راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۱۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند
متخصصان تاکید دارند که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تاکید می‌شود که مصرف نوشیدنی‌های شیرین برای سلامتی مضر است و باید مصرف این نوشیدنی‌ها به یک تا دو بار در هفته محدود شود. همچنین علاوه بر محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های شیرین، ورزش‌کردن منظم در کانون توجه قرار گیرد. 

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه‌های گازدار، پانچ میوه و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند برای سلامتی مضر باشند حتی اگر در مصرف آن اعتدال رعایت شود. نوشیدنی‌های شیرین می‌بایست در حد متوسط مصرف شوند، اما نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر که در واقع آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضرند؛ نه به مقدار متوسط بلکه مصرف آن باید منع شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۴ که روی ۱۰۰هزار نفر انجام شده بیانگر این است افرادی که مرتب ورزش می‌کنند و فقط در طول هفته دو نوشیدنی شیرین می‌نوشند نسبت به افراد فعالی که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین امتناع می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. همچنین افرادی که دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کنند و ورزش نمی‌کنند در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

کمپانی‌های بازاریابی در تبلیغاتشان ادعا دارند که نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، اثر منفی روی افراد سالم که ورزش می‌کنند، ندارد؛ اما یافته‌های این تحقیق بیان می‌کند که این ادعا درست نیست. بهتر است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا حد ممکن کاهش یابد یا با آب جایگزین شود.

به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، واضح است که دریافت شکر اضافه در هر شکلی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود؛ اما مدارک موجود پیشنهاد می‌کند که شکر مایع به طور خاص مشکل‌زا است. نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، فاقد موادمغذی مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند. مایعات اغلب زمان تخلیه معده کوتاه‌تری نسبت به غذا‌های جامد دارند و معده را به سمت روده کوچک سریع‌تر ترک می‌کنند. این موضوع بدن را مجبور می‌کند که مقادیر زیاد از شکر متابولیزه شود و قند خون به سرعت افزایش یابد و موجب اضافه بار ارگان‌های حیاتی بدن می‌شود.

شکر در بعضی از غذا‌ها پنهان است. تغییرات ساده برای پرهیز از دریافت زیاد مواد شیرین در برنامه‌غذایی می‌بایست گنجانده شود. دوز‌های بالای شکر دریافت شده در نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر به نظر میرسد که مکانیسم‌های متابولیسم کربوهیدرات در بدن را مختل می‌کند و منجر به مشکلات فراوانی می‌شود. اکثر قند حاصل از نوشیدنی‌ها در روده کوچک فرآیند شده و به ورید پورت که قند را به کبد تحویل می‌دهد منتقل می‌شود.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر شامل «سوکروز» و «شربت ذرت با فروکتوز بالا» هستند که هر دو شامل فروکتوز و گلوکز است. هنگامی که کبد فروکتوز جذب می‌کند، گلوکز به طور مستقیم به جریان خون منتقل می‌شود تا سطح قند خون را ثابت نگه دارد. اگر شکر به سرعت از جریان خون برداشت نشود، ممکن است با پروتئین واکنش دهد و باعث تولید فرآورده‌های نهایی گلیکاسیون پیشرفته شود که التهاب‌زا است. این ترکیبات مضر با بیماری‌های قلبی در ارتباط هستند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، هنگامی که قند خون بالا می‌رود، «پانکراس» انسولین ترشح می‌کند که سبب ورود قند به سلول‌ها شده که برای تولید انرژی استفاده می‌شود. گاهی‌اوقات، سلول‌ها پاسخ مناسب به انسولین نمی‌دهند و به عبارتی به انسولین مقاوم می‌شوند. پانکراس با تولید انسولین بیشتر پاسخ می‌دهد، اما در نهایت نمی‌تواند به این تولید انسولین ادامه دهد و قند خون تا سطوح خطرناک افزایش می‌یابد. سطوح بالای انسولین و گلوکز منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض ناشی از آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک فاکتور خطر قوی برای بیماری‌های قلبی عروقی است. افراد می‌توانند نسبت به انسولین مقاوم باشند قبل از اینکه این بیماری علایم خود را نشان دهد؛ بنابراین تاکید‌ها بر آن است که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر تا حد بسیار زیادی محدود شود. مصرف نوشیدنی‌هایی از این دست حتی دو بار در هفته می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. آسیب نوشیدنی‌های شیرین که به فرد تحمیل می‌شود به مقدار نوشیدنی مصرفی و عوامل خطر فردی بستگی دارد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->