صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس اداره دارو‌های طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۲۲۲ قلم انواع فراورده‌های گیاهی دست‌ساز، فاقد مجوز و قاچاق با ارزش حدود ۴ میلیارد ریال کشف و جمع‌آوری شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جواد دانایی‌ باغکی، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد یک میلیون و ۲۵۰ هزار قلم انواع فرآورده‌های گیاهی دست ساز، فاقد مجوز و قاچاق با ارزش ریالی حدود ۲۵ میلیارد ریال از واحد‌های صنفی فروشندگان گیاهان دارویی و عطاری‌های سطح شهر مشهد کشف و جمع‌آوری شد و متصدیان آنها هم به مراجع قضائی معرفی شده‌اند.

رئیس اداره دارو‌های طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تبلیغات غیرقانونی، گمراه کننده و خطرناکی با عناوین داروی لاغری و چاقی، درمان دیابت، پاکسازی کبد و تصفیه خون در برخی از فروشگاه‌های گیاهان دارویی و عطاری به چشم می‌خورند، خاطرنشان کرد: از میان دارو‌های لاغری گیاهی که آزمایش شده، اکثر آنها فاقد مجوز از وزارت بهداشت و آلوده به مواد مخدر صنعتی بوده‌اند که تولید کنندگان آنها، با مقاصد مشخص آن فرآورده را در شرایط نامناسب تولید و روانه بازار می‌کنند و از ناآگاهی فروشنده و اعتماد خریدار به فروشنده سوءاستفاده می‌کنند.

دکتر دانایی‌باغکی تأکید کرد: فرآورده گیاهی که به اشکال مختلف قرص، کپسول، شیاف، پودر، محلول، شربت به‌صورت دست ساز و یا فله بسته بندی شده و به عنوان داروی گیاهی در برخی از فروشگاه‌های گیاهان دارویی عرضه می‌شوند به علت اینکه آزمایش‌های میکروبی و کیفیتی روی آنها انجام نمی‌شوند، ممکن است آثار زیان بار و جبران ناپذیر از جمله سیاهی استخوان لگن، پرفشاری خون، دیابت، ناباروری آکنه صورت و اگزما در فرد مصرف کننده ایجاد کنند و این موضوع به حدی جدی است که ممکن است نسل‌های بعدی را نیز دچار مشکلات جدی از جمله ناباروری، کاهش بهره هوشی و ... نمایند. 

وی اضافه کرد: البته افراد سودجو و قاچاقچی با تبلیغات گسترده حتی در فضای مجازی هم با جان مردم بازی می‌کنند و به هر طریقی می‌خواهند با فروش دارو‌های گیاهی قاچاق، فاقد مجوز و حتی دارای مجوز تولید و دست ساز کسب ثروت نمایند.

رئیس اداره دارو‌های طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بر اساس قانون، عرضه و فروش دارو، مکمل‌ها، بدون انجام تشریفات قانونی از طریق فضای مجازی و ارائه اطلاعات نادرست و تبلیغ خلاف واقع که نوعاً موجب گمراهی و فریب مخاطب درباره آثار مصرف داروها، مواد و فرآورده‌های دارویی، خوراکی، آشامیدنی، آرایشی، گیاهی، طبیعی، مکمل و همچنین تجهیزات و ملزومات پزشکی و دندانپزشکی و آزمایشگاهی و هرگونه خدمات سلامت در فضای مجازی جزو مصادیق مجرمانه علیه سلامت عمومی محسوب می‌شود و باید اشاره کنیم که کلیه فرآورده‌های مذکور به‌صورت استاندارد و دارای مجوز تولید از سازمان غذا و دارو در داروخانه‌های سطح شهر و روستا موجود است.

دکتر دانایی‌باغکی با اشاره به اینکه بر اساس قوانین جاری کشور تنها مکان عرضه و فروش دارو‌های گیاهی، مکمل‌های ورزشی و ... داروخانه دارای مجوز معتبر و تحت نظر مسئول فنی (دکتر داروساز) است، بیان کرد: کلیه فرآورده‌های مذکور پس از انجام آزمایش‌های لازم در محل تولید در یک زنجیره مشخص از کارخانه تولید کننده تا شرکت پخش و داروخانه تحت نظارت سازمان غذا و دارو هستند.

وی خاطرنشان کرد: دکتر داروساز بر اساس صلاحیت علمی و آموزش‌های مستمری که کسب می‌کند می‌تواند با مشاوره علمی بهترین فرآورده را ارائه نماید، ضمن اینکه داروخانه‌ها هم به طور مستمر توسط بازرسان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظارت می‌شوند.

رئیس اداره دارو‌های طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مردم عزیز می‌توانند دارو‌های گیاهی و شیمیایی که توسط افراد ذی‌صلاح تجویز شده است را صرفاً از داروخانه تهیه نمایند و برای اطمینان بیشتر پس از استعلام اصالت، آن را مصرف نمایند. برای این کار ۳ راه وجود دارد: یکی اینکه نرم افزار تیتک یا TTAC را بر روی تلفن همراه خود نصب و عدد ۱۶ رقمی اصالت (UID) که مختص همان جعبه است و با جعبه مشابه تفاوت دارد را در قمست مربوطه وارد و استعلام نمایند؛ راه دیگر اینکه عدد ۱۶ رقمی اصالت (UID) را به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ ارسال نمایند و راه سوم هم اینکه وارد سایت WWW.TTAC.IR شوند و عدد ۱۶ رقمی اصالت (UID) را در قمست مربوطه وارد و استعلام نمایند.

دکتر دانایی‌باغکی در پایان گفت: از مردم تقاضا می‌شود که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص تولید، عرضه و فروش داروی گیاهی بدون مجوز (قاچاق، دست ساز و فله بسته بندی شده)، مکمل‌های ورزشی بدون مجوز و همچنین مکان‌های مشکوک مانند انبار و دیگر محل‌های بدون مجوز، با شماره تلفن ۱۹۰ موضوع را در میان بگذارند تا در اولین فرصت، توسط کارشناسان، بررسی و اقدام لازم صورت پذیرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.