صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نیشابوری‌ها رکورددار حفاری غیرمجاز

  • کد خبر: ۲۵۷۳۹
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور گفت: در خراسان رضوی بیشترین حجم پرونده‌های قضایی و دستگیری‎های حفاری غیرمجاز و کسانی که آثار تاریخی را تخریب می‌کنند، مربوط به نیشابور است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد اسماعیل اعتمادی افزود: متأسفانه حفاری‎های غیرمجاز در محوطه‎های باستانی از جمله مشکلات ما در حوزه میراث فرهنگی است و حفاران غیرمجاز اغلب در فصولی مانند پاییز و زمستان به تخریب و غارت محوطه‎های باستانی می‎پردازند.

 

وی اظهار کرد: بیشتر حفاری‎های غیرمجاز در مناطق دورافتاده و گاه صعب‌العبور و کوهستانی اتفاق می‌ا‏فتد که به‌دلیل کمبود نیرو و دوری مسافت، مجبور هستیم از نیرو‌های مردمی کمک بگیریم.

 

اعتمادی گفت: همکاری مردم و دوستداران میراث فرهنگی باعث شده در صورت بروز تخلف از سوی متجاوزان و سوداگران اشیای عتیقه، نیرو‌های افتخاری سریع موضوع را به یگان حفاظت میراث فرهنگی اطلاع ‎دهند و بلافاصله نیرو‌ها با همکاری تنگاتنگ کلانتری‌ها و پاسگاه‌های انتظامی موجود در بخش‎ها، در محل حاضر می‌شوند و به تعقیب، شناسایی و دستگیری متهمان و تحویل آن‌ها به مقامات قضایی می‌پردازند.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور افزود: در استان خراسان رضوی بیشترین حجم پرونده‌های قضایی و دستگیری‎های حفاری غیرمجاز و کسانی که آثار تاریخیا تخریب می‌کنند، مربوط به شهرستان نیشابور است.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد پرونده‌‏های مرتبط با حفاری غیرمجاز در نیشابور همیشه زیاد بوده است، بیان کرد: یکی از دلایل این موضوع، اهمیت و تعداد زیاد آثار تاریخی در قسمت‌های مختلف نیشابور است. بنابراین نیشابور همیشه مورد توجه بسیاری از سودجویان و حفاران غیرمجاز قرار می‎گیرد.

 

اعتمادی گفت: طی سال گذشته حجم دستگیری‎های افرادی که به تخریب آثار تاریخی و حفاری‎های غیرمجاز پرداختند بیش از ۷۵ نفر بوده که پس از دستگیری تحویل مراجع قضایی شده‌اند.

 

وی اظهار کرد: سال گذشته در عرصه تاریخی شهر کهن نیشابور، برای بیش از ۲۰ ساخت‌وساز غیر قانونی، توسط دادستانی رأی تخریب صادر شده که از این تعداد تا کنون ۱۱ ساختمان تخریب و بقیه نیز به‌زودی قلع‌وقمع خواهند شد.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور گفت: بر اساس قانون، مجازات تخریب آثار و ابنیه تاریخی و حفاری غیرمجاز در محوطه‎های باستانی، از یک تا ده سال حبس و پرداخت خسارت وارده طبق نظر کارشناس میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.