صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اختلاف آمریکا و چین بر سر پیش‌نویس قطعنامه افغانستان بالا گرفت

  • کد خبر: ۳۱۶۴۸۴
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
«جاست سکیوریتی» در گزارشی نوشت اختلافات شدیدی میان واشنگتن و پکن بر سر اینکه کدام کشور پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت را بنویسد، به وجود آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انجمن «جاست سکیوریتی» در مطلبی از اختلافات شدید میان واشنگتن و پکن بر سر اینکه کدام کشور پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت را بنویسد، خبر داد.

این گزارش افزود اختلافات آمریکا و چین در شورای امنیت سازمان ملل، ممکن است نشانه‌ای از تنش‌های بیشتر این دو کشور در زمینه امنیت چندجانبه باشد. این تنش دیپلماتیک که اواخر سال ۲۰۲۴ شروع شد، با روی کار آمدن ترامپ تشدید شده است؛ نه صرفاً بر سر اینکه سازمان ملل چه منشی را با طالبان پیش بگیرد، بلکه به دلیل پررنگ شدن نقش رهبری چین در شورای امنیت.

نوشتار اضافه کرد این اختلافات بر سر اینکه کدام کشور مسئول تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌های افغانستان در شورای امنیت باشد، به مناقشه‌ای بزرگ بین آمریکا و چین تبدیل شده است.

اساساً هر عضو شورای امنیت که ریاست آن را به عهده داشته باشد، پیش‌نویس قطعنامه‌ها را تهیه می‌کند. این مسئله از آن رو اهمیت دارد که نویسنده پیش‌نویس می‌تواند از مفاهیم سیاسی و حقوقی خاصی در پیش‌نویس استفاده کند.

گزارش شده است که این اختلافات مانع تایید این پیش‌نویس و دیگر پرونده‌های باز در شورای امنیت سازمان ملل شده و روند تصمیم‌گیری را پیچیده کرده است.

بر اساس این گزارش، نامزدی چین برای تهیه پیش‌نویس درباره افغانستان با مخالفت آمریکا روبه‌رو شده است، مسئله‌ای که باعث ایجاد بن‌بست در تمدید مأموریت هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) شده است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.