کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد ثبت تقاضای وام تحصیلی دانشجویی تا ۳۰ فروردین ادامه یافت + مبلغ وام نامه به پزشکیان درباره تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور موج سوم سفرهای نوروزی از هفته آینده آغاز می‌شود جاده کدکن به رباط سنگ تا اطلاع ثانوی مسدود شد (۶ فروردین ۱۴۰۴) طرح گسترده سلامت محیط در نوروز ۱۴۰۴ و رمضان | از معدوم‌سازی ۴۰ تن مواد غذایی تا پلمب ۱۴۳ واحد حقوق بازنشستگان ۵۰ درصد افزایش یافت + اعلام زمان و جزئیات تصادف زنجیره‌ای ۶ خودرو سواری در محور مشهد-تربت‌حیدریه با ۱۲ مصدوم (۶ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم نخستین ژئوپارک شرق کشور در سرخس راه‌اندازی می‌شود موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات جمعی از محکومان دادگاه‌ها (فروردین ۱۴۰۴) بیمارستان‌های خراسان رضوی در ۶ روز اول نوروز، ۴۱۰۰ عمل جراحی اورژانسی انجام داده‌اند میزان بارش باران و برف در مشهد و سایر شهرستان‌های خراسان رضوی طی ۲۴ ساعت گذشته (۶ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۶ فروردین ۱۴۰۴) | فعالیت سامانه بارشی تا فردا قبل از ظهر هشدار درباره سه عامل خطرزا در سفر‌های نوروزی خدمات‌رسانی به ۱۰۴۱ مادر باردار و ۵۶۳ کودک زیر ۵ سال در پایگاه های بهداشت مشهد آلودگی هوا ممکن است سلامت مغز سالمندان را مختل کند کاهش ۲۷ درصدی تصادفات در مشهد و خراسان رضوی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ ویتامین‌هایی ضروری که زنان باید روزانه مصرف کنند معجون سلامتی برای نوزادان چگونه از شر خارش و التهاب در فصل بهار رها شویم؟ تاکنون بیش از ۱۳هزار خانوار در مراکز اسکان آموزش و پرورش خراسان رضوی پذیرش شدند (۶ فروردین ۱۴۰۴) ۷۳۸ فرد مبتلا به سل در خراسان رضوی شناسایی شدند بارش برف و باران همچنان مهمان نوروزی جاده‌های خراسان رضوی است (۶فروردین ۱۴۰۴) کولاک برف در طرقبه، شاندیز و محور مشهد-کلات (۵ فروردین ۱۴۰۴) تردد دریایی به هرمز و قشم ممنوع شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بارش‌ها در مشهد و خراسان رضوی (۵ فروردین ۱۴۰۴) واکنش رئیس بنیاد ایرانشناسی به اتفاقات اخیر در ارومیه کشتی حامل یک میلیون لیتر مشتقات نفتی در آب‌های خلیج‌فارس توقیف شد اعطای وام بلاعوض و تسهیلات با سود ۴ درصد به ساکنان سپاه ۶۹ مشهد ضرورت توجه به سلامت خواب در تعطیلات نوروزی حجت‌الاسلام‌والمسلمین پژمان‌فر: پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مشهد به اعتبارات ملی نیاز دارد
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: سلامتی یک حق و مسئولیت همگانی است

  • کد خبر: ۲۲۰۵۸۴
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
وزیر بهداشت: سلامتی یک حق و مسئولیت همگانی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در جهان ۱۴۰ کشور سلامتی را به عنوان حق در قانون اساسی و قوانین بالادستی خود مورد اشاره قرار داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیام خود به مناسبت روز جهانی بهداشت، سلامتی را یک حق و مسئولیت همگانی برشمرد و گفت: در جهان ۱۴۰ کشور سلامتی را به عنوان حق در قانون اساسی و قوانین بالادستی خود مورد اشاره قرار داده‌اند.

