صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بررسی واکنش بازار‌های مالی به تحولات منطقه و عملیات وعده صادق ۲ | نوسان هیجانی در بازار دارایی‌ها

  • کد خبر: ۲۹۲۴۳۹
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
همان طور که در هفته گذشته مشاهده کردید بازار‌ها در واکنش به این تنش ها، دچار نوسان رفت و برگشتی شدند و به محدوده‌هایی رسیدند که طی پنج ماه گذشته زیر آن حرکت می‌کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بازار‌ها به کدام سمت و سو خواهند رفت؟ این سؤال در روز‌های اخیر با وجود رویداد‌های پیش آمده در منطقه به پرسشی پرتکرار تبدیل شده است. همان طور که در هفته گذشته مشاهده کردید بازار‌ها در واکنش به این تنش ها، دچار نوسان رفت و برگشتی شدند و به محدوده‌هایی رسیدند که طی پنج ماه گذشته زیر آن حرکت می‌کردند. حالا اینکه در آینده شاهد چه رفتاری در بازار‌های مالی از جمله ارز، طلا، بورس، خودرو و... خواهیم بود به عوامل مختلفی وابسته است.

به اعتقاد کارشناسان، هرچند تنها عامل تعیین کننده در نوسانات قیمتی بازار‌های داخلی و جهانی را نباید وضعیت سیاسی خاورمیانه دانست، اما باوجوداین اکنون یکی از مؤثرترین عوامل در کوتاه مدت به این موضوع وابسته است. ابتدا باید بدانیم که ریسک‌های سیاسی و امنیتی در هر کشور یا منطقه‌ای که بالا برود بر روند تغییرات بازار در آن نقطه اثرگذار خواهد بود و این مختص ایران نیست. براین اساس تنش‌های سیاسی با تأثیری که بر انتظارات روانی جامعه می‌گذارند، تعدادی اثرات کوتاه مدت و بخشی آثار بلندمدت از خود به جای می‌گذارند. حالا در این روز‌های پرهیجان به بررسی کوتاه از روند تغییر بازار‌های مالی و نظرات کارشناسان درباره آینده آن می‌پردازیم.

کش وقوس دلار

وابستگی بازار‌ها به تغییرات نرخ دلار، این ارز را به یکی از عوامل مهم در پیش بینی رفتار آن‌ها برای کارشناسان تبدیل کرده است. قیمت دلار که پیش از شروع هفته دوم مهرماه در کانال ۵۹ هزارتومان تا ۶۰ هزارتومان در نوسان بود، بعد از آن در روند صعودی خود کانال ۶۰ هزارتومان را پشت سرگذاشت و تاپایان هفته بیشترین قیمت را در کانال ۶۲ هزار تومان ثبت کرد و در روز پنجشنبه به ۶۲ هزارو ۷۰۰ تومان رسید. باوجوداین پس از برگزاری نماز جمعه توسط رهبر معظم انقلاب، این اسکناس آمریکایی روند نزولی به خود گرفت و تا لحظه تهیه این گزارش وارد کانال ۶۱ هزارتومان شد. 

درباره روند تغییرات نرخ ارز مجتبی دیبا، کارشناس بازار‌های مالی و سرمایه ای، به تجارت نیوز گفت: بازار دلار که یک متغیر مهم و تأثیرگذار بر بازار طلاست، در لحظاتی رشد زیادی را تجربه کرد و مناطق جدیدی را نسبت به مدت اخیر و یک ماهه گذشته دید، اما دوباره شاهد بازگشت قیمتی بودیم.

با این حال در مجموع، با توجه به اینکه هنوز امکان تداوم تنش‌ها در منطقه وجود دارد، می‌توان فضای حرکتی دلار را در این مدت، بین منطقه کانال دوم (۶۲ هزارتومان) تا نیمه کریدور ششم (۶۵ هزارتومان) بررسی کرد. این منطقه مهمی است و پس از آن، منطقه جدید نیمه کریدور ششم است که در صورت افزایش تنش ها، منطقه کریدور هفتم (۷۰ هزارتومان) نیز قابل رؤیت خواهد بود.

