صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بیش از ٧۵ درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند

  • کد خبر: ۲۵۰۱۶۶
  • ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری حاد گوارشی وبا در صورتی که به موقع درمان نشود، موجب کم آبی شدید بدن و منجر به مرگ می‌شود، گفت: بیش از ٧۵ درصد بیماران مبتلا بدون علامت هستند لذا جلوگیری از ورود وبا به یک منطقه غیر ممکن است ولی می‌توان با رعایت اصول بهداشت فردی و عمومی از گسترش آن جلوگیری کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه بیماری اسهال برای گروه‌های در معرض خطر یعنی نوزادان و کودکان خردسال، زنان باردار، افراد مسن و افراد دارای نقص ایمنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است خاطر نشان کرد: در صورتی که در طول مسافرت مبتلا به علایم گوارشی مانند دل درد، دل پیچه و اسهال شُدید قبل از هر گونه خوددرمانی (به ویژه مصرف آنتی بیوتیک) در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه و خدمات آزمایشگاهی و درمانی دریافت نمایید.

وی بیماری اسهال را شامل دفع سه بار یا بیشتر مدفوع با قوام شل با یکی از علائم مانند تب، تهوع، استفراغ، درد شکم و مدفوع خونی دانست که فرم‌های خفیف آن با دفع مدفوع کمتر از ٢ بار در روز ظاهر می‌شود، گفت: اکثر حملات اسهال خود محدود شونده هستند و در عرض چند روز کاملا برطرف می‌شوند نکته مهم پیشگیری از کم آبی بدن در هنگام ابتلا به این بیماری است.

دکتر نهبندانی با تاکید بر اطمینان از مصرف مقدار کافی مایعات در طی سفر به ویژه برای کودکان گفت: اگر کودک بی قرار و یا تحریک پذیر است و یا نشانه‌هایی از تشنگی شدید را نشان می‌دهد و یا چشم‌های گود رفته یا پوست خشک شده با کاهش قابلیت ارتجاعی دارد، نشانه کم آبی پیشرفته بدن است و فورا باید در مسیر راه به اولین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه علایم شایع بیماری وبا شامل احساس پری و سر و صدا (غرغر) در شکم، استفراغ، مدفوع شل و آبکی، عطش و تشنگی است و در اغلب موارد ممکن است احساس سر و صدا در شکم و مدفوع شل اولین علامت بیماری بوده و سپس علایم شدیدتر شروع شود، گفت: استفاده از آب آشامیدنی تصفیه شده و بسته بندی، خودداری از مصرف آب‌های خنک شده با یخ‌های قالبی، عدم استفاده از آب‌های آشامیدنی در معابر، خودداری از مصرف مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی عرضه شده توسط فروشندگان سیار، خودداری از مصرف سبزی‌ها و میوه‌هایی که از شستشو و ضدعفونی مناسب آنها مطمئن نیستید، مصرف زیاد لیموی تازه، ماست و دوغ، به همراه داشتن آب بسته بندی و مواد غذایی سالم بسته بندی در طول سفر، شستشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون، از جمله مهمترین نکات پیشگیرانه از ابتلا به این بیماری گوارشی است.

وی توصیه کرد: به محض شروع اسهال، مایعات سالم (مانند آب بطری، آب جوشیده، چای کم رنگ، سوپ و یا سایر مایعات) بیشتر بنوشید و از نوشیدن هر گونه مایعی که باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شود (مانند قهوه، نوشیدنی‌های بیش از حد شیرین و برخی از دمنوش ها) در دوران ابتلا به بیماری گوارشی و اسهال اجتناب کنید و در صورت بروز علایم گوارشی مانند اسهال تا ٧ روز پس از بازگشت از سفر حتما به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت یا پزشک معالج خود مراجعه کنید.

شایان ذکر است اسهال مسافران یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که مسافران از آن رنج می‌برند و در اثر خوردن و نوشیدن غذا‌ها و آب‌های آلوده (غذا‌هایی که به طور کامل پخته نشده باشند یا غذا‌های پخته شده‌ای که در گرم کردن مجدد، به طور کامل داغ نشده باشند و غذا‌هایی که در دمای اتاق نگه داری می‌شوند) ایجاد می‌شود و با توجه به اینکه ابتلا به بیماری‌های گوارشی در کودکان شایع‌تر از بالغین است، در زمان سفر باید مراقبت بیشتری نسبت به تغذیه آنها انجام شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.