دهمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود جزئیات زمان و مکان برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار ایران اعلام شد روایتی از حضور جامعه قرآنی در بین بسیجیان حافظ امنیت + فیلم مرقع اربعین رضوی رونمایی و معرفی شد پخش زنده هیئت‌های مذهبی کشور در پلتفرم «تکیه» افزایش تعداد دفاتر امانات آستان قدس رضوی در ایام محرم ۱۴۰۴ توصیه‌های امام‌رضا(ع) برای بهره‌بردن از ماه محرم هیئت «عشاق‌الحسین(ع)»؛ از نذر در کربلا تا سه دهه خدمت فرهنگی در مشهد اکران ۵۰ قاب مفاخر شهری مزین به تصاویر خادمین‌الحسین(ع)، هم‌زمان با دهه اول محرم ۱۴۰۴ اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در ایام تابستان ۱۴۰۴ ثبت ۵ هزار و ۵۰۰ موقوفه با نیت‌هایی منطبق با محرم و صفر در خراسان رضوی اجتماع «احلی من العسل» در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + زمان درباره شهید علی باکوئی، دانشمند هسته‌ای که در حملات رژیم صهیونیستی شهید شد | ستاره‌ها خاموش نمی‌شوند نیاز‌های امروز جامعه به آموزه‌های مربوط به روز تاسوعا چیست؟ عاشورا را از خون شهیدانمان می‌خوانیم درباره شهید محمدرضا صدیقی صابر و خانواده شهیدش | فدائیان وطن کودک، جوان و نوجوان شیعه هنوز هم شهید می‌دهد | ندای «هَلْ‌مِنْ‌ناصِرٍ» هنوز به گوش می‌رسد مسئله فلسطین از منظر برخی از مهم‌ترین اندیشمندان معاصر جهان | نهیب فیلسوفان و مورخان بر سر رژیم صهیونیستی دیدار تولیت آستان قدس رضوی با نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت (۹ تیر ۱۴۰۴) مداحی میثم مطیعی به یاد سردار شهیدحاجی‌زاده + فیلم و متن
سرخط خبرها

بخششی که دنیا و آخرت را آباد می‌کند

  • کد خبر: ۲۹۵۹۷۲
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
بخششی که دنیا و آخرت را آباد می‌کند
صدقه درکنار برکات و عواید دنیایی، آثار معنوی و اخروی بسیاری نیز دارد؛ تقرب به خداوند ازجمله آنهاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صدقه در اسلام، به معنای بخشیدن بخشی از مال به نیازمندان در راه خداست. این عمل نیکو، ریشه در قرآن و سنت و سیره پیامبر اکرم (ص) دارد و از جایگاه بسیار ویژه‌ای در دین اسلام برخوردار است. صدقه یکی از عبادات مهم و راهی برای نزدیک شدن به خداوند است. با دادن صدقه، انسان نشان می‌دهد که به نعمت‌های خدا ایمان دارد و از آنها در راه او استفاده می‌کند.

علاوه‌بر این، صدقه، قلب را پاک و انسان را از بسیاری از گناهان و آلودگی‌های روحی دور می‌کند. همچنین، بسیاری از روایات اسلامی تأکید می‌کنند که صدقه، روزی و برکت را افزایش می‌دهد. صدقه، به کاهش فقر و نابرابری در جامعه کمک می‌کند و باعث می‌شود ثروت در جامعه به‌طور عادلانه‌تری توزیع شود. صدقه از گناهان می‌کاهد و باعث آمرزش آنها و نیز سلامتی و طول عمر می‌شود. از دیگر برکات صدقه دادن، ایجاد ارتباطات اجتماعی قوی‌تر و افزایش همدلی بین افراد است.

