۷۰۰ تخت بیمارستانی تا ابتدای سال۱۴۰۰ به ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه میشود.
ملیحه فلاح/شهرآرانیوز- پیشرفت پروژه های بیمارستانی در خراسان رضوی قبل از کرونا با وجود همه تلاش های مسئولان استان اوضاع خوبی نداشت. علت اصلی این موضوع هم در همه پروژهها مشترک بود؛ نبود اعتبار لازم برای پیشبرد طرح. حتی در مواردی مثل اورژانس قائم (عج) با وجود تکمیل ساختمان، نبود تجهیزات و کارکنان، آغاز به کار این پروژه را به تعویق انداخته بود. اما کرونا هر بدی که داشت، توانست اهمیت توجه به نظام سلامت را به مسئولان بالادستی گوشزد کند و در کنار آن، نیاز بخشهای سلامت و درمان را برای کنترل شرایط بحرانی مشخص کرد.
همان طور که در گزارش ۲۷ فروردین با عنوان «افتتاح چراغ خاموش پس از ۱۲ سال» گفته بودیم به دلیل شیوع کرونا، مسئولان اقدام به تجهیز فوری اورژانس بیمارستان قائم (عج) و همچنین افتتاح قسمت اورژانس و آی سی یو بیمارستان امدادی شهید کامیاب مشهد کردند. حالا شیوع کرونا این سؤال را پیش آورده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه نیاز به تختهای بیمارستانی و تختهای ویژه در چه وضعیتی قرار دارد.
ارسال طرح آی سی یوهای بزرگ به وزارتخانه
مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دراین باره به شهرآرا گفت: اکنون حدود ۷ هزار تخت بیمارستانی در حوزه تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم که از این تعداد هزار و ۱۰۰ تخت ویژه آی سی یو، سی سی یو و ان آی سی یو هستند.
دکتر علی اصغر انجیدنی با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا بیش از ۵۰۰ تخت آی سی یو فعال بوده است، افزود: در این بحران، بیشترین نیاز به افزایش تختهای آی سی یو بود. او این نکته را هم گفت که با همکاری همه مسئولان و بخش خصوصی تا حدودی این ظرفیت افزایش یافته است.
او در ادامه با تأکید براینکه افزایش ظرفیت تختهای ویژه، نیازی بود که در این بحران خود را نشان داد، افزود: بهتر است برای آی سی یوهای بزرگ و استاندارد به منظور استفاده در زمان بحران فکری شود.
مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اکنون پیشنهادهایی مطرح و طرحی هم برای وزارتخانه بهداشت و درمان ارسال شده است تا بتوانیم ظرفیت آی سی یوها را برای بحرانهای احتمالی آینده افزایش دهیم.
طبق سالنامه آماری مرکز آمار ایران در سال ۹۶ تعداد تختهای بیمارستانی در خراسان رضوی ۱۳۹ تخت به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است. سرانه تخت بیمارستانی به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در دنیا به صورت میانگین ۲۵۰ تخت است و استان ما در سال ۹۶ حدود ۱۰۰ تخت کمتر از میانگین جهانی است.
طبق این آمار در سال ۹۶ در خراسان رضوی، ۶۵ بیمارستان با ۱۲ هزار و ۳۹۷ تخت ثابت در بخش خصوصی و دولتی، فعالیت داشته اند.
۷۰۰ تخت بیمارستانی
در ادامه برای آگاهی از آخرین پیشرفتهای پروژههای بیمارستانی در این شرایط کرونایی به سراغ مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم. علی رحیمی دراین باره به شهرآرا گفت: باتوجه به اعتبار مورد نیاز در این حوزه بر اساس اولویت پیشرفت پروژه و برطرف کردن نیاز جامعه به اجرای پروژههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدام کرده ایم.
او در ادامه افزود: اولویت ما در ابتدا اتمام پروژه طرح توسعه بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی هاشمی نژاد بود که تاکنون ۸۶ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اتاقهای درمان این بیمارستان، اکنون در مرحله نازک کاری قرار دارد و تا نیمه سال جاری به پایان خواهد رسید.
رحیمی در ادامه به آغاز دوباره عملیات عمرانی در بیمارستان امداد و نجات جنوب مشهد اشاره و بیان کرد: این بیمارستان نیز با ظرفیت ۲۰۰ تخت تاکنون ۴۵ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم تا اوایل سال آینده به بهره برداری برسد.
او درباره وضعیت بیمارستان حاشیه شهر نیز گفت: نام این پروژه «بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی جاده سرخس» است و در اولویت بعدی اجرا قرار دارد.
مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: اینکه میگوییم «بیمارستان حاشیه شهر» درست نیست؛ زیرا پروژههای بیمارستانی مردم یک منطقه را تحت پوشش قرار میدهند و صرفا محل قرار گرفتن آنها مدنظر نیست. بیمارستانهای هاشمی نژاد، طالقانی و امداد و نجات نیز با توجه به محل استقرار، مناطق حاشیهای شهر را در شمال، جنوب و غرب تحت پوشش قرار داده اند.
رحیمی با اشاره به بهر ه برداری از اورژانس قائم (عج) و اورژانس و آیسی یو بیمارستان امدادی شهید کامیاب مشهد با مجموع ظرفیت ۲۰۰ تخت گفت: امیدواریم تا ابتدای سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰۰ تخت به تعداد تختهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه شود.