سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

میوه‌ها و سبزیجات را برای پیشگیری از عفونت‌های گوارشی، ضدعفونی کنید

  • کد خبر: ۲۳۸۹۱۵
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
میوه‌ها و سبزیجات را برای پیشگیری از عفونت‌های گوارشی، ضدعفونی کنید
استاد گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به افزایش بیماری‌های عفونی در فصول گرم سال توصیه می‌شود که افراد ضمن اجتناب از مصرف غذا‌های غیر بهداشتی، نسبت به ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فریبا برنجی با بیان اینکه بیماری‌های عفونی در فصول گرم، همواره سلامت افراد را تهدید می‌کند افزود: استفاده از غذا‌های آلوده و غیر بهداشتی می‌تواند از عوامل مهم ایجاد عفونت‌های انگلی روده‌ای در انسان باشد. این عفونت‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند که یک گروه از آنها از طریق موجودات تک یاخته بیماری زا به وجود می‌آیند و گروه دوم، عفونت‌های کرمی هستند.

وی علائم عفونت‌های گوارشی را شامل اسهال، یبوست و دل درد، سوءهاضمه و ضایعات پوستی دانست و در عین حال گفت: گاهی اوقات، بیماران فقط مبتلا به ضایعات پوستی می‌شوند.

دکتر برنجی همچنین گفت: برخی میوه‌ها مانند توت فرنگی که روی خاک قرار دارند و همچنین هویج که در شیار‌های آن آلودگی قرار می‌گیرد، باید با خیس کردن در آب و چندین بار شست و شوی مکانیکی مکرر، آلودگی‌های آنها را از بین برد، تا آبی که در زیر ظرف قرار دارد، عاری از هر گونه گِل و شن در کف آن باشد.

وی استفاده از سرکه را به عنوان مایع ضدعفونی کننده، گزینه مطلوبی برای شست و شوی میوه و سبزیجات دانست و گفت: محلول‌هایی که به عنوان ضدعفونی کننده در بازار به فروش می‌رسند، تأثیر مطلوبی برای از بین بردن تخم انگل‌ها و کیست انگل‌ها نداشته و فقط می‌توان از آنها برای از بین بردن باکتری‌ها استفاده کرد.

دکتر برنجی اضافه کرد: طبق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی، برای ضدعفونی کردن میوه جات و سبزیجات، می‌توان، از چند قطره دترژانت و یا مایع ظرفشویی استفاده کرد، اما به دلیل اینکه ممکن است به صورت کامل مایع ظرفشویی از میوه جات و سبزیجات زدوده نشود، بهترین روش این است که آنها را به مدت ۲۰ دقیقه، با استفاده از ۴ تا ۵ قاشق نمک غذاخوری در آب خیس کرده و سپس شست و شو را انجام دهیم.

وی همچنین تاکید کرد: جهت پیشگیری از عفونت‌های انگلی روده ای، رعایت نکات بهداشتی از جمله، شست و شوی منظم دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن غذا، تهیه آبمیوه، غذا‌ها و سالاد‌های بهداشتی، قرار دادن غذا‌ها در ظروف سربسته و نیز نصب توری بر درب و پنجره‌ها جهت جلوگیری از ورود مگس و سوسگ‌ها به منزل توصیه می‌شود. ضمن اینکه از شستن ظروف و مصرف آب و نیز ورود کودکان در آب‌های جاری شهری و روستایی خودداری شود، چون با ورود آب‌های غیربهداشتی به دهان و چشم کودکان، فرد به بیماری اسهال‌های خونی مختلف و بیماری‌های انگلی ناشی از آب آلوده مبتلا می‌شود. در صورت بروز علائم بیماری عفونت‌های گوارشی، می‌توان با مراجعه به متخصص و انجام آزمایش مدفوع در سه نوبت، با نظر و تشخیص پزشک معالج، اقدامات درمانی صورت گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->