گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته
سرخط خبرها

پشه آئدس در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی مشاهده شد

  • کد خبر: ۳۰۰۶۴۸
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷
پشه آئدس در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی مشاهده شد
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پشه آئدس در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید رضایی در حاشیه برگزاری اولین کارگاه آموزش کشوری مدیریت واپایش آئدس مهاجم و بیماری‌های قابل انتقال با آن که از روز گذشته ۲۶ آبان ماه آغاز شده و به مدت دو روز در ستاد وزارت بهداشت ادامه خواهد داشت، گفت: این کارگاه آموزشی برای نخستین بار با همکاری مرکز سلامت محیط و کار و اداره کل مدیریت بیماری‌های واگیر و با هدف واپایش پشه آئدس و بیماری منتقله از آن برگزار می‌شود.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: برخی اقدامات برای جلوگیری از انتشار پشه آئدس مستقیما توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود و در این کارگاه ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی اعم از مدیران آموزش و ارتقای سلامت، مدیران سلامت محیط و کار و مدیران مبارزه با بیماری‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی فاز یک مبارزه با پشه آئدس حضور دارند که امیدواریم برگزاری این کارگاه باعث تقویت اقدامات محیطی در شهر‌های درگیر با این پشه شده و از انتشار این پشه‌ها به شهر‌های مجاور جلوگیری شود.

وی همچنین هدف از برگزاری این کارگاه را هماهنگ سازی برنامه‌ها برای آمادگی در برابر سناریو‌های احتمالی عنوان کرد و گفت: در این کارگاه مدل‌های ارتباطی و مشارکت اجتماعی مناسب در همراه کردن جامعه با سازمان‌ها در مورد روش‌های جدید بهسازی محیط و نظام‌های مراقبت انسانی و حشره شناسی بحث و تبادل نظر می‌شود.

رضایی از مشاهده پشه آئدس در چند شهر خبر داد و گفت: پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شده، اما لزوماً در همه این شهر‌ها بیماری وارد نشده و فقط در چابهار و بندرلنگه به صورت مختصر بیماری شناسایی شده است. در استان خوزستان نیز تا به امروز هیچ پشه‌ای مشاهده نشده ولی با این حال دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آمادگی کامل قرار دارد.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اضافه کرد: از آنجائیکه مبارزه با این پشه و جلوگیری از ورود بیماری‌های قابل انتقال با آن نیاز به همکاری درون و برون بخشی دارد، دستورالعملی از پدافند غیرعامل کشور به تمامی سازمان‌های مرتبط ابلاغ شد تا همکاری‌های لازم را با حوزه سلامت داشته باشند و وظایفی نیز بر عهده آنها گذاشته شده که اجرای درست این وظایف باعث جلوگیری از انتشار و تکثیر این پشه خواهد شد.

رضایی اظهار داشت: در این زمینه همکاری بین بخشی ازجمله شهرداری‌ها، سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت کشور می‌تواند در کنار مردم ابعاد مختلف این بیماری را پوشش داده و با جلوگیری از تکثیر پشه سرعت گسترش آن را کند کند.

وی نقش مردم در این زمینه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: پشه‌ها تنها در خیابان‌ها و معابر تکثیر ندارند بلکه پشه آئدس در منازل، گلدان‌ها و هر فضایی که شهروند فراهم کند قابلیت رشد دارد.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پایان گفت: کشور ما به دلیل اقدامات بهداشتی موثری که در سال‌های اخیر داشته است از جمله آخرین کشور‌هایی است که پشه وارد آن شده و در ۳۰ سال گذشته پشه به اغلب مناطق استوایی و نیمه استوایی و کشور‌های همسایه ایران از جمله ترکیه، گرجستان، امارات و پاکستان وارد شده است.

تب دنگی نوعی بیماری ویروسی عفونی است که از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. هنگامی که پشه آئدس فردی را که به ویروس دنگی آلوده شده است نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود؛ سپس وقتی پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند و خون‌خواری می‌کند، ویروس وارد جریان خون آن فرد و باعث بروز بیماری می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->