تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی کنترل ناقل بیماری است

  • کد خبر: ۲۳۹۹۰۸
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی کنترل ناقل بیماری است
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس بوده و بهترین راه برای جلوگیری از آن کنترل ناقل بیماری است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی اظهار کرد: در این روز‌ها شیوع بیماری تب دنگی را کشور‌های مختلف دنیا می‌بینیم، بیماری که همانند کرونا انتقال انسان به انسان ندراد و با توجه به اینکه انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس است بهترین راه پیشگیری کنترل ناقل بیماری است و محل‌ها و مناطقی همچون مناطق گرمسیری، مرداب‌ها و آب‌های راکد روستا‌هایی که در مناطق آبی آنها سرباز بوده ناقل بیماری هستند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه پشه آئدس می‌تواند در هر ظرف یا جایی که مقدار آب جمع می‌شود مانند لاستیک، قوطی کنسرو، قایق، گلدان شیشه‌ای و ... تخم‌گذاری کند، تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیرگلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات و ... هر دو روز یک بار توصیه می‌شود؛ همچنین تخلیه درب روی ظروف محتوای آب مانند تانکر، بشکه و ... نیز از دیگر اقداماتی است که باید صورت پذیرد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جلوگیری از تجمع آب در زیر کولرها، جلوگیری از تجمع آب راکد در زباله‌ها و ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، ضایعات اتومبیل، لنج و قایق، لاستیک از طریق پوشاندن یا جمع‌آوری آنها از جمله اقدامات مهمی است که باید در جهت دوری از بیماری تب دنگی انجام شود، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب هم از دیگر مواردی است که فرد را از گزش پشه آئدس در امان نگه می‌دارد.

دکتر نهبندانی تأکید کرد: استفاده از قلم دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود در زمان مسافرت به مناطق همه گیری بیماری نیز باید انجام شود.

وی اضافه کرد: همچنین استفاده از پشه بند در صورتی‌که در طی روز در فضای باز استراحت می‌کنید و نصب توری روی در و پنجره‌ها و اطمینان از سالم بودن آنها و نیز پرهیز از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز (قبل از طلوع آفتاب و هنگام غروب) از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پشه آئدس با سایر پشه‌های موجود در دنیا یک سری تفاوت دارد که یکی از مهمترین آنها زمان فعالیت آنها است، بیان کرد: پشه آئدس روز فعالیت است و زمان فعالیت آنها از زمان طلوع تا غروب آفتاب است و بیشترین زمان سیکل فعالیت پشه آئدس، هنگام طلوع آفتاب است.

دکتر نهبندانی گفت: پشه آئدس برخلاف پشه‌های دیگر مهاجم است و سایر پشه‌ها صبر می‌کنند که فضا تاریک و شخص به خواب رود و سپس گزش را انجام دهند، در حالی که پشه آئدس اینگونه نیست، ظاهر پشه آئدس با پشه‌های دیگر متفاوت است و نوار‌های تیره و روشن دارند.

وی افزود: اگر فردی دچار هرنوع علائم مشکوکی همچون تب و بدن درد به‌خصوص درد پشت حدقه چشم و بثورات جلدی شد باید بلافاصله به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت مراجعه نماید تا که مورد بررسی قرار بگیرد و ضمن جلوگیری از تشدید وضعیت بیماری، نسبت به درمان به‌موقع آن اقدام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->