به گزارش شهرآرانیوز، امیر شیرازی افزود: برای شناسایی علت دقیق مرگ، لاشه این فوک به دانشگاه گلستان منتقل شده و پس از کالبدشکافی و انجام تحقیقات، نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی بیان کرد: ضعف مفرط ناشی از جراحت و عفونت، مقاومت این فُک خزری را به حداقل رسانده و با وجود تماش تلاشها و استفاده از آنتیبیوتیکها به مرگ این پستاندار خزری انجامید.
فُک، تنها گونه پستاندار دریای خزر است و جمعیت آن به دلیل صید بیرویه در حوزه برخی کشورهای حاشیه دریا سیر نزولی دارد، هر چند به گفته شیرازی؛ در حوزه جنوب خزر و در محدوده استانهای شمالی ایران موردی از صید این گونه گزارش نشده است.
فُک خزری از کوچکترین فوکهای بدون گوش و از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست، این گونه زندگی اجتماعی داشته و در دستههای بزرگ مشاهده میشود، مهمترین اندام حسی فک مانند سایر سگهای آبی سبیلهای آن است که او را قادر میسازد بدون حس بینایی و شنوایی به صید ماهی در زیر آب بپردازد.
فُک در آب زندگی میکند و تنها برای زادآوری و گاهی استراحت به ساحل میآید، در خشکی بسیار کم تحرک، اما در آب فعال است، این گونه به دلیل صید بیرویه و بههمخوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بینالمللی است.
گروه امداد و نجات فُک خزر در سال ۱۳۸۹ با کمک مرکز تحقیقاتی و درمانی سگ دریایی کشور هلند و با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست ایران شروع به کار کرد.
رهایی فُکهای آسیبدیده و گرفتار در تورهای صیادی، تیمارداری، ثبت اطلاعات مربوط به فُکهای یافت شده، نمونهبرداری از حیوانات زنده و جمعآوری نمونههای بافتی از لاشههای کشفشده با هدف کنترل سلامت زیستی اکوسیستم خزر از فعالیتهای این گروه است.
منبع: ایرنا