سکه و طلا کانال‌های جدید را لمس کردند

۴۸ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان؛ این آخرین قیمت سکه امامی تا لحظه تهیه این گزارش است. در بازار‌های ایران قیمت طلا و قطعات سکه علاوه بر نرخ جهانی طلا به قیمت دلار نیز وابسته است. حالا در روز‌های اخیر این دو متغیر اصلی و تأثیرگذار بر بازار طلای داخل، روند صعودی داشتند. 

آخرین قیمت‌ها در بازار جهانی نشان می‌دهد که عملکرد روز جاری (جمعه) با میانگین ۱۵ روزه نرخ جهانی طلا، از رشد بیش از ۹دلاری قیمت حکایت دارد. براین اساس قیمت قطعات سکه و طلا در هفته گذشته کانال‌های جدیدی را لمس کرده است. باوجود افزایش در ارزش جهانی این فلز زرد، آن‌طور که کارشناسان می‌گویند پرش نرخ سکه به دنبال تغییرات نرخ ارز و هیجان‌های منطقه‌ای باعث بزرگ‌شدن حباب قیمتی در آن شده است. 

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار سکه و طلا، به ایسنا می‌گوید: این امر سبب افزایش هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی حباب سکه طی این هفته شده است؛ بنابراین بخش درخور توجهی از قیمت سکه ناشی از افزایش حباب آن است. به اعتقاد دیگر کارشناسان فضای کلی سکه بالای منطقه ۴۵میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در حال تثبیت است. بازار طلای ۱۸ عیار نیز باوجود روند صعودی در هفته گذشته و رسیدن به کانال ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، دیروز با اندکی تغییر در مسیر برگشت حرکت کرد و تا لحظه تهیه این گزارش به ۴ میلیون و ۳۵ هزار تومان رسید.

انفجار قیمت خودرو

رکود تورمی، اتفاقی بود که با افزایش تنش‌های خاورمیانه در هفته گذشته برای بازار خودرو روی داد. یعنی باوجوداینکه معامله‌گر‌ها دست از خریدوفروش کشیده‌اند و تقاضا کاهش‌یافته است، موتور تورم در این محصولات با قدرت عمل می‌کند. قیمت برخی از خودرو‌ها در بازار آزاد چنان افزایش یافت که رسانه‌ها آن را انفجار قیمتی در بازار این کالا نامیدند. 

مثلا در هفته گذشته، فقط در یک روز تارا دستی V۱ با افزایش چشمگیر ۳۰ میلیون تومانی به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسید و سورن پلاس رشد ۲۱ میلیون تومانی را تجربه کرد. خودرو مونتاژی دیگنیتی پرایم از محصولات بهمن موتور با افزایش ۲۰ میلیون تومانی به قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان رسیده بود و هیوندای اکسنت از محصولات لوکس کرمان موتور که اخیرا در مرز دو میلیارد مانده بود، امروز با رشد ۶۰ میلیون تومانی به نرخ دو میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان رسید. 

اما آن‌طور که فعالان بازار خودرو می‌گویند این اعداد و ارقام فقط روی کاغذ بوده و خریداران و فروشندگان به امید بهبود شرایط در روز‌های آتی دست از معامله کشیده‌اند. شاید در حالت عادی تنش‌های بین‌المللی نباید تأثیر سریعی بر بازار خودرو داشته باشد، اما به گفته کارشناسان، این دلار است که شرایط و قیمت را برای بازار خودرو ایران تعیین می‌کند. هرچند فعلا رکود در معاملات خودرو حاکم است، به اعتقاد کارشناسان تغییر قیمت در این بازار در هفته پیش‌رو بستگی به وضعیت منطقه و به دنبال آن بازار ارز دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.