صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزیر کشور به دنبال پاسخگویی به سؤالات نمایندگان درباره حوادث آبان ۹۸

  • کد خبر: ۳۱۵۸۱
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
رحمانی‌فضلی برای پاسخ‌گویی به سؤالات نمایندگان درباره حوادث آبان ۹۸ خواستار برگزاری جلسه غیرعلنی شد.
وزیر کشور پس از حوادث آبان ۹۸ تا مرز استیضاح پیش رفته بود، اما به‌گفته علی مطهری، نماینده مجلس دهم و طراح استیضاح در آستانه انتخابات، این استیضاح متوقف شد. آخرین‌بار عبدالرضا رحمانی‌فضلی ۱۰خرداد در برنامه نگاه یک صداوسیما گفت که همین روز‌ها تعداد کشته‌های آبان اعلام می‌شود و حدود ۴۰ یا ۴۵نفر یعنی تقریبا ۲۰درصد کشته‌شدگان، با سلاح‌هایی کشته شدند که سلاح سازمانی نبود و آن‌ها شهید شدند. او در ادامه گفت که رهبری دستور بررسی حوادث آبان را داده‌اند، با این حال موضوع اتفاقات آبان ۹۸ با فروکش کردن غبار حوادث مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشور، هرازگاهی در صدر اخبار قرار می‌گیرد. وزیر کشور که پیش‌تر اعلام آمادگی کرده بود درباره حوادث آبان پاسخ‌گو باشد و آمار کشته‌شدگان را به‌زودی اعلام کند، دیروز مهمان بهارستان‌نشینان غالبا اصول‌گرا بود تا گزارشی از حوادث آبان ۹۸ ارائه کند، اما این جلسه، حاشیه‌هایی پررنگ‌تر از متن داشت. رحمانی‌فضلی در صحبت‌هایش از آسیب‌های اجتماعی و مسائل مرز‌ها و امنیت داخلی سخن به میان آورد و در این میان بر لزوم وحدت و انسجام تاکید کرد، اما همین که صحبت‌های او به پایان رسید، سیل تذکرات از موضوع اعتراض‌های آبان۹۸ تا وضعیت معیشتی به راه افتاد و نمایندگان با تب‌وتاب، انتقادهایشان را خطاب به وزیر کشور مطرح کردند. در جایی آتش این انتقاد‌ها آن‌قدر تند شده بود که نماینده‌ای، درخواست دادگاهی کردن رحمانی‌فضلی را مطرح کرد. البته این اظهارات و تذکرات بی‌پاسخ نماند.

درخواست برای دادگاهی کردن وزیر کشور
اردشیر مطهری، نماینده مردم گرمسار، ازجمله افرادی بود که میکروفنش برای انتقاد به وزیر کشور باز شد. او گفت: بین روش‌های کلاسیک برای امنیت کشور در تئوری‌ها و کف خیابان، تفاوت وجود دارد. در جریان گرانی بنزین، تدبیری در اجرا در کف خیابان در رفتار با مردم صورت نگرفت و صف معترضان و مردم با تماشاچیان، تمیز داده نشد. او ادامه داد: بنزین باید گران می‌شد و در این شکی نیست، اما آقای وزیر کشور! شما مسئول امنیت، معیشت، زندگی و سرنوشت مردم هستید درحالی‌که در قضیه بنزین، تدبیری صورت نگرفت. او ادامه داد: این همه خسارت جانی و مالی به مردم وارد شد، چه کسی باید جواب بدهد؟ یک نفر از این مسئولان را پای دادگاه ببریم و سوال کنیم که نقش ما در قضیه چه بوده است. رئیس‌جمهور گفت کسی به من نگفت بنزین گران شده است، اینکه تدبیر نیست. شما وزیر کشور هستید و اتفاقاتی که افتاد و آتش‌سوزی و خساراتی که صورت گرفت، محصول بی‌تدبیری شماست. مطهری ادامه داد: آقای وزیر کشور، باید در دادگاه محاکمه شود. مگر ما شوخی داریم؟ آقای وزیر! آمار کشته‌ها و خسارات اقتصادی سنگین است. چرا کسی به وزیر کشور نمی‌گوید جواب بدهد؟

بسیاری از افراد در شهر‌ها بدون روسری، قدم می‌زنند
محمدرضا احمدی، نماینده رشت، نیز در تذکری خطاب به وزیر کشور گفت: ما در این کشور بر خون شهدا تکیه کرده‌ایم و زندگی می‌کنیم، اما امروز بسیاری از افراد در شهر‌ها بدون حجاب، روسری و پوشش اولیه و امکانات اولیه قدم می‌زنند، آقای وزیر! من و شما باید پاسخ شهدا را بدهیم.

