به گزارش شهرآرانیوز، دکتر پیمان آریایی، متخصص علوم و صنایع غذایی و دانشیار دانشگاه آزاد آیت الله آملی و رئیس مرکز رشد میگوید: بطریهای پلاستیکی مورد استفاده برای آبهای معدنی و آشامیدنی از ترکیبات خام مواد نفتی مشتق شده و به دلیل اینکه از نوعی ماده به نام پلی اتیلن ترفتالات (PET) ساخته شده اند، پت نامگذاری شده اند. پتها ظاهر و شکلی شفاف، پلاستیکی و نیمه کریستالی دارند. بیشتر برای آب معدنی یا نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرند و تفاوت آنها با سایر مواد پلاستیکی، سازگار بودن با بدن انسان است و لمس کردن و بوییدن وسایل تولید شده با این مواد برای انسان ضرری ندارد.
از معایب پتها این است که نباید دچار نوسانات دمایی شوند یعنی یخ زدن این بطریها در فریزر یا مجاورت با نور مستقیم خورشید و داغ شدن میتواند ساختار شیمیایی این بطریها را آزاد و سبب مهاجرت مواد سمی به نوشیدنی و سرطانزایی شود. دکتر اریایی میافزاید: در اثر یخ زدگی، احتمال شکستگی بطری و انتشار مواد شیمیایی در آب زیاد است. همچنین استفاده طولانی مدت و نگهداری سرکه، خیارشور، ترشی و آبغوره در این بطریها به دلیل خاصیت اسیدی، سبب ایجاد واکنشهای ناسالم در ماده خوراکی میشود. در میان ظروف پلاستیکی و بطری ها، نوعی از ظروف پلاستیکی در بازار موجود هستند که عبارت "فود گرید" بر روی آنها درج شده که برای نگهداری انواع مواد خوراکی ایمن و در برابر دمای پایین مقاومت دارند.
یکی از پرسشهای رایج خانوادهها این است که بهترین جنس قمقمه برای نگهداری آب یخ یا نوشیدنیهای گرم چیست. دکتر آریایی با اشاره به اینکه قمقمههای پلاستیکی را نمیتوان به طور مداوم در فریز گذاشت، زیرا انجماد ممکن است آنها را منفجر کند میگوید: قمقمههای فلزی به راحتی قابل قرار دادن در فریزر و دماهای پایین هستند. جنس این قمقمهها از فلزاتی مثل استیل ضد زنگ یا آلومینیوم است یعنی طی گذر زمان دچار آسیب و زنگ زدگی نمیشوند و برای نگهداری آب یخ یا مایعات گرم بسیار مقاوم و شستشوی آسانی دارند و بهترین نوع قمقمه برای حمل آب و مدارس دانش اموزان هستند.
منبع: ایسنا