صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد گفت: قنادان در ماه رمضان بیشترین فروش شیرینی را دارند، اما شیوع کرونا و حساسیت مردم نسبت به مصرف مواد غذایی، فروش قنادی‌ها را نسبت به سال گذشته به یک چهارم کاهش داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد فرزانی افزود: شیوع کرونا حساسیت مردم را نسبت به شیرینی افزایش داده و کمتر حاضر به خرید آن می‌شوند، حتی مردم نسبت به شیرینی‌هایی که توسط قنادان در بسته‌های معیشتی بسته‌بندی و توزیع می‌شد حساسیت نشان داده و در گرفتن آن تردید داشتند.

 

وی اظهار کرد: علاوه بر این قنادان مشهدی در ماه مبارک رمضان شیرینی‌های خود را به کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان صادر می‌کردند که در شرایط کنونی با شیوع کرونا صادرات شیرینی به طور کلی متوقف شده است.

 

رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد گفت: همه قنادان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و حتی رعایت این پروتکل‌ها هزینه بسیار برای آنان درپی داشته است زیرا قیمت مواد ضدعفونی کننده در بازار افزایش یافته و دستکش نیز کم است.

 

وی با اشاره به گرانی مواد اولیه تولید شیرینی و تأثیر آن بر قیمت این محصول افزود: قیمت برخی اقلام مورد استفاده در تولید شیرینی ۱۰۰ درصد افزایش یافته و شکر، کاکائو، پودر نارگیل، آرد برنج و آرد نخود از جمله اقلامی هستند که گران شدند و این مهم روی قیمت تمام شده شیرینی تأثیر گذاشت با این حال افزایش قیمت شیرینی از نرخ تورم کمتر است.

 

فرزانی گفت: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون با شیوع کرونا به تدریج تولید شیرینی توسط قنادان کاهش یافت، اغلب شیرینی‌ها روی دست قنادان ماند، برخی کارگاه‌های شیرینی پزی در این کلان‌شهر تعطیل شدند به طوری که تعداد کارگاه‌های تعطیل به ۵۰ مورد رسیده است.

 

وی اظهار کرد: تمام تلاش یک‌ساله قنادان معطوف به کسب سود در ماه‌های اسفند، فروردین و ماه رمضان است به‌طوری‌که برای تأمین مواد اولیه چک می‌دهند تا در ماه‌های یاد شده با فروش خوب شیرینی جای چک‌ها را پر کنند، اما شیوع کرونا باعث برگشت خوردن بسیاری از چک‌های آنان شد و بازار عید نوروز و ماه رمضان کسادی کار قنادان را جبران نکرد.

 

رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد افزود: چک‌های برگشتی قنادان به معضلی بزرگ تبدیل شده و نه‌تنها نمی‌توانند جای این چک‌ها را پرکنند بلکه قادر به تأمین هزینه‌های جاری روزانه خود نیز نیستند.

 

وی با بیان اینکه نگران ریزش واحدهای صنفی زیرپوشش این اتحادیه هستیم ادامه داد: کرونا و کاهش فروش باعث شده است که قنادی‌ها به صورت یک روز در میان یا پاره وقت فعالیت داشته باشند یا فعالیت کارگران خود را محدود نمایند، اما با این همه شیرینی‌سازان تلاش دارند نیروی کار خود را حفظ کنند و از بیکار شدن آن‌ها جلوگیری نمایند.  

 

رئیس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد خواستار حمایت دولت از این صنف شد و گفت: حذف سهم کارفرما در پرداخت بیمه، پرداخت تسهیلات بدون بهره و اعمال معافیت‌های مالیاتی در شرایط کنونی کمک بسیار به قنادان خواهد کرد.

 

فرزانی با بیان اینکه ۷۰۰ واحد صنفی از اتحادیه شیرینی‌سازان مشهد پروانه کسب دارند، از مردم خواست از خریدن زولبیا و بامیه از سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها خودداری کنند زیرا آن‌ها در کارگاه‌های زیرزمینی و فاقد مجوز تولید می‌شود و سلامت آن‌ها تأییدشده نیست.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.