به گزارش شهرآرانیوز، دکتر هادی فارسیانی، با بیان اینکه بروز اسهال خونی بویژه در کودکان و نوزادان موضوعی جدی است افزود: یکی از دلایل ابتلای بیشتر اطفال به اسهال خونی، داشتن سیستم ایمنی و فلور نورمال ضعیفتر نسبت به بزرگسالان است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از دلایل دیگر ابتلاء به اسهال خونی را استفاده از برخی مواد غذایی آلوده از جمله، مصرف آب آشامیدنی آلوده، سبزیجات و میوه جات آلوده، مرغ و تخم مرغ و نیز لبنیات آلوده برشمرد و افزود: برای پیشگیری از ابتلاء به اسهال خونی علاوه بر رعایت اصول و نکات بهداشتی، استفاده از آب و مواد غذایی سالم نیز توصیه میشود.
وی یادآور شد؛ اسهال خونی باکتریال با تجویز انواع آنتی بیوتیک ها، توسط پزشک معالج، قابل درمان است و چنانچه بیمار برای درمان دیر مراجعه کند، از دست رفتن آب و خون میتواند منجر به عوارض شدید بالینی و در مواردی حتی مرگ شود.
مرغ و تخم مرغ نیم پز، میتواند ناقل باکتری کمپیلوباکتر و زمینه ساز بیماری اسهال در بدن انسان باشد.
متخصص باکتری شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مواد غذایی مثل مرغ و تخم مرغ نیم پز در برخی موارد میتواند ناقل باکتری کمپیلوباکتر به بدن انسان باشد و فرد را مبتلا به سندرم اسهال آبکی خودمحدود شونده کند.
دکتر فارسیانی، از سندروم اسهال آبکی به عنوان یک بیماری گوارشی منشاء گرفته از مصرف مواد غذایی نیم پز مثل مرغ و تخم مرغ یاد کرد و افزود: این بیماری گوارشی عموماً با بروز علائم بالینی از جمله، دردهای شکمی و اسهال آبکی خود را نشان میدهد و طی چند روز خود به خود بهبود مییابد و خطر جدی فرد را تهدید نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه در سندرم اسهال آبکی خود محدود شونده فرد مبتلا، نیاز به درمان با آنتی بیوتیک ندارد و بیماری خود به خود بهبود مییابد افزود: نوع دیگر این سندرم اسهال آبکی خیلی شدید است که همان بیماری وبا بوده و از طریق مصرف سبزیجات و میوه جات و آب آلوده منتقل میشود و نیاز به درمان و اقدمات فوری دارد.