انواع صدقه

صدقه با این برکات و آثار به دو نوع تقسیم می‌شود: واجب و مستحب؛ میزان و شرایط صدقه واجب در اسلام مشخص شده است؛ مانند زکات، اما صدقه مستحب، مقدار و شرایط خاصی ندارد. این همه توصیه‌ای که در اسلام درباره صدقه شده است، به‌دلیل آثار فردی و اجتماعی آن است؛ مثلا صدقه دادن باعث ایجاد احساس آرامش و رضایت درونی، افزایش اعتمادبه‌نفس و عزت نفس، تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس هم‌بستگی، کاهش استرس و اضطراب، افزایش امید به زندگی و ایجاد انگیزه برای انجام کار‌های نیک می‌شود و از بهترین اعمال نیک است که انسان را به کمال، نزدیک‌تر و جامعه را به‌سوی عدالت و برابری هدایت می‌کند.

دنیای آباد

صدقه درکنار پاداش اخروی، برکات فراوانی نیز در دنیا برای فرد صدقه‌دهنده به‌همراه دارد؛ افزایش روزی و برکت در مال و دفع بلا و گرفتاری ازجمله این آثار است؛ چنان‌که امام‌علی (ع) می‌فرمایند: «صدقه، سپرى دربرابر آتش است». همچنین، صدقه می‌تواند در شفای بیماری‌ها مؤثر باشد و باعث افزایش عمر و سلامتی شود. 

در روایات آمده است که صدقه دادن از مرگ بد جلوگیری و عمر انسان را طولانی‌تر می‌کند. علاوه‌بر این، کمک به دیگران و رفع نیاز آنها، احساس رضایت و خوشحالی را در فرد ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که او از استرس و اضطراب دور شود. افزایش عزت و احترام، گشایش در کارها، آمرزش گناهان و بهره‌مندی از زندگی مؤمنانه و بهتر دنیایی و رشد معنوی و روحی فرد نیز درپی صدقه دادن برای انسان رقم می‌خورد.

درک بهشت

صدقه درکنار برکات و عواید دنیایی، آثار معنوی و اخروی بسیاری نیز دارد؛ تقرب به خداوند ازجمله آنهاست. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاکُمْ قَبْلَ أَنْ یَأْتِیَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ فَیَقُولَ رَبِّ لَوْ لَأَجَّلتَنِی إِلَى أَجَلٍ قَرِیبٍ فَأَصْدَقُ؛ یعنی انفاق کنید از آنچه به شما روزی داده‌ایم پیش از آنکه مرگ یکی از شما فرارسد و بگوید پروردگارا! اگر مرا تا مدتی کوتاه‌تر مهلت می‌دادی، پس صدقه می‌دادم» (سوره مُنَفِّقون، آیه ۱۰). 

این آیه نشان می‌دهد که صدقه دادن، می‌تواند باعث تقرب به خداوند و کسب رضایت او شود. صدقه دادن باعث افزایش ایمان و تقوا در فرد می‌شود. با انجام این عمل خیر، فرد به یاد می‌آورد که همه‌چیز از آن خداوند است و او باید از نعمت‌های خداوند به‌درستی استفاده کند.

کسب رضایت پیامبر (ص)، آرامش قلب و روح، دوری از آتش جهنم، ورود به بهشت و ارتقای درجات در آخرت، از دیگر آثار معنوی صدقه است که دنیای آدمی را هم آباد می‌کند؛ چون کسی که آرامش دارد و آخرتش را آباد می‌کند، دنیایش نیز آباد می‌شود.

درکل، صدقه دادن فواید فراوان دارد که هم در دنیا و هم در آخرت برای فرد کمک به صدقه‌دهنده مفید است. این عمل خیر نه‌تن‌ها به دیگران کمک می‌کند، بلکه باعث خیر صدقه‌دهنده نیز می‌شود؛ به دلیل همین برکات و آثار خارق‌العاده است که اسلام درباره صدقه دادن توصیه فراوان می‌کند و با مشوق‌های مختلف، می‌کوشد مردم را به انجام آن ترغیب کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->