صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خودروسازان از جیب مردم هزینه می‌کنند/فرمول قیمت‌گذاری خودرو امروز مشخص می‌شود

  • کد خبر: ۲۶۵۴۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶
  • ۱۲
افزایش بی رویه نرخ خودرو، مسئولان ذیربط را بر آن داشته تا با تعیین فرمول مناسب قیمت گذاری خودرو آرامش را به بازار برگردانند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود یک هفته است که بازار خودرو کشور با تنش‌ها و نوسانات عجیبی درگیر شده است؛ زمزمه‌های تغییر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها در نهایت باعث شد تا بازار ملتهب شده و خودرو‌ها قدم در سطوح قیمت‌های جدید بگذارند.

 

در هفته گذشته بازار خودرو یکی از عجیب‌ترین روز‌های تاریخ خود را تجربه کرد. این سطوح جدید قیمتی واکنش‌های بسیاری را از سوی مسئولان دولتی کشور به همراه داشت که همگی اعداد و ارقام بازار را حباب و حاشیه سازی دانستند و به مردم توصیه کردند که فعلا سراغ خرید خودرو نروند که در نهایت باعث شد بازار از رونق بیفتد، اما قیمت‌ها روند صعودی خود را حفظ کردند.

 

بازار خودرو کشور طی روز‌های اخیر به آشفته بازاری تبدیل شده بود و تا همین هفته پیش وزیر صنعت قیمت‌های عنوان شده را شایعه خطاب می‌کرد و علی رغم هشدار‌های کارشناسان مبنی بر افزایش قیمت احتمالی در بازار، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان هم ثبات بازار خودرو را کافی می‌دانست، اما موضوع بازار خودرو چرخید و چرخید و همه چیز به مصوبه ستاد تنظیم بازار موکول شد.

 

امروز دومین جلسه ستاد تنظیم بازار برای تعیین تکلیف قیمت خودرو برگزار خواهد شد که احتمالا سازوکار نهایی تعیین قیمت خودرو در کارخانه و سازوکار کنترل بازار در آن مشخص خواهد شد.

 

ماجرا‌های اخیر باعث شد تا شورای رقابت بعد از حدود دو سال و با حمایت‌های سازمان بازرسی کل کشور به قیمت گذاری خودرو بازگردد و بنا بر اخبار اطلاع رسانی شده در آخرین ساعات روز یکشنبه فرمول خود را به ستاد تنظیم بازار فرستاده است.

 

شیوه پیشنهادی شورای رقابت قیمت تمام شده خودرو به علاوه نرخ تورم است


رضا شیوا رئیس شورای رقابت درباره شیوه پشنهادی این سازمان برای قیمت گذاری اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار نرخ تمام شده را مبنی بر تعیین قیمت می‌داند در حالی که ما روش سقف قیمتی را مناسب‌تر می‌دانیم چرا که برخی از هزینه‌های خودروساز‌ها را نامربوط می‌دانیم. مبنای شیوه پیشنهادی ما قیمت تمام شده به علاوه نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی است.

 

او تصریح کرد: مدتی قبل برخی از خبرگزاری‌ها مصوبه جدید را نتیجه توافق شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار دانسته اند در حالی که چنین توافقی برای قیمت گذاری انجام نشده است.

 

شیوا بیان کرد: بر اساس قانون ما باید دستورالعمل تعیین قیمت را برای تایید یا تکذیب به ستاد تنظیم بازار ارسال کنیم که این کار انجام شده است؛ طبق ماده ۳ مصوبه سران قوا، اگر ستاد مشکلی با این قیمت گذاری‌ها داشته باشد باید آن را به ما بازگردانده و ویرایش توسط شورای رقابت انجام شود.

 

شیوا شنبه شب هم در گفت‌وگوی ویژه خبری اظهار کرد: بیش از یک سال است که شورای رقابت را از قیمت‌گذاری کنار گذاشته اند و ما در این مدت برای بازگشت و ورود به سیستم قیمت گذاری خودرو چندین بار شکایت کرده‌ایم.

 

بنا بر این سیستم پیشنهادی شورای رقابت برای قیمت گذاری خودرو؛ قیمت تمام شده به علاوه نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی است از طرفی چند روز قبل هم یک منبع آگاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان فرمول محاسبه قیمت گذاری ستاد تنظیم بازار قیمت تمام شده به علاوه ۵ درصد سود اعلام کرد که هر دو این شیوه مشکلات و تناقضات خود را دارند.