چرا وزیر کشور از قیمت پراید خجالت نمی‌کشد؟
هادی بیگی‌نژاد، نماینده ملایر، نیز در واکنش به سخنان وزیر کشور گفت: چند روز پیش فردی مرا دید و پرسید آیا نماینده مجلس هستید؟ و من گفتم بله. از من پرسید خجالت نمی‌کشید که پراید، ۸۰میلیون شده است؟ من از این وضعیت خجالت می‌کشم. آقای وزیر کشور! آیا شما خجالت نمی‌کشید؟ حقوق کارگر حدود ۲ میلیون تومان است، پول پیش خانه به‌طور متوسط متری ۴ میلیون تومان است و دلار در چند سال گذشته هفت‌برابر شده است. من از این وضعیت خجالت می‌کشم. آیا شما خجالت نمی‌کشید؟

پاسخ رحمانی‌فضلی و پیشنهاد جلسه غیرعلنی
انتقاد‌های نمایندگان بی‌پاسخ نماند و بعد از پایان تذکرات، عبدالرضا رحمانی‌فضلی دوباره پشت تریبون رفت تا به سوالات نمایندگان پاسخ دهد. او گفت: وزارت کشور وزارتخانه گسترده‌ای است و ماموریت‌های مختلفی برعهده دارد. بنده از همین‌جا اعلام آمادگی می‌کنم که در هر زمینه‌ای که دوستان تشخیص دادند، در مجلس شورای اسلامی‌حاضر می‌شوم و به آنان توضیح می‌دهم. درباره مسائل امنیتی نیز نمی‌توان همه مسائل را از پشت تریبون مطرح کرد. اگر لازم است، جلسه‌ای غیرعلنی برگزار شود تا بنده به‌طور کامل قضیه را توضیح دهم. طرح برخی مسائل در پشت تریبون صحیح نیست.

اگر اصول‌گرا هستیم، باید به اصول اخلاقی پایبند باشیم
رحمانی‌فضلی کنایه‌ای هم به نمایندگان اصول‌گرای مجلس یازدهم زد و گفت: اگر ما اصول‌گرا هستیم، باید به اصول اخلاقی و رفتاری پایبند باشیم و از آن‌ها تبعیت کنیم. صحبت‌هایی که دوستان درباره بحران کردند، حاکی از آن است که از بحران هیچ اطلاعی ندارند. موضوع بنزین، مصوبه سران قوا بود و در شورای‌عالی امنیت ملی و دولت، مطرح شده بود و کل کشور آمادگی لازم برای اجرای آن را داشت، چراکه دقیقا یک سال در سه کمیته فنی، تبلیغاتی و انتظامی پیگیری شده بود. او درباره حوادث آبان و افزایش قیمت بنزین گفت: بار‌ها اجرای این تصمیم به عقب افتاد تا تدابیر لازم اندیشیده شود. هیچ‌کس راضی نیست یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. بنده از همین‌جا از تمام نیرو‌های امنیتی و انتظامی که در صحنه بودند، تشکر می‌کنم. آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی بازمی‌گردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به‌راحتی نمی‌توان به افرادی که امنیت کشور را تامین می‌کنند، اتهام زد.

کاهش سرمایه اجتماعی، نتیجه عملکرد همه دستگاه‌هاست
او در ادامه با تاکید بر اینکه کاهش سرمایه اجتماعی نتیجه عملکرد همه دستگاه‌هاست، بیان کرد: بی‌اعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی صرفا به عملکرد یک دستگاه بازنمی‌گردد، بلکه هریک از ما به‌نوبه خود در آن نقش داریم. زمانی که مسائلی اثبات‌نشدنی و بدون استناد از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد و شنونده آن را می‌شنود، قطعا بی‌اعتمادی رخ می‌دهد. باید از تریبون مستند حرف بزنیم. بنده در هر زمینه‌ای که مسئولیت داشته و خطا کرده‌ام، آن را می‌پذیرم.

توصیه قالیباف به وزیر کشور
محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس را به‌عهده داشت، پس از گزارش وزیر کشور در مجلس اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که استانداران، فرمانداران و بخشداران، نمایندگان عالی دولت و مسئول هماهنگی هستند. آن‌ها رئیس شورای امنیت، رئیس شورای برنامه‌ریزی، رئیس شورای اجتماعی و رئیس شورای فرهنگی هستند. وی ادامه داد: تمام ظرفیت استان در اختیار استاندار است و اگر نمایندگان مجلس توقع برطرف کردن این مشکلات را از شما دارند، ما می‌خواهیم این مطالبه را دنبال کنید. همچنین حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی با ۹ رأی مثبت رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.