی و مکاتبه با صدا و سیما به منظور پخش یا زیرنویس پیام‌های مشوق شیردهی در هفته مذکور و تاکید مجدد بر لزوم رعایت الزامات اجرای کد بین المللی جانشین شونده‌های شیر مادر از جمله منع نمایش دادن شیر مصنوعی در برنامه‌های تلویزیونی و پوشش خبری رویداد‌های مرتبط، را از جمله فعالیت‌های الزامی دانشگاه‌های علوم پزشکی در هفته جهانی شیر مادر، برشمرد.

معاون وزیر بهداشت گفت: باید استفاده از فرصت‌های موجود در دانشگاه‌ها با هماهنگی سازمان‌ها و ادارات، به منظور آگاه کردن خانواده و افراد مرتبط در خصوص تغذیه با شیر مادر، هماهنگی و طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به منظور تبیین اهمیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ترویج تغذیه با شیر مادر و پیگیری اجرای آن توسط سایر ادارات و سازمان ها، هماهنگی با معاونت‌های غذا و دارو و درمان به منظور نظارت گسترده بر اجرای کد بین المللی جانشین شونده‌های شیر مادر در داروخانه ها، مطب ها، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های خصوصی و شناسایی چالش‌ها و مشکلات موجود در استفاده خودسرانه یا خارج از دستورالعمل شیر مصنوعی و طراحی اجرای مداخلات در راستای بهبود شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر، مورد تاکید قرار گیرد.

ضرورت تغذیه انحصاری با شیرمادر در ۶ ماه اول زندگی

علیرضا مرندی فوق تخصص کودکان در این زمینه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول عمر نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل فیزیکی و عصبی کودکان را تامین می‌کند و اگر تغذیه با شیر مادر پس از ۶ ماهگی همراه با مصرف غذا‌های کمکی سالم و کافی، ادامه داشته باشد همچنان به تامین انرژی و مواد مغذی با کیفیت بالا و نیز پیشگیری از سوء تغذیه (لاغری و چاقی) و تامین امنیت غذایی شیرخواران کمک می‌کند.

وی افزود: علیرغم توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت و یونیسف و انجمن پزشکان کودکان آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های صنعتی در مورد شروع تغذیه نوزادان با شیر مادر طی ساعت اول تولید و تغذیه شیرخوار در ۶ ماه اول به طور انحصاری با شیر مادر و سپس تداوم آن همراه با غذا‌های کمکی سالم و کافی تا دو سال یا بیشتر، اینک که ۲۷ سال از نهضت جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر می‌گذرد، فقط ۴۴ درصد شیرخواران در سطح جهان تغذیه با شیر مادر را طی ساعت اول تولد آغاز می‌کنند، ۴۰ درصد آنان تا شش ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند و ۴۵ درصد نیز تا ۲ سالگی ادامه می‌دهند.

مرندی تصریح کرد: باتوجه به راه اندازی نهضت بیمارستان‌های دوستدار کودک در ایران از سال ۱۳۷۰ شواهد اساسی وجود دارد که اجرای ۱۰ اقدام، میزان‌های شیردهی را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. این افزایش مرهون اجرای استاندارد‌های دوستدار کودک توسط تیم پزشکی عهده دار مراقبت مادران و نوزادان است.

وی ادامه داد: متخصصین کودکان، متخصص زنان، فوق تخصص نوزادان، پزشکان، ماماها، پرستاران و مشاورین شیردهی از اعضای فعال تیم سلامت برای حمایت از تغذیه با شیر مادر در دوره قبل از تولد، زایمان، ساعات حساس اولیه پس از تولد در بیمارستان‌ها و سراسر دوران شیرخواری در مراکز بهداشتی، درمانی، مطب‌ها و جامعه هستند. باورها، دانش و مهارت تخصصی مدیریت شیردهی تک تک اعضای این تیم دستیابی به اهداف تغذیه موفق با شیر مادر را تحقق می‌بخشد.

به گفته این پزشک، ضروری است همراه با ارتقای دانش تئوری شیر مادر، آموزش عملی و کسب مهارت‌های شیردهی توسط کلیه کارکنان بهداشتی درمانی که عهده دار مراقبت‌های مادر و شیرخوار هستند از جمله پزشکان به منظور ارائه خدمات آموزشی به رده‌های پایین تر، خدمات تغذیه‌ای بهتر و رفع مشکلات شیردهی مادران مورد تاکید قرار گیرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->