صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تخم مرغ، بمب انرژی است | وعده طلایی که نباید از دست بدهید

  • کد خبر: ۲۹۳۴۹۴
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
ارزش غذایی تخم مرغ به قدری بالاست که می‌توان از آن به عنوان یک وعده غذایی طلایی نام برد.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید بیشتر ما دنبال یک غذای کامل باشیم، غذایی که سرشار از پروتئین ها، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی باشد. این موضوع را مادران عزیز بیشتر از هر کسی درک می‌کنند، به ویژه وقتی کودکی دارند که بدغذایی می‌کند. در این شرایط مادر‌ها دنبال یک خوراکی غنی از ترکیبات مفید و متنوعی هستند که اتفاقا ارزان و در دسترس هم هست. به دلیلِ همه ویژگی‌های تخم مرغ است که سازمان بهداشت جهانی امروز را به آن اختصاص داده است و ما هم برای یادآوری ارزش غذایی این بمب انرژی و اهمیت مصرف آن کمی بیشتر به آن پرداخته ایم.

بسته غذایی کامل

تخم مرغ پس از شیر بیشترین ارزش پروتئینی را دارد و سفیده آن منبع پروتئین باکیفیت و مناسب برای بیماران کلیوی است.
حاوی مواد مغذی مانند کولین، لوتئین و گزانتین است. کولین بر عملکرد مغز و سیستم عصبی و لوتئین و گزانتین بر سیستم بینایی و ایمنی بدن اثرگذار است.
دارای انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین A، E، D، B۲ و B۱۲ و املاحی مانند کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، سلنیم و آهن است.

تخم مرغ برابر با  گوشت

ارزش غذایی یک تخم مرغ کامل یا ۲ سفیده معادل است با:
یک واحد یعنی حدود ۳۰ گرم انواع گوشت قرمز، مرغ یا ماهی
یک چهارم لیوان انواع مغزدانه‌ها مانند بادام، پسته، فندق یا گردو
نصف لیوان حبوبات پخته مانند نخود، لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز

ویتامین‌ها و  مواد معدنی

هر تخم مرغ شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است که نقش آن‌ها در سلامت عمومی بدن ضروری است.
ویتامین B۱۲: تولید گلبول‌های قرمز
ویتامین D: جذب کلسیم و حفظ سلامت استخوان‌ها
ویتامین A: تقویت بینایی و سلامت پوست و سیستم ایمنی
ویتامین E: سلامت قلب
ویتامین B۲: تولید انرژی و بهبود متابولیسم
فسفر: سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها و تولید انرژی
آهن: هموگلوبین
روی: تقویت سیستم ایمنی و رشد بدن

۸۰  کالری

یک تخم مرغ متوسط ۶۶ کالری، یک تخم مرغ کوچک ۵۵ کالری و یک تخم مرغ درشت ۸۰ کالری دارد.

تعداد مجاز

افراد سالم می‌توانند در طول هفته ۷ عدد تخم مرغ میل کنند.
کودکان بین ۹ تا ۱۳ سال باید در روز از هر گروه از مواد غذایی حدود ۵ تا ۶ اونس مصرف کنند و یک تخم مرغ در گروه غذایی پروتئین ۱ اونس حساب می‌شود.
افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و کلسترول بالا می‌توانند به جای یک عدد تخم مرغ کامل از ۲ سفیده تخم مرغ استفاده کنند.

یخچال

بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ خنک‌ترین جای یخچال است.

۲ روز

زرده خام را‌ می‌توان داخل ظرف آب سرد و درون یخچال، یک تا ۲ روز نگهداری کرد.

سفیده خام

سفیده تخم مرغ خام جذب ترکیبی به نام بیوتین را در بدن کاهش می‌دهد. بیوتین ویتامینی حلال در آب است که نقش مهمی در تولید انرژی در بدن دارد.

۵  هفته

تخم مرغ خام را ۴ تا ۵ هفته و تخم مرغ آب‌پز را حدود یک هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

۴ روز

سفیده تخم مرغ خام را‌ می‌توان در ظرفی دربسته و در محل سرد یخچال تا ۴ روز نگهداری کرد.

غذا‌های تخم مرغی

غذا‌هایی مانند انواع کوکو، املت و اشکنه، میرزاقاسمی و رولت‌های متنوع می‌توانند ذائقه کودکان را با تخم مرغ آشتی بدهند.

۲ ساعت

غذا‌های حاوی تخم مرغ را نباید بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال نگهداری کرد.

خطر سالمونلا

مصرف تخم مرغ خام فرد را در معرض خطر مسمومیت غذایی ناشی از باکتری سالمونلا قرار می‌دهد. این باکتری در بخش غذایی تخم مرغ یا پوسته آن حضور دارد.

