به گزارش شهرآرانیوز، علی صفا افزود: در ماههای گذشته مصرف کننده با توجه به محدودیتهایی که در تولید و توزیع شیرخشک وجود داشت، میتوانست یک یا ۲ قوطی شیر خشک از سهمیه خود را تحویل بگیرد، اما با توجه به بهبود وضعیت تولید، امکان اینکه بتواند تمام سهمیه ماهانه را یکجا تهیه کند، فراهم شده است.
وی با بیان اینکه امکان تهیه سهمیه ماهانه شیرخشک برای کودکان زیر ۲ سال به صورت یکجا فراهم شده است، اظهار کرد: به هر شیرخوار زیر ۲ سال ماهانه ۱۰ قوطی شیرخشک با یارانه مضاعف (ارز ۲۸۵۰۰ تومانی) عرضه میشود ضمن اینکه ۱۰ قوطی دیگر نیز با قیمت آزاد عرضه میشود.
به گفته وی، با توجه به اینکه تولید ماهانه شیرخشک به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قوطی رسیده و نیاز مصرفی کشور در حدود ۵ میلیون قوطی است، شرایط توزیع شیرخشک در داروخانهها سادهتر شده است.
مدیرکل امور فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۵ نوع شیرخشک نیز با ارز تجاری وارد میشود، گفت: این شیرخشکها هیچگونه محدودیتی در عرضه و توزیع ندارد و مصرف کنندگان بالای ۲ سال میتوانند به تعداد مورد نیاز از داروخانه تهیه کنند و هیچ محدودیتی در خصوص سن و تعداد مصرف وجود ندارد.
شیرخشک یکی از محصولات پرمصرف در بین کودکان با مصرف سالیانه ۶۱ میلیون قوطی در کشور است که بخشی از این نیاز از محل واردات و بخشی نیز با تولید کارخانجات داخلی تامین میشود؛ به دلیل آنکه شیرخشک جزو محصولات راهبردی در تغذیه کودکان به شمار میرود، جزو کالاهای مشمول ارز یارانهای ۴۲۰۰ تومانی بوده و دولت با هدف تضمین تغذیه کودکان محروم از شیرمادر، آن را در سبد محصولات مورد حمایت خود قرار داده است.
امسال بیش از ۱۲۰ میلیون دلار اولویتدهی تخصیص ارز برای شرکتهای تامین کننده شیرخشک انجام شده و در گذشته ارایه شیرخشک یارانهای با تعداد ۱۰ قوطی به خانوادههای دارای فرزند زیر ۲ سال با ثبت کدملی نوزاد در سامانه تیتک امکان پذیر بود که اکنون بدون محدودیت عرضه میشود.
منبع: ایرنا