عضو کمیسیون انرژی مجلس: برق منازل مسکونی دیگر قطع نمی‌شود میوه و صیفی‌جات در میادین میوه و تره‌بار مشهد با چه قیمتی عرضه می‌شود؟ (۵ آذر ۱۴۰۳) فرار مالیاتی ۲۳۰۰ میلیاردی باربری‌های خراسان رضوی واردات ۱۰۰ هزار خودرو کارکرده چه مزیتی برای کشور داشت؟ ارزش واقعی مزد ماهانه کارگران فقط ۱۰۰ دلار است! شوک افزایش قیمت به بازار آزاد خودرو | سود آن نصیب چه کسانی می‌شود؟ راه و رسم سرمایه گذاری در صندوق‌‌های طلا برای افراد مبتدی پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) | کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی نرخ ارز و دلار (دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) | دلار کاهشی می‌ماند؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) | بازار سرمایه سبز می‌ماند؟ بلک فرایدی فروشگاه پوشاک در بلوار سجاد مشهد را به پلمب کشاند (۴ آذر ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی ریزش کرد (۴ آذر ۱۴۰۳) اجرای فونداسیون ۱۰۰۰ واحد از طرح نهضت ملی مسکن شهرستان مشهد رشد نزدیک به ۵۰ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۴ آذر ۱۴۰۳) کاهش اندک قیمت طلا و سکه در مشهد (۴ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها کمی کاهش یافت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ آذر ۱۴۰۳) | دلار ۷۰ هزار و ۳۰۰ تومان بیت‌کوین بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار می‌شود؟ (۴ آذر ۱۴۰۳) نظام پرداخت رسمی ارز محقق می‌شود؟ برگشت مصوبه دائمی‌شدن قرارداد کارگران، به بهانه افزایش بیکاری معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین نداریم مشترکان گاز پاداش صرفه‌جویی می‌گیرند عوارض سوخت نیروگاهی در قبوض برق افزایش می‌یابد؟ ۵ عرضه اولیه مهم در راه بورس حقوق دولتی معادن برای سال آینده ۱۵ درصد تعیین شد قیمت امروز میوه در مشهد اعلام شد (۴ آذر ۱۴۰۳) | کیوی کیلویی ۵۰ هزار تومان هشدار نارنجی برای کشاورزان ۲۹ استان صادر شد (۴ آذر ۱۴۰۳) فرمول محاسبه قبض مشترکان پرمصرف برق مشخص شد + جدول آخرین قیمت ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج روز (شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۹۲۵۵۱
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
یک فعال اقتصادی با تشریح عوامل موثر بر قیمت ارز گفت: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد؛ بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانال‌های قبلی خود باز می‌گردد.

 به گزارش شهرآرانیوز، جهانبخش سنجابی شیرازی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه عوامل گوناگونی در بازار ارز تاثیرگذار است، گفت: از بین عوامل مختلف، تاثیرگذاری دو عامل بیشتر از سایر عوامل است که عامل اول تاثیر قطعی و فوری دارد و آن مابه‌التفاوت تورم در کشوری که ارز مصرف می‌شود با کشور صاحب ارز است. عامل دوم ذخایر ارزی و انتظارات روانی است که این دو عامل در مجموع از شرایط اقتصادی کشور تاثیر می‌پذیرد.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان داشت: اگر شرایطی به وجود بیاید که تقاضا افزایش، اما عرضه کم باشد، نرخ ارز مسلماً افزایش خواهد یافت و مادامی که بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نشود، افزایش قیمت ارز از ثبات کامل برخوردار نخواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: عوامل اولیه شامل عواملی است که بیشتر در قالب نرخ ارز تعدیل می‌شود.

سنجابی شیرازی تصریح کرد: دسته دوم ناشی از عواملی است که به مسائل روانی بازار مربوط می‌شود، یعنی مبتنی بر مؤلفه‌ها و پدیده‌هایی است که بر روند بازار ارز تاثیر دارد.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: عواملی که در گروه دوم شکل می‌گیرد، به عنوان پدیده‌هایی شناخته می‌شوند که روند را تغییر می‌دهند، به عبارت دیگر روند شکن هستند، چون به هرگونه التهاب سیاسی، اجتماعی، نظامی در بازار ارز واکنش نشان می‌دهند، مانند اتفاقاتی که در چند ماه گذشت شاهد آن بودیم که شامل جنگ غزه، شهادت رئیس جمهور، حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه، حمله موشکی ایران به اسرائیل و... است و در آخرین مورد نیز شاهد بودیم که با شدت یافتن جنگ اسرائیل با لبنان و به شهادت رسیدن سید حسن نصر الله و عملیات وعده صادق ۲، بازار ارز دچار التهاباتی شده است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق عنوان کرد: تجربه نشان داده با بروز این تحولات همیشه نرخ ارز افزایش می‌یابد، زیرا مؤلفه‌های روانی بازار افزایش می‌یافت، اما پس از این که مولفه‌های روانی فروکش کرد، نرخ ارز روند کاهنده را طی می‌کرد و حتی در بعضی مواقع به قیمت‌های قبلی خودش باز می‌گشت. البته در بعضی موارد دیده شده که حتی نرخ ارز به پایین‌تر از نرخ قبلی هم عقب نشینی کرده است. حتی میتوان اذعان کرد از الان نشانه‌های کاهش قیمت دلار مشاهده شده است.
وی یادآور شد: با توجه به حوادث سریالی و پشت سر همی که روی داده، چشم انداز روانی و حاکم بر جامعه به گونه‌ای است که این افزایش قیمت‌ها قابل پیش بینی بود. شدت یافتن این التهاب‌ها موقتی است و مسلماً از هیجانات بازار کاسته خواهد شد و حباب‌هایی که ناشی از مولفه‌های روانی در بازار ارز روی داده، در طی چند روز تخلیه خواهد شد.

افزایش نرخ ارز هیجانی است

سنجابی شیرازی در پایان تاکید کرد: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد؛ بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانال‌های قبلی خود باز می‌گردد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->