عنایتی: مشهد نیاز به تیم لیگ برتری دارد| معرفی بیشتر شهر با برگزاری رویداد نشان مشهدالرضا(ع) نگاهی به تاریخ مزرعه‌ای قدیمی در محدوده میدان شریعتی مشهد | تقی آباد، خفته در غبار فراموشی تأکید فرماندار مشهد بر وفاق میان شهرداری و فرمانداری به‌نفع مردم شهردار مشهد مقدس: تا دهه فجر امسال، پروژه‌های زیادی در سطح شهر مشهد افتتاح خواهد شد + فیلم صدور مجوز ۶۰۰ میلیارد تومانی اوراق در حوزه ماشین‌آلات خدمات شهری و پسماند شهرداری مشهد افزایش ۲برابری ظرفیت توقفگاهی ناوگان باری در مشهد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد، با دنده سنگین! رونمایی از ۱۰۲ دستگاه خودرو‌ جدید در حوزه پسماند شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری: مشهد پرچمداری حوزه پسماند در کشور را برعهده دارد هوای ۶ منطقه کلانشهر مشهد در وضعیت هشدار قرار گرفت (۱۸ دی ۱۴۰۳) ناصحی: شاخص‌های ارزیابی منتخبان رویداد نشان مشهد الرضا (ع) در سال‌های آتی، افزوده خواهد شد برگزاری مانور آمادگی در برابر نقض حریم ریلی قطار شهری مشهد(۱۷ دی ۱۴۰۳) + فیلم مشوق‌های مادی و معنوی برای منتخبان نشان مشهدالرضا (ع) پیش بینی شده است بهره‌برداری از بزرگترین جزیره ایستگاهی مترو کشور در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۳ + فیلم نشان مشهدالرضا ترویج‌دهنده معارف اهل‌بیت(ع) است رئیس اداره تبلیغات فرهنگی حرم مطهر رضوی: رویداد نشان مشهدالرضا(ع) شروعی به‌جا و اثرگذار در هویت مشهد است ۲۵۰۰ اصله درخت آماده روت‌بال در سطح مشهد است رئیس شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: ضرورت ایفای نقش بانوان در سطوح مختلف مدیریتی گذری بر سرگذشت زورخانه‌های قدیمی مشهد | خاموشی صدای ضرب‌ها و زنگ‌ها درختان مشهد زیر چتر حفاظت مدیریت شهری
سرخط خبرها

شورای اسلامی شهر بازوی همیاری مجلس

  • کد خبر: ۳۰۳۰۵۴
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷
شورای اسلامی شهر بازوی همیاری مجلس
از جمله استفاده از ظرفیت قانون‌گذاری مجلس در‌راستای بهبود عملکرد در حوزه فعالیت شورا‌ها و شهرداری‌هاست؛ زیرا موضوع شورا‌ها هنوز در ساختار و نظام اداری و سیاسی کشور به‌درستی جا نیفتاده است.

در ایام شهادت شهید سیدحسن مدرس و روز مجلس شورای اسلامی، ضمن گرامیداشت این روز و مبارزات خستگی‌ناپذیر شهید مدرس در سنگر مجلس شورای ملی علیه استبداد و استعمار و نقش خاص و ویژه مجلس شورای اسلامی در پاسداری و صیانت از راه پاک آن شهید والامقام و همه شهدای راه خدا و تجلی اراده ملت در تمامی شئون حکمرانی که از دیدگاه‌های مترقی امام‌خمینی (ره) نشئت گرفته است، به گوشه‌ای از خدمات این قوه که شاخصه اصلی دموکراسی دینی است، می‌پردازیم.

از جمله استفاده از ظرفیت قانون‌گذاری مجلس در‌راستای بهبود عملکرد در حوزه فعالیت شورا‌ها و شهرداری‌هاست؛ زیرا موضوع شورا‌ها هنوز در ساختار و نظام اداری و سیاسی کشور به‌درستی جا نیفتاده است که با همکاری مجلس و شورا‌های شهر و روستا بخش درخورتوجهی از کار‌های به‌زمین‌مانده که وقت حاکمیت را در سطح ملی گرفته است، به دست توانمند مردم و منتخبان آنها در شورا‌ها حل خواهد شد. 

شورا‌های شهر و روستا به عنوان نهاد‌های محلی، نقش مهمی در تقویت و پشتیبانی از مجلس شورای اسلامی ایفا می‌کنند؛ چراکه با نزدیکی به مسائل و نیاز‌های روزمره مردم، اطلاعات و داده‌های ارزشمندی را در اختیار داشته و به‌طور‌ملموس وقایع و واقعیت‌های زندگی محل سکونت خویش را به نمایندگان مجلس به عنوان نهاد بالا‌دستی انتقال می‌دهند. 

به گمان نگارنده، ارتباط هرچه‌بیشتر نمایندگان نهاد‌های تصمیم‌گیری محلی یا به‌قولی پارلمان‌های شهری و محلی که در قانون هم پیش‌بینی شده و از طریق شورا‌های شهر، شهرستان، استان و در‌نهایت شورای عالی استان‌ها میسر است، درجهت خدمت‌رسانی هر‌چه‌بیشتر، بستر لازم را فراهم آورده است. علاوه برانتقال نیاز‌ها و مشکلات محلی، در زمینه مشاوره در تدوین قوانین محلی و کمک بر نظارت بر اجرای قوانین و اهتمام در توسعه برنامه‌های محلی و نیز تقویت مشارکت اجتماعی از دستاورد‌های همکاری شورا‌های شهر و روستا با نهاد‌های فرادستی قانون‌گذاری است. 

شورا‌ها می‌توانند در فرایند تدوین قوانین و مقررات مرتبط با امور شهری و روستایی مشاوره دهند. این همکاری می‌تواند منجر به تصویب قوانینی شود که با واقعیت‌های محلی همخوانی بیشتری داشته باشد. همچنین با نظارت بر اجرای قوانین در سطح محلی می‌تواند به شناسایی نقاط ضعف و مشکلات اجرایی کمک کند و نمایندگان مجلس را در اصلاح قوانین یاری دهد. آنها می‌توانند با پیشنهاد برنامه‌ها و پروژه‌های محلی به مجلس، به توسعه و بهبود زیرساخت‌ها و خدمات عمومی کمک کنند.

این برنامه‌ها می‌توانند شامل پروژه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی باشند. یکی دیگر از توانمندی‌های شورا‌های شهر و روستا این است که با ایجاد بستر‌های مناسب برای مشارکت مردم در امور محلی، حس مسئولیت‌پذیری و مشارکت اجتماعی را تقویت کنند. این امر می‌تواند به افزایش آگاهی عمومی از مسائل سیاسی و اجتماعی کمک کند و در نتیجه، نمایندگان مجلس را در تصمیم‌گیری‌های خود یاری دهد.

به‌طور‌کلی، همکاری بین شورا‌های شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی مردم، تقویت دموکراسی و ارتقای مدیریت محلی منجر شود. این تعامل نه‌تنها موجب افزایش کارایی نهاد‌های دولتی می‌شود، بلکه به ایجاد اعتماد بین مردم و مسئولان نیز کمک می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->