دو تن از اعضای ارشد اتحادیهی اروپا گفتهاند فیسبوک و توییتر و گوگل باید درزمینهی مبارزه با پخش اخبار جعلی جدیتر تلاش کنند و گزارش ماهانهی آن را در دسترس همه قرار دهند.
به گزارش شهرآرانیوز، در ساعات اولیهی امروز، دو تن از اعضای ارشد اتحادیهی اروپا با واردکردن اتهام به روسیه و چین درزمینهی اشاعهی اخبار جعلی اعلام کردند شرکتهای فیسبوک، توییتر و گوگل باید گزارش مربوط به مبارزه با انتشار اطلاعات غلط را ماهانه منتشر کنند.
طبق گفتههای جوزپ بورل، مدیر بخش سیاستهای خارجی اتحادیهی اروپا و ورا جوروا، کمیسیونر دادگستری اتحادیهی اروپا، این اتحادیه نگران پخش اطلاعات غلط در فضای وب است. در چند وقت اخیر، این نگرانی بهدلیل دنیاگیری ویروس کرونا بیشازپیش افزایش پیدا کرده است. همچنین، اعضای ارشد اتحادیهی اروپا به تلاش بیگانهها برای نفوذ در اروپا ازطریق پخش اطلاعات نادرست اشاره میکنند.
ورا جوروا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: پخش این گونه اطلاعات غلط نهتنها روی دموکراسیهای ما اثر منفی میگذارد؛ بلکه باعث آسیبرساندن به شهروندانمان میشود. همین اخبار میتوانند باعث ایجاد آثار منفی روی اقتصاد اروپا شوند و فعالیتها و پاسخهای مقامهای رسمی دولتی را رد کنند. در پی این اتفاق، اقدامات درزمینهی بهداشت [برای مهار کووید ۱۹]نیز بیهود خواهند بود.
جوروا درادامهی سخنان خود میگوید پخشکنندگان اخبار جعلی در چند وقت اخیر مانوری ویژه روی واکسن ویروس کرونا دادهاند. او میگوید مطالعهای جدید نشان میدهد تمایل ساکنان آلمان برای واکسینهشدن دربرابر ویروس کرونا فقط در دو ماه ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
جوروا معتقد است پلتفرمهای آنلاین باید ماهانه گزارشهای خاصی منتشر کنند و در آنها به جزئیات اقداماتشان برای مبارزه با اشاعهی اخبار جعلی اشاره کنند. همچنین، این شرکتها در گزارش خود باید به اقداماتی بپردازند که برای ترویج محتواهای معتبر و جلوگیری از انتشار اطلاعات غلط و تبلیغات نادرست مربوط به ویروس کرونا انجام دادهاند.
کمیسیونر دادگستری اتحادیهی اروپا همچنین مدعی شده است اپلیکیشن چینی تیکتاک که محلی برای بهاشتراکگذاری ویدئوهای کوتاه بهحساب میآید و بسیار محبوب است، بهزودی در زمینهی انتشار اطلاعات نادرست در پلتفرمش تلاش خواهد کرد. درواقع طبق گفتههای ورا جوروا، تیکتاک بههمراه گوگل، فیسبوک، توییتر و البته موزیلا نظامنامهی اخلاقی خاصی تنظیم و امضا کردهاند تا با اشاعهی اخبار جعلی مقابله کنند.
جوزپ بورل، مدیر بخش سیاستهای خارجی اتحادیهی اروپا، نیز در بخشی از سخنانش به موضوع اخبار جعلی اشاره کرده است. او از مبارزه علیه انتشار اخبار جعلی بهعنوان جنگی یاد میکند که جنگجویانش بهجای داشتن شمشیر، از صفحهکلید دستگاههایشان استفاده میکنند.
بورل میگوید: افراد بیگانه و برخی از کشورهای خاص نظیر روسیه و چین مشغول انجام عملیاتی هدفمند برای نفوذ به اتحادیهی اروپا و راهاندازی پویشهای اشاعهدهندهی اطلاعات غلط هستند. اقدامات بیگانهها نهتنها اتحادیهی اروپا، بلکه همسایگانمان و دیگر مناطق دنیا را هدف قرار داده است.
مدیران اجرایی اتحادیهی اروپا قصد دارند با انجام اقداماتی خاص نظیر تغییر در استراتژیهای ارتباطی و دیپلماسی با بیگانهها مقابله کنند و میزان حمایت خود را از رسانههای مستقل و نهادهای فعال در حوزهی راستیآزمایی اخبار و پژوهشگران را افزایش دهند
منبع: زومیت