 

 

ایرادات فرمول قیمت گذاری خودرو چیست؟


علی علی لو رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس نهم، درباره مشکلات شیوه قیمت گذاری شورای رقابت اظهار کرد: شیوه قیمت گذاری شورای رقابت مبنای قیمت گذاری خود را نرخ تورم اعلام کرده و این نقطه‌ای است که ما با این شورا اختلاف نظر داریم. در شرایط فعلی اغلب خودروساز‌ها لیستی در دست دارند که در آن نوشته شده است هر یک از کالا‌ها در چند مدت اخیر چه میزان افزایش قیمت را تجربه کرده است.

 

او ادامه داد: این افزایش قیمت‌ها همان نرخ تورمی است که از آن یاد می‌شود بنا بر این نرخ تورم یک بار در هنگام خرید مواد اولیه و با افزایش قیمت تمام شده محصول اعمال شده است پس اعمال دوباره آن امکان پذیر نیست.

 

علی لو تصریح کرد: این موضوع شبیه به ماجرای مشابهی است که در حوزه اعمال مالیات بر ارزش افزوده داشتیم؛ کالا‌هایی وجود داشت که چندین بار مالیات بر ارزش افزوده بر آن‌ها لحاظ می‌شد در حالی که این کار غلط و غیر و اصولی بود.

 

از طرفی یکی از پایه‌های تعیین قیمت در این فرمول‌ها قیمت تمام شده محصولات است که صرفا با همین عنوان از آن یاد شده و در هیچ یک از سیستم‌های قیمت گذاری معیار‌هایی که در تعیین این میزان موثر خواهد بود یاد نشده است. این هزینه‌ها صرفا به معنای مجموع هزینه‌های تولید و مواد اولیه برای هر واحد خودرو خواهد بود یا باید بیش از این صحبت‌ها هزینه پرداخت شود.

 

خلخالی کارشناس حوزه خودرو ، درباره فرمول‌های ارائه شده برای محاسبه قسمت جدید خودرو اظهار کرد: متاسفانه فرمول‌های ارائه شده برای قیمت گذاری خیلی شفاف نیست بنا براین احتمال بروز مشکلات متنوع در آن وجود دارد.

 

او تصریح کرد: در فرمول‌های ارائه شده یکی از عوامل اصلی قیمت تمام شده بود که به هیچ عنوان مشخص نیست با احتساب چه متغیر‌هایی محاسبه خواهد شد همچنین ۵ درصد سود اعلام شده چندان مقدار قابل توجهی نیست بنا بر این باید مشخص شود که این میزان سود با چه مبنایی محاسبه شده است.

 

خلخالی تصریح کرد: مهمترین مسئله در تعیین قیمت تمام شده خودرو نرخ مواد اولیه است؛ در عمل ما معمولا ما با اعمال فشار با زنجیره تامین قطعات خودرو مواجه هستیم که تولیدکنندگان خصوصی و فعال در حوزه خودرو در خطر قرار می‌گیرند.

 

با این وجود رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تا حدودی از اعمال سایر معیار‌ها در تعیین این قیمت تمام شده خبر داد؛ شنبه شب عباس تابش تا حدودی از این ماجرا پرده برداری کرد و زمانی که صحبت از زیان خودروساز‌ها به میان آمد گفت: بخشی از زیان خودرو ساز‌ها باید از طریق قیمت، بخشی از فروش اموال مازاد کشور و بخشی از طریق بهبود روند تولید جبران شود.

 

چرا هزینه‌های سربار خودروسازان از جیب مردم باید پرداخت شود؟


با این حساب هزینه ضعف مدیریتی چند ساله بازار خودرو کشور را مردم باید بپردازند. سالهاست که سیاست گذاری‌ها و تصمیمات غلط خودروسازی کشور را مشمول زیان کرده و در نهایت این ضرر و زیان‌ها در قیمت محصولات ارائه شده سرازیر می‌شود.

 

علی علی لو رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس نهم در این خصوص تصریح کرد: چرا باید تمام هزینه‌های سربار، بی مدیریتی‌ها و ضرر و زیان‌های این چند سال خودروساز‌ها از جیب مردم کم شود؛ ارزیابی‌های ما از قیمت گذاری خودرو نشان می‌دهد بخش زیادی از قیمت‌های اعلامی خودروساز‌ها به هزینه‌های تولید و حقوق پرسنل مربوط نیست به طوری که در کل هزینه‌های تولید کارخانه کم‌تر از ۴ درصد تولیدات به هزینه نیروی انسانی مربوط می‌شود.

