صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مشهدِ فرهنگی و تکلیف‌محوری شورای ششم

  • کد خبر: ۲۹۶۰۶۱
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
مشهد را اگر واژه‌شناسی کنیم، به‌معنای «محلِ شهادت» خواهیم رسید. این یعنی مشهد نه بر کرانه رودخانه و آب که بر کرانه نامتناهیِ شهادت به شکوه و آبادانی رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مشهد را اگر واژه‌شناسی کنیم، به‌معنای «محلِ شهادت» خواهیم رسید. این یعنی مشهد نه بر کرانه رودخانه و آب که بر کرانه نامتناهیِ شهادت به شکوه و آبادانی رسیده است. همین وجه‌تسمیه این شهر و شهرت تاریخی آن، افق پیشرفت و هندسه توسعه آن را مشخص می‌کند. پس توسعه‌ای را در این پهنه واجب‌الاحترام می‌توان «متوازن» خواند که در‌این‌راستا وزن بگیرد.

بر‌همین‌اساس ما در ششمین شورای اسلامی شهر مشهد، کوشش‌هایمان را سامان دادیم تا نسقی به فرهنگ و معرفت داده شود. باور داریم اگر برج‌ها بی‌شمار شوند و امکانات مادی از شمار خارج شوند، اما در حوزه فرهنگ اتفاقی که باید نیفتد، ما به مأموریت اصلی خود نپرداخته‌ایم.
از اول هم گفتیم مأموریتی را اصلی می‌دانیم که با اصل و ذاتِ مشهد‌الرضا (ع)، با فرهنگ و معارفِ امام‌رضا (ع)، هم‌ذات باشد. ثابت‌قدم هم پای‌کار بودیم و هستیم و ان‌شاءا... خواهیم بود.

از جمله این قدم‌ها، ترویج فرهنگ متعالی شهادت بود که در ساحت‌های گوناگون پی گرفتیم؛ به‌ویژه در فرایند نام‌گذاری معابر به نام شهدای والاقدر، کوشیدیم حق مطلب را ادا کنیم. این را هم علاوه بر دِینِ خود و جامعه به شهدا، تکلیف ملی‌انقلابی هم می‌دانیم، چراکه باور داریم دِین با اداکردن، تسویه می‌شود؛ اما تکلیف تا‌مادامی‌که مکلف زنده است، بر ذمه او جاری است.

ما تا حیاتِ حرفه‌ای و سیاست‌گذاری و مدیریت داریم، قطعا به این نگاهی تکلیف‌محور خواهیم داشت. مردم و به ویژه نسلِ امروز باید بدانند از رهگذار خون کدامین شهید با سلامت و امنیت به منزل می‌رسند. باید بدانند میراث‌دار کدام بزرگان برگزیده هستند. باید صاحب ارث را بشناسند. پس نام‌گذاری‌ها را ساده نباید انگاشت که اندیشه‌ای در کار می‌شود تا نام و یاد شهدا، ذکرِ لبان مردم شود.

این هم تعظیم و در‌عین‌حال تبیین شهادت است. همان‌که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: امروز فضیلت زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدا، کمتر از شهادت نیست. علاوه بر این، تلاش دوره ششم شورا بر محوریت فرهنگ فراتر از شعار در عمل محقق شد. ما بودجه فرهنگیِ جهان‌شهر برکت و کرامت را از ۲‌به ۱۰ در‌صد رساندیم تا ۵ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان، جانی تازه به کالبد فرهنگ بدمد.

برنامه‌ها بر این استوار شده است تا مشهد‌الرضا (ع) در اجرایِ مأموریت اصلی خود که تولید آگاهی و تحریر پیام و رساندن مردم به شهود است، دستی پُر و دلی گرم و پشتوانه‌ای محکم داشته باشد. در جنگِ جهانگیر فرهنگی نباید رزمنده را بی‌سلاح و تدارک، به معرکه فرستاد.

تجهیز کنشگران فرهنگی و افسران جهاد تبیین، اقتضائات اقتصادی خود را دارد؛ بنابراین تلاش کردیم با ارتقای سطح بودجه به اعتلای کار فرهنگی هم اهتمام ورزیم. از دیگر‌برنامه‌های به‌تحقق‌رسیده فرهنگی شهر می‌توان به مسجدمحوری، فرهنگ زیارت، ایجاد مراکز فرهنگی مجاور مسجد، باشگاه اجتماعی همسران مشهدی (باهم)، مشهد مهربان و‌... هم توجه کرد که در جایگاه خود، نقشی شوکت‌آفرین برای مشهد‌الرضا (ع) داشته است. امیدواریم با تکیه بر معارف رضوی بتوانیم در بهتر‌شدن زیست معنوی و زندگی مؤمنانه همشهریان و زائران، گامی بلند برداریم؛ ان‌شاءا....

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.