به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فریبا برنجی با بیان اینکه بیماریهای عفونی در فصول گرم، همواره سلامت افراد را تهدید میکند افزود: استفاده از غذاهای آلوده و غیر بهداشتی میتواند از عوامل مهم ایجاد عفونتهای انگلی رودهای در انسان باشد. این عفونتها به دو گروه تقسیم میشوند که یک گروه از آنها از طریق موجودات تک یاخته بیماری زا به وجود میآیند و گروه دوم، عفونتهای کرمی هستند.
وی علائم عفونتهای گوارشی را شامل اسهال، یبوست و دل درد، سوءهاضمه و ضایعات پوستی دانست و در عین حال گفت: گاهی اوقات، بیماران فقط مبتلا به ضایعات پوستی میشوند.
دکتر برنجی همچنین گفت: برخی میوهها مانند توت فرنگی که روی خاک قرار دارند و همچنین هویج که در شیارهای آن آلودگی قرار میگیرد، باید با خیس کردن در آب و چندین بار شست و شوی مکانیکی مکرر، آلودگیهای آنها را از بین برد، تا آبی که در زیر ظرف قرار دارد، عاری از هر گونه گِل و شن در کف آن باشد.
وی استفاده از سرکه را به عنوان مایع ضدعفونی کننده، گزینه مطلوبی برای شست و شوی میوه و سبزیجات دانست و گفت: محلولهایی که به عنوان ضدعفونی کننده در بازار به فروش میرسند، تأثیر مطلوبی برای از بین بردن تخم انگلها و کیست انگلها نداشته و فقط میتوان از آنها برای از بین بردن باکتریها استفاده کرد.
دکتر برنجی اضافه کرد: طبق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی، برای ضدعفونی کردن میوه جات و سبزیجات، میتوان، از چند قطره دترژانت و یا مایع ظرفشویی استفاده کرد، اما به دلیل اینکه ممکن است به صورت کامل مایع ظرفشویی از میوه جات و سبزیجات زدوده نشود، بهترین روش این است که آنها را به مدت ۲۰ دقیقه، با استفاده از ۴ تا ۵ قاشق نمک غذاخوری در آب خیس کرده و سپس شست و شو را انجام دهیم.
وی همچنین تاکید کرد: جهت پیشگیری از عفونتهای انگلی روده ای، رعایت نکات بهداشتی از جمله، شست و شوی منظم دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا، تهیه آبمیوه، غذاها و سالادهای بهداشتی، قرار دادن غذاها در ظروف سربسته و نیز نصب توری بر درب و پنجرهها جهت جلوگیری از ورود مگس و سوسگها به منزل توصیه میشود. ضمن اینکه از شستن ظروف و مصرف آب و نیز ورود کودکان در آبهای جاری شهری و روستایی خودداری شود، چون با ورود آبهای غیربهداشتی به دهان و چشم کودکان، فرد به بیماری اسهالهای خونی مختلف و بیماریهای انگلی ناشی از آب آلوده مبتلا میشود. در صورت بروز علائم بیماری عفونتهای گوارشی، میتوان با مراجعه به متخصص و انجام آزمایش مدفوع در سه نوبت، با نظر و تشخیص پزشک معالج، اقدامات درمانی صورت گیرد.