 

او افزود: با یک محاسبه ساده متوجه خواهید شد که یک پراید معمولی می‌تواند با قیمتی حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان به دست مصرف کننده برسد و قیمت‌های بیش از این هزینه‌های اضافه واحد‌های خودروسازی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی الیاسی
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
اصلا زندگی آروم و بدون هیجان واسه ما ایرانی ها معنایی نداره.میدونی چیه؟
ما اصلا نمیتونیم ریلکس باشیم ، حوصلمون سر میره
کامیاب خوشنوار
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
باسلام تمامی هرج ومرج وقیمت ونگرانی ماشین مدیریت وکاربه دستان ایران خودرو وشرکت سایبابه. وجوداوردن واسه سبت نام ماشین سایت وبه مدت یک دقیقه بازمی کردن بعدسایت ومیبستن تنها واسه آن که کلاه بذارن سرمسولین د.ولت واقعا ن اگرد.ولت نتوندجلواین دزدان وکلاه بردارن واین هرج ومرج وبگیردمردم ازاین نظام وقانون دل سردوناامید میشن امیدوارم کهجلواین بی بندوباری وبگیرن باتشکر
ناشناس
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
من یه پراید ۹۳ دارم پارسال خریدم میتونم ثبت نام کنم
ناشناس
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
هممون سر کاریم تا امام زمان بیاد نجاتمون بده انشالله
خانوم
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
سلام نمیدونم چی بگم فقط یه جمله الان هفت ساله همسرم ماشین شو فروخته متاسفانه نمی تونیم یه ماشین دست پایین بخریم که شرمنده دوتا بچه هام نشم همسرم کارگر ساختمانی هست اگه با هجوم تون به وضع مردم کمک میکنید یاعلی شروع کنید اگه وجدان داشتید به حرمت کارگرهای مملکت تون هجوم نمی‌برین تا کی این قیمت ها...
بهزاد
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
والا همین حجم که اینجا گفتن کی سایت باز میشه کافیه برا هنگ کردن سایت.ما بقی کشور بماند....
An
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
همش مزخرفه
ناشناس
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
خدا لعنتشون کنه
محمد
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
سلام ، درست متوجه شدم همه اشخاص که ثبت نام میکنند درلحضه اول ثبت نام باید پیش پرداخت رو بریزن و اگر قرعه بنام شون درآمد فبها و اگر درنیامد بعد گذشت یک هفته مبلغی که ریختیم. رو برمیگردونن ! این چه کاریه؟ سواستفاده نیست؟ ماشالله اینو بهش میگن مغز ایرانی سود خوبی از هزاران نفری که قرعه بنامشون درنیامده خواهند کرد، عالی هستین.
ممدتیبا ندیده
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
آقا فردا یکسال ونیمه قراره ماشینم بیاد
ناشناس
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات
چند سالی است که در نزدیکی ما دوستی زندگی میکند و همسرش از مدیران پايه یکی از شرکتهای خودرا سازیست،
در عجبم فردی مثل ایشان تحصیلات بالاتر و سابقه بیشتر و مدیریت ارشد در یک سازمان دولتی است، اما بنده خدا هر چه تلاش میکند هنوز نتوانسته سطح زندگیش را به یک سوم از سطح رفاهی در زندگی مدیر خودروساز برساند،
اتومبیل خارجی با گرید بالا، آپارتمان در مناطق بالای شهر،
سفره ای خارجی و .....
خوب تا آنجا ما اطلاع داریم این مدیر مذکور با لحاظ خانوادگی پدري نیز وضعیت نالی خوبی نداشتند پس این همه درآمد و خرج آنچنانی از کجا عاید ایشان میشود؟
جالب است بدانید یکی از موارد این است که ایشان با راحتی میتوانند ثبت نام خودرو را داشته باشند درست
در زمانی که ملت در بر خط کذایی مشغول ثبت نام خودرو هستند و آخر هم موفق نمیشوند،
پس از مدتی همان خودرو را در بازار آزاد به کسانی مثل بنده ميفروشند،
و البته میگویند این امتیازی است که شرکت خودروساز برای ارتقای سطح معیشتی کارکنانش در نظر گرفته،
بله این عده از ما بهتران دریت همانگونه که با زد و بند و پارتی بازی در شرکتهای خودروسازی مشغول به کار شده اند در ا همه کار نیز و.ن خود را در خون جگر مردم مثل زده و نوش جان میکنند،
نمیدانم چرا امتیاز معیشتی در سازمانی که ما کار میکنیم تا به حال ورود پیدا نکرده است.
فقط باید با خدا پناه برد.
قاسم
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
به والله دروغ می‌گویید برای ثبت نام من الان 3ساله میخوام ثبت نام کنم نمیشه خدادروغگوها رابه لعنت ابدی گرفتارکنه