افراد تخم مرغ  لازم

مصرف تخم مرغ برای همه افراد در هر شرایط و وضعیت جسمانی که باشند، ضروری است، مگر کسانی که به تخم مرغ حساسیت دارند. با این همه مصرفش برای کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شیرده، سالمندان و بیمارانی که در دوره نقاهت به سر می‌برند، ضروری‌تر است.

پخته یا عسلی؟

کسانی که‌ نمی‌خواهند کالری زیادی دریافت و بیمارانی که نباید چربی مصرف کنند، بهتر است که از نوع آب پز تخم مرغ استفاده کنند. با این حال تخم مرغ به هر شیوه‌ای مصرف می‌شود باید کامل پخته باشد و عسلی آن توصیه نمی‌شود.

محلی یا ماشینی؟

تخم مرغ‌هایی که از یک مرغ خانگی به دست می‌آیند همانند گوشت آن مرغ از ارزش غذایی بیشتری نسبت به تخم‌مرغ‌های ماشینی برخوردارند، زیرا مرغ فرصت خوردن غذا‌های مختلف و جنب‌وجوش بیشتری  داشته است.

تازگی تخم مرغ

اگر تخم مرغ تازه باشد، به حالت افقی پایین یک ظرف پر از آب و درصورت کهنه بودن در سطح آب قرار می‌گیرد.

شستن ممنوع

تخم مرغ را تا قبل از زمان مصرف نباید شست.

تخم‌های طلا

هرچند مصرف تخم مرغ رایج‌تر است، بیشتر خانواده‌ها در کنار آن گاهی هم تخم غاز، بلدرچین، شتر مرغ و کبوتر مصرف می‌کنند. تخم‌هایی که هرکدام از ارزش غذایی مختلفی برخوردارند.

تخم بلدرچین

تخم بلدرچین دارای اسید آمینه کامل است.
دو تا چهار برابر تخم مرغ، مواد مغذی دارد.
تخم بلدرچین سرشار از آهن است و از کم خونی جلوگیری می‌کند.
اسید آمینه‌ها به سموم می‌چسبند و سبب دفع فلزات سنگین مانند جیوه از بدن می‌شود.
تخم بلدرچین یک منبع تغذیه برای رشد و نمو کودکان محسوب می‌شود.
تخم بلدرچین خواص ضد افسردگی دارد و در کاهش افسردگی به ویژه در خانم‌هایی که به سندرم یائسگی دچار هستند مؤثر است.
تخم بلدرچین بی خطر است و واکنش حساسیتی ایجاد نمی‌کند.
مصرف پنج عدد تخم بلدرچین در روز برای دریافت مزایای آن کافی است.

تخم شتر مرغ

یک تخم شترمرغ متوسط وزنی در حدود یک و نیم کیلوگرم دارد.
آب پز کردن تخم شتر مرغ برای اینکه به بافت نرم برسد ۴۵ دقیقه و برای اینکه به بافت سفت برسد یک ساعت و نیم زمان می‌برد.
تخم شترمرغ سرشار از پروتئین و اسید آمینه‌های مختلفی است که برای بدن ضروری هستند.
مصرف تخم شترمرغ به دلیل برخورداری از پروتئین و چربی بالا، احساس سیری زیادی می‌دهد.
ویتامین A موجود در تخم شترمرغ در عملکرد بهتر سلول‌های بینایی و فعالیت دستگاه عصبی نقش مهمی دارد.
مقدار آهن و زینک موجود در تخم شترمرغ از بروز کم خونی جلوگیری می‌کند.
زرده تخم شترمرغ سرشار از امگا ۳ است که در حفظ سلامت قلب و عروق خونی نقش مهمی دارد.

تخم کبوتر

تخم کبوتر برای خردسالان بسیار مغذی و مفید است.
این ماده غذایی حاوی ویتامین‌های ضروری مختلفی از جمله A، D، B و E است.
سرشار از درشت مغذی‌های حیاتی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و فسفر است.
به دلیل حساسیت زا نبودن برای کودکان به ویژه بچه‌هایی که توانایی تحمل پروتئین را ندارند، مناسب است.

تخم غاز

این تخم از کالری و کلسترول بالایی برخوردار است.
پروتئین تخم غاز سه و نیم برابر تخم مرغ است.
برای افراد میان سال، ورزشکاران و کودکان خواص بسیاری دارد.
مصرف تخم غاز در رفع خستگی و افزایش نشاط مؤثر است.
مصرف تخم غاز در بانوان باردار رشد مغز جنین را بهبود می‌بخشد.
بیماران قلبی باید از مصرف افراطی آن خودداری کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.