رهایی نوجوانی ۱۶ ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۱۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند
متخصصان تاکید دارند که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تاکید می‌شود که مصرف نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی مضر است و باید مصرف این نوشیدنی‌ها به یک تا دو بار در هفته محدود شود. همچنین علاوه بر محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های شیرین، ورزش‌کردن منظم در کانون توجه قرار گیرد. 

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود. نوشیدنی‌های شیرین می‌بایست در حد متوسط مصرف شوند، اما نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر که در واقع آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضرند؛ نه به مقدار متوسط بلکه مصرف آن باید منع شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ که روی ۱۰۰هزار نفر انجام شده بیانگر این است افرادی که مرتب ورزش می‌کنند و فقط در طول هفته دو نوشیدنی شیرین می‌نوشند نسبت به افراد فعالی که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین امتناع می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. همچنین افرادی که دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کنند و ورزش نمی‌کنند در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

کمپانی‌های بازاریابی در تبلیغاتشان ادعا دارند که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، اثر منفی روی افراد سالم که ورزش می‌کنند، ندارد؛ اما یافته‌های این تحقیق بیان می‌کند که این ادعا درست نیست. بهتر است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا حد ممکن کاهش یابد یا با آب جایگزین شود.

به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، واضح است که دریافت شکر اضافه در هر شکلی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود؛ اما مدارک موجود پیشنهاد می‌کند که شکر مایع به طور خاص مشکل‌زا است. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، فاقد موادمغذی مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند. مایعات اغلب زمان تخلیه معده کوتاه‌تری نسبت به غذا‌های جامد دارند و معده را به سمت روده کوچک سریع‌تر ترک می‌کنند. این موضوع بدن را مجبور می‌کند که مقادیر زیاد از شکر متابولیزه شود و قند خون به سرعت افزایش یابد و موجب اضافه بار ارگان‌های حیاتی بدن می‌شود.

شکر در بعضی از غذا‌ها پنهان است. تغییرات ساده برای پرهیز از دریافت زیاد مواد شیرین در برنامه‌غذایی می‌بایست گنجانده شود. دوز‌های بالای شکر دریافت شده در نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر به نظر میرسد که مکانیسم‌های متابولیسم کربوهیدرات در بدن را مختل می‌کند و منجر به مشکلات فراوانی می‌شود. اکثر قند حاصل از نوشیدنی‌ها در روده کوچک فرآیند شده و به ورید پورت که قند را به کبد تحویل می‌دهد منتقل می‌شود.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر شامل «سوکروز» و «شربت ذرت با فروکتوز بالا» هستند که هر دو شامل فروکتوز و گلوکز است. هنگامی که کبد فروکتوز جذب می‌کند، گلوکز به طور مستقیم به جریان خون منتقل می‌شود تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد. اگر شکر به سرعت از جریان خون برداشت نشود، ممکن است با پروتئین واکنش دهد و باعث تولید فرآورده‌های نهایی گلیکاسیون پیشرفته شود که التهاب‌زا است. این ترکیبات مضر با بیماری‌های قلبی در ارتباط هستند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، هنگامی که قند خون بالا می‌رود، «پانکراس» انسولین ترشح می‌کند که سبب ورود قند به سلول‌ها شده که برای تولید انرژی استفاده می‌شود. گاهی‌اوقات، سلول‌ها پاسخ مناسب به انسولین نمی‌دهند و به عبارتی به انسولین مقاوم می‌شوند. پانکراس با تولید انسولین بیشتر پاسخ می‌دهد، اما در نهایت نمی‌تواند به این تولید انسولین ادامه دهد و قند خون تا سطوح خطرناک افزایش می‌یابد. سطوح بالای انسولین و گلوکز منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض ناشی از آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک فاکتور خطر قوی برای بیماری‌های قلبی عروقی است. افراد می‌توانند نسبت به انسولین مقاوم باشند قبل از اینکه این بیماری علایم خود را نشان دهد؛ بنابراین تاکید‌ها بر آن است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر تا حد بسیار زیادی محدود شود. مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست حتی دو بار در هفته می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. آسیب نوشیدنی‌های شیرین که به فرد تحمیل می‌شود به مقدار نوشیدنی مصرفی و عوامل خطر فردی بستگی دارد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->