آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۱۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند
متخصصان تاکید دارند که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تاکید می‌شود که مصرف نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی مضر است و باید مصرف این نوشیدنی‌ها به یک تا دو بار در هفته محدود شود. همچنین علاوه بر محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های شیرین، ورزش‌کردن منظم در کانون توجه قرار گیرد. 

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود. نوشیدنی‌های شیرین می‌بایست در حد متوسط مصرف شوند، اما نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر که در واقع آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضرند؛ نه به مقدار متوسط بلکه مصرف آن باید منع شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ که روی ۱۰۰هزار نفر انجام شده بیانگر این است افرادی که مرتب ورزش می‌کنند و فقط در طول هفته دو نوشیدنی شیرین می‌نوشند نسبت به افراد فعالی که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین امتناع می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. همچنین افرادی که دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کنند و ورزش نمی‌کنند در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

کمپانی‌های بازاریابی در تبلیغاتشان ادعا دارند که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، اثر منفی روی افراد سالم که ورزش می‌کنند، ندارد؛ اما یافته‌های این تحقیق بیان می‌کند که این ادعا درست نیست. بهتر است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا حد ممکن کاهش یابد یا با آب جایگزین شود.

به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، واضح است که دریافت شکر اضافه در هر شکلی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود؛ اما مدارک موجود پیشنهاد می‌کند که شکر مایع به طور خاص مشکل‌زا است. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، فاقد موادمغذی مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند. مایعات اغلب زمان تخلیه معده کوتاه‌تری نسبت به غذا‌های جامد دارند و معده را به سمت روده کوچک سریع‌تر ترک می‌کنند. این موضوع بدن را مجبور می‌کند که مقادیر زیاد از شکر متابولیزه شود و قند خون به سرعت افزایش یابد و موجب اضافه بار ارگان‌های حیاتی بدن می‌شود.

شکر در بعضی از غذا‌ها پنهان است. تغییرات ساده برای پرهیز از دریافت زیاد مواد شیرین در برنامه‌غذایی می‌بایست گنجانده شود. دوز‌های بالای شکر دریافت شده در نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر به نظر میرسد که مکانیسم‌های متابولیسم کربوهیدرات در بدن را مختل می‌کند و منجر به مشکلات فراوانی می‌شود. اکثر قند حاصل از نوشیدنی‌ها در روده کوچک فرآیند شده و به ورید پورت که قند را به کبد تحویل می‌دهد منتقل می‌شود.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر شامل «سوکروز» و «شربت ذرت با فروکتوز بالا» هستند که هر دو شامل فروکتوز و گلوکز است. هنگامی که کبد فروکتوز جذب می‌کند، گلوکز به طور مستقیم به جریان خون منتقل می‌شود تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد. اگر شکر به سرعت از جریان خون برداشت نشود، ممکن است با پروتئین واکنش دهد و باعث تولید فرآورده‌های نهایی گلیکاسیون پیشرفته شود که التهاب‌زا است. این ترکیبات مضر با بیماری‌های قلبی در ارتباط هستند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، هنگامی که قند خون بالا می‌رود، «پانکراس» انسولین ترشح می‌کند که سبب ورود قند به سلول‌ها شده که برای تولید انرژی استفاده می‌شود. گاهی‌اوقات، سلول‌ها پاسخ مناسب به انسولین نمی‌دهند و به عبارتی به انسولین مقاوم می‌شوند. پانکراس با تولید انسولین بیشتر پاسخ می‌دهد، اما در نهایت نمی‌تواند به این تولید انسولین ادامه دهد و قند خون تا سطوح خطرناک افزایش می‌یابد. سطوح بالای انسولین و گلوکز منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض ناشی از آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک فاکتور خطر قوی برای بیماری‌های قلبی عروقی است. افراد می‌توانند نسبت به انسولین مقاوم باشند قبل از اینکه این بیماری علایم خود را نشان دهد؛ بنابراین تاکید‌ها بر آن است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر تا حد بسیار زیادی محدود شود. مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست حتی دو بار در هفته می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. آسیب نوشیدنی‌های شیرین که به فرد تحمیل می‌شود به مقدار نوشیدنی مصرفی و عوامل خطر فردی بستگی دارد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->