راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان

  • کد خبر: ۳۱۸۰۷۲
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
متخصص تغذیه گفت: بدغذایی یک اختلال شناخته‌شده است و شناخت علت آن برای درمان ضروری است. افزایش مواجهه کودک با غذا و تنظیم برنامه تغذیه‌ای می‌تواند کمک‌کننده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سمیه فتاحی، گفت: بدغذایی دیگر یک عادت یا ایرادگیری ساده محسوب نمی‌شود، بلکه امروزه به عنوان یک اختلال شناخته شده و در سطح جهانی دارای کد بیماری است. بسیاری از کودکان، حتی از شش‌ماهگی که تغذیه تکمیلی را آغاز می‌کنند، با این مشکل مواجه هستند و این وضعیت ممکن است تا نوجوانی یا حتی بزرگسالی ادامه پیدا کند.

وی افزود: مهم‌ترین اقدام در مواجهه با بدغذایی، شناسایی علت آن است. برخی کودکان به دلیل تجربه ناخوشایند از غذا خوردن دچار ترس تغذیه‌ای (Fear of Feeding) می‌شوند. برخی دیگر اشتهای ضعیفی دارند و ممکن است به دلیل اصرار بیش از حد والدین یا عدم فرصت برای تغذیه مستقل، به‌مرور زمان تمایلی به خوردن نشان ندهند.

به گفته این متخصص تغذیه؛ همچنین گروهی از کودکان دچار بیش‌حسی (Oversensitivity) هستند و نسبت به بو، بافت یا طعم غذا‌ها حساسیت شدیدی دارند؛ برای مثال، برخی از آنها گوشت نمی‌خورند یا از لمس میوه‌ها به دلیل بافت نرم و خیس‌شان اجتناب می‌کنند.

فتاحی ادامه داد: راهکار‌های ساده‌ای برای بهبود این وضعیت وجود دارد. تنظیم ساعت تغذیه، افزایش تعداد مواجهه کودک با مواد غذایی مختلف، گفت‌و‌گو درباره غذا‌ها متناسب با گروه سنی، و استفاده از بازی‌های مرتبط با غذا می‌تواند کمک‌کننده باشد. برای مثال، کودکان می‌توانند در فرآیند آماده‌سازی غذا مشارکت داشته باشند تا با بافت و بوی آن آشنا شوند.

به گفته وی؛ استفاده از کتاب‌ها و شعر‌هایی درباره غذا‌ها می‌تواند به کاهش حساسیت آنها کمک کند.

روش‌های صحیح تشویق کودکان به تغذیه سالم

وی خاطرنشان کرد: روش‌های تشویقی نیز اهمیت دارند، اما نباید کودک را شرطی کرد. تشویق‌های مؤثر مانند تحسین کلامی، بغل کردن و بوسیدن کافی است، اما نباید از جایزه‌هایی مانند خرید خوراکی‌های خاص استفاده کرد، زیرا این روش تأثیر موقتی داشته و ممکن است نتیجه معکوس بدهد.

فتاحی در پایان افزود: در صورتی که این روش‌ها مؤثر نباشد و بدغذایی کودک شدید باشد، ارجاع به متخصصان کاردرمانی و گفتار درمانی ضروری است. این متخصصان با انجام تمرینات حسی، به بهبود واکنش‌های لامسه‌ای و چشایی کودک کمک می‌کنند و باعث کاهش حساسیت بیش از حد او نسبت به غذا‌های مختلف می‌شوند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->