به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امشب ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در برنامه کشیک سلامت در مورد چرایی اجرا شدن پزشک خانواده گفت: قوانین بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد جهت تقویت و توسعه شبکه از عوامل اجرا شدن پزشک خانواده است. در دوره کرونا مسئولین اهمیت نظام شبکه را بیشتر از پیش درک کردند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: حوزه سلامت اگر چارچوب نداشته باشد و بر اساس استانداردهای هر کشوری تدوین نشود مردم آن کشور ضمن اینکه پول زیادی از جیبشان میرود به سلامتی مد نظر سیاستمداران هم نمیرسند. حوزه سلامت ما در حال حاضر بیمار است. اگر ما این واقعیت را نپذیریم و آن را خوب جلوه دهیم خطا کرده و صورت مسئله را حذف کردهایم.
وی در باره عدم رضایت مردم از حوزه سلامت گفت: مردم از حوزه سلامت راضی نیستند چرا که هزینه زیادی را از جیبشان پرداخت میکنند. سال گذشته مردم بیش از ۶۹ درصد به دلیل آزمایشات و بیش از ۶۶ درصد به دلیل دارو از جیبشان پرداخت کردهاند. در حوزه بستری که مردم باید ۱۰ درصد بپردازند ۳۵ درصد پرداخت کردند و به طور کلی پرداختی از جیب مردم به صورت خوشبینانه تقریبا بالای ۵۰ درصد است.
رئیسی بیان کرد: بالای ۴۰ درصد منابع که بیشتر این منابع در حوزه دارو و آزمایشگاه است، هدر میرود. سال گذشته نزدیک به ۴۷۲ همت در حوزه سلامت هزینه شده است از این ۴۷۲ همت کل سهم حوزه کادر سلامت و پزشکان و ... حدود ۸ درصد آن بوده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: ما باید به مردم آموزش بدهیم و سواد سلامت مردم را بالا ببریم تا پیشگیری را مقدم بر درمان کنیم.
وی در مورد بودجه برنامه پزشکی خانواده بیان کرد: در بحث پزشکی خانواده مهمترین مسئلهای که باید برای همه حل شود این است که این برنامه را صرفاً وزارت بهداشت نمیتواند انجام دهد. این برنامه در ۲۰ سال گذشته انجام نشد چرا که سیاستمداران فکر میکردند این کار را باید وزارت بهداشت انجام دهد. برنامه پزشکی خانواده یعنی اینکه قرار است برای مردم جهت ارائه خدمت یک تغییر ایجاد بکنیم.
رئیسی افزود: قانون برنامه میگوید پزشکی خانواده را باید انجام بدهیم و اراده سیاسی است. پزشکی خانواده مشکل بودجهای ندارد. در پزشکی خانواده مشکل ما صرفاً عدم اجرای قانون است. در قانون پولی که باید به بیمهها پرداخت میشد داده نشده است مثلاً باید ۱۵۲ همت به بیمه سلامت داده میشد، اما ۵۸ همت داده شده و این عدم اجرای قانون است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد عدم اجرایی شدن قانون پزشکی خانواده گفت: ما به عدم اجرای قانون عادت کردهایم مثلاً میگوییم برنامه پنجم اجرا نشد حالا هفتم هم اجرا نشود اتفاقی نمیافتد و این بسیار بد است. اگر قرار است پزشکی خانواده در کشور اجرا شود مشکل بودجهای وجود ندارد صرفاً نیاز دارد که ارادهها تبدیل به عمل شود یعنی اینکه اگر سازمان مدیریت با وجود اعتباری که در اختیارش گذاشته شده پول را تخصیص نداد رئیس جمهور مسئول است سازمان مدیریت باید محاکمه شود. این برنامه غیر از این روش امکان اجرایی ندارد.
وی در مورد اعتماد سازی گفت: ما هم اکنون باید اعتمادسازی کنیم و این اعتمادسازی هم یعنی شفافیت و هر اتفاقی افتاد را باید بگوییم مثلاً باید بگوییم سازمان مدیریت باید به وزارت بهداشت پول میداد، اما نداد. اگر این اتفاق افتاد نه تنها پزشک خانواده بلکه هر برنامهای در کشور اجرا میشود.
منبع: فارس