به گزارش شهرآرانیوز، محمد رئیسزاده در نامهای به ریاست و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نوشت: حذف ماده ۱ تبصره ۱۶ از قانون بودجه ۱۴۰۴ که شامل مزایای تأمین اجتماعی دوره دستیاری میشود، نگرانی گستردهای در بین پزشکان و نظام سلامت ایجاد کرده است.
وی در این نامه، به مشکلات متعدد در حوزه تأمین پزشکان متخصص، به ویژه در مناطق کمبرخوردار و شهرهای کوچک، اشاره کرد و گفت: کاهش ظرفیت پذیرش و کمبود پزشکان متخصص، چالشهای جدی را به وجود آورده است.
رئیس زاده همچنین به کاهش ورودی رشته دستیاری در سالهای اخیر، دشواری شرایط شغلی و قوانین بازدارنده برای فارغالتحصیلان این دوره، و نیاز به حمایت از پزشکان عمومی برای ورود به دوره تخصصی اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش غیرمنطقی ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی عمومی بدون توجه به زیرساختهای آموزشی، چالشهای جدی ایجاد کرده است.
رئیسزاده از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که برای تبدیل شمول تأمین اجتماعی بر دوره دستیاری به یک قانون دائمی اقدام کند.
رزیدنتها همان دستیاران پزشکی خط مقدم مواجهه با بیماران در بیمارستانهای آموزشی - درمانی هستند و در عمل میتوان گفت که بار اصلی بیمارستانها بر دوش آنهاست؛ افرادی که حتی در تعهداتی که برای خدمت میدهند، باید به طور کامل تحت اختیار دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل باشند و حتی در طول این دوره حق تاسیس و اداره مطب خصوصی یا درمانگاه ندارند.
دوره رزیدنتی در رشتههای مختلف متفاوت است و بین چهار تا پنج سال به طول میانجامد؛ برای نمونه دوره رزیدنتی برای رشتههایی، چون ارتوپدی، داخلی و جراحی، چهار سال است. این رزیدنتها به بیمارانی در حوزه تخصص خود و زیر نظر استادان یا سالبالاییها، رسیدگی میکنند.
در بسیاری از بیمارستانهای آموزشی - درمانی خبری از استاد نیست و سلسله مراتب در نهایت به رزیدنت سال بالایی میرسد بنابراین رزیدنت پزشکی است که دوره پزشکی عمومی خود را تمام کرده و دوره تخصص خود را میگذراند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس نیز پیشتر گفته بود حذف موضوع مزایای شغلی دستیاران پزشکی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ واقعیت ندارد و در صحن علنی بررسی خواهد شد و بر اساس بند الف تبصره ۱۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۴ دستیاران علوم پزشکی (رزیدنت ها) از لحاظ بیمه درمان، عمر و بازنشستگی در دوران تحصیل بدون تعهد استخدامی برای دولت مشمول قانون تأمین اجتماعی خواهند بود.
منبع: ایسنا