در متن پیام بهرام عین اللهی آمده است: نوزدهم فروردین ماه امسال مصادف با روز جهانی بهداشت، تمام کشور‌های جهان به بزرگداشت و تبیین مفهوم سلامت به عنوان یک حق می‌پردازند و با شعار «سلامتی من، حق من» به محروم ماندن برخی افراد و جمعیت‌ها در گوشه و کنار دنیا از این حق طبیعی انسان اشاره می‌کنند.

وی اظهار داشت: این شعار امسال در حالی انتخاب شده است که دنیا در شش ماهه گذشته، شاهد قتل عام هزاران زن و کودک بی گناه فلسطینی و بی سرپرست شدن و رنج ده‌ها هزار شهروند در غزه بود و این حجم از آسیب‌های روانی، جسمانی و ظلم و محرومیت از سلامت تا کنون در جهان سابقه نداشته است. بر این باوریم که سلامتی، یک حق و یک مسئولیت همگانی بوده و خانواده به عنوان اولین سرپناه کودکان و واحد اجتماعی حقی همگانی است و وقتی از همگان سخن می‌گوییم، بدین معناست که این حق به هیچ گروه سنی، فرهنگ و ملیت محدود نمی‌شود. در جهان ۱۴۰ کشور سلامتی را به عنوان حق در قانون اساسی و قوانین بالادستی خود مورد اشاره قرار داده اند و شعار امسال بطور خاص آن دسته از کشور‌ها را خطاب قرار می‌دهد که هنوز سلامتی را به عنوان یکی از حقوق فردی و جمعی انسان در قوانین و مقررات خود به رسمیت نشناخته‌اند.

عین اللهی تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در تمام قوانین و اسناد بالادستی به ویژه در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله العالی، بر موضوع سلامتی و ابعاد گوناگون جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن و ضرورت برقراری عدالت و دسترسی همگان به خدمات و تسهیلات سلامت تاکید شده، تمام آحاد جامعه از کودکی تا کهنسالی حق دارند به خدمات باکیفیت سلامت مورد نیاز خود بدون دغدغه مالی دسترسی داشته باشند و تامین سلامت آب، خاک و هوای سالم و بهره مندی از غذای سالم کافی، یک حق و مسئولیت همگانی است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: از این رو تمام تصمیم سازان و تصمیم گیران کشور وظیفه دارند با فراهم آوردن شرایط مناسب برای مشارکت مردم در ایجاد و حفظ سلامتی، از خانه تا اجتماع و محیط زیست تلاش کنند و برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در جمهوری اسلامی ایران به یکی از پیشرفته‌ترین برنامه‌های سلامت در جهان با هدف برقراری عدالت در دسترسی به خدمات و ارتقا سلامت و دستیابی به اهداف عالی رفاه، از سال گذشته در کشور اجرا شد تا بتوان با عزمی ملی و مشارکتی همگانی با شتاب هرچه بیشتر به سمت جامعه‌ای سالم، پویا و سرزنده حرکت کرد و مردمی سازی سلامت را از خانه تا تمام سطوح اجتماعی تحقق بخشید. سلامت به عنوان یک حق فردی و همگانی در مقام بیان، ساده و در مقام عمل، موضوعی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند مشارکت دغدغه‌مند و آگاهانه آحاد جامعه و تمام دستگاه‌ها و ذینفعان است و لذا شعار هفته ملی سلامت که امسال در هفته اول اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و اولویت‌های سلامت تا سال آینده را مشخص می‌کند، بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌های کشوری، «سلامت خانواده با مردمی سازی» تعیین شده است تا ضمن اشاره به حق و مسئولیت همگانی بر تبیین مفاهیم اساسی و وظایف جمعی در دستیابی به پوشش همگانی سلامت تأکید ورزد.

وی اظهار داشت: امید است که تا سال دیگر بتوانیم در هفته سلامت، اهداف دست‌یافته و گام‌های بلند برداشته‌شده در مسیر جهش تولید سلامت محور با مشارکت مردم را به محضر ملت شریف کشورمان اعلام کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->