صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی:

ثبت جهانی توس در گرو ابلاغ طرح راهبردی/ ثبت جهانی آسباد‌های نشتیفان در حال پیگیری است

  • کد خبر: ۲۷۴۷۵
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: ثبت جهانی توس در صورت ابلاغ طرح راهبردی شورای عالی شهرسازی و معماری تسریع خواهد شد.

سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی‌فر با بیان این مطلب افزود: حدود یک سال است در انتظار ابلاغ طرح راهبردی شورای عالی شهرسازی و معماری هستیم. تا این زمان، موضوع در شورای فنی وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مصوب شده و برای ابلاغ نهایی به وزارت راه و شهرسازی فرستاده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان درباره اینکه چرا بعضی از استان‌ها در به نتیجه رساندن پرونده‌های ثبت جهانی آثار تاریخی‌شان سرعت عمل بیشتری دارند، اظهار کرد: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد -یونسکو- به‌دلیل محدودیت‌های مالی‌ای که دارد هر سال فقط حدود ۲۷پرونده جدید را برای ثبت در آثار جهانی می‌پذیرد و هر کشور نیز فقط یک سهمیه دارد.
او ادامه داد: از آنجا که یونسکو سالانه یک سهمیه از هر کشور می‌پذیرد و کشور ما دارای ظرفیت‌های بزرگ و مهمی در حوزه ثبت جهانی آثار است، باید پرونده‌ها بر اساس اهمیت به این سازمان فرستاده شود که باعث کندی پیشرفت کار است.

ثبت جهانی آسباد‌ها
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی درباره ثبت جهانی آسبادهای نشتیفان نیز گفت: پایگاه آسبادهای شرق کشور در حال پیگیری ثبت جهانی این آسبادهاست.
مکرمی‌فر با اشاره به تعداد آسبادها در ۳ استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان افزود: بررسی و ثبت این آسبادها در دست اقدام است و باتوجه‌به اینکه می‌باید به‌صورت زنجیره‌ای ثبت شوند، از این‌رو در فهرست موقت ثبت قرار گرفته‌اند و سایر مراحل تکمیل و ارسال پرونده‌هایشان در در حال انجام است.
او تأکید کرد: پرونده آسبادهای خراسان رضوی در مقایسه با سایر استان‌ها کامل‌تر است، ‌اما با‌توجه‌به زنجیره‌ای بودن موضوع باید در سطح 3 استان به پیشرفت چشمگیری برسد.
این مسئول یادآوری کرد: همچنین شناسایی همه آسبادها در تمام نقاط استان و مرمت و راه‌اندازی تعدادی از آن‌ها و تعیین حریمشان برای حفاظت مؤثر در دست پیگیری است.

وضعیت میراث جهانی ثبت شده استان
مدیرکل میراث فرهنگی استان درباره آثار تاریخی خراسان رضوی که ثبت جهانی شده‌اند، گفت: قنات قصبه گناباد در سال 2016 با شماره ثبت 1506 ثبت جهانی شد.
مکرمی‌فر درباره فهرست آثاری که به‌صورت موقت ثبت جهانی شدند، افزود: منظر فرهنگی توس در سال 2007 با شماره ثبت 5203، مسجد ملک زوزن خواف در سال 2007 با شماره ثبت 5208، محور سلجوقی‌غزنوی خراسان در سال 2007 با شماره ثبت 5211، جاده ابریشم در سال 2008 با شماره ثبت 5268، آسبادهای نشتیفان در سال 2017 با شماره ثبت 6192، مجموعه تاریخی‌مذهبی حرم مطهر رضوی شامل حرم، مسجد گوهرشاد، مدرسه پریزاد، مدرسه دودر در سال 2017 با شماره ثبت 6194 و کاروان‌سرای ایرانی رباط شرف در سال 2017 با شماره ثبت 6197 فهرستی از این آثار هستند.
این مسئول در پایان از آثار پیشنهادی استان برای ثبت جهانی نام برد و گفت: 10 اثر تاریخی شامل محوطه تاریخی بندیان در درگز، مزار شیخ احمد جام در تربت‌جام، مدارس مکتب هرات متعلق به دوره تیموری، مدرسه غیاثیه خرگرد، مساجد دو ایوانی به سبک خراسانی شامل ملک زوزن، خسروشیر، مسجد جامع گناباد، مسجد گوهرشاد، مجموعه تاریخی‌طبیعی کلات، برج مقبره دوره ایلخانی شامل برج رادکان و میل اخنگان و علی‌آباد، شهر کهن نیشابور و مسیر امام رضا(ع) آثار پیشنهادی استان به سازمان یونسکو برای ثبت جهانی هستند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.