ادعای رژیم صهیونیستی: یک فرمانده ارشد حزب الله را ترور کردیم نخست وزیر اسپانیا: مخالف کوچاندن اجباری مردم نوار غزه هستیم ادعاهای تکراری گروه هفت درباره ایران، اوکراین، خاورمیانه و حقوق بشر یک مقام صهیونیستی فاش کرد: طرح کوچاندن اهالی غزه از هفته‌های آتی آغاز می‌شود وزیر کار: بسیاری از بنگاه‌های تحت مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری زیان‌ده هستند جوسازی رسانه آمریکایی درباره برنامه دفاعی موشکی ایران رژیم صهیونیستی ناچار به عقب‌نشینی از ضرب الاجل ترامپ شد تلاش‌های وزارت حمل و نقل لبنان برای برقراری پرواز تهران - بیروت یادداشت دیپلماتیک آمریکا به پایتخت‌های اروپا: چه ضمانت‌های امنیتی می‌توانید به اوکراین ارائه دهید؟ عراقچی تهران را به مقصد عمان ترک کرد (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) بارزانی: اجازه تهدید امنیت ایران از داخل اقلیم کردستان عراق را نمی‌دهیم نخست‌وزیر لبنان: برای بازگشت شهروندان، با هیئت دیپلماتیک لبنان در ایران، در تماس هستیم سازمان ملل حمله رژیم صهیونیستی به کرانه باختری را محکوم کرد (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) شایعات درباره رد مصوبه تمدید ۶ ماهه انتخابات شورا‌ها تکذیب شد (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) بررسی جداول بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق از فردا یکشنبه (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) آغاز می‌شود آیت الله علم‌الهدی: در هر شغلی خود را خادم امام زمان (عج) بدانیم موضع جدید ترامپ درباره غزه عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: مسائل اقتصادی و معیشتی سد راه جوانی جمعیت است سفیر سابق ایران در افغانستان، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه شد دیپلمات فلسطینی: طرح ترامپ برای غزه، فاجعه انسانی و نقض آشکار حقوق بین‌الملل است دستور رئیس‌جمهور برای بررسی سریع‌تر پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران حماس اعلام کرد: هیچ مهاجرتی جز به بیت‌المقدس وجود ندارد دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) پاسخ قاطع طالبان به شورای امنیت: اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه دیگر کشورها را نمی‌دهیم تمایل فزاینده صهیونیست‌ها به مهاجرت از فلسطین اشغالی ابراز نگرانی مجارستان: اوکراین می‌تواند به افغانستان اتحادیه اروپا تبدیل شود وزارت خارجه پاکستان: تی‌تی‌پی روابط ما با طالبان را مخدوش کرده است وزیر علوم: مدیر خوابگاه دانشگاه تهران امروز استعفا کرد| هیچ دانشجویی بازداشت نشده است
سرخط خبرها

دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۵۵۰
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)
دریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر تنش‌ترین آبراه‌ها در جهان، این بار شاهد تنش نظامی بین چین و استرالیا بوده که با هشدار پکن به کانبرا مبنی بر دست برداشتن از «ماجراجویی» همراه شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت دفاع چین اعلام کرده است که استرالیا به طور عامدانه با انجام یک گشت زنی دریایی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین، پکن را تحریک و روایت‌های غلطی در اینباره ارائه کرده است.

در طرف مقابل وزارت دفاع کانبرا می‌گوید که یک جنگنده جی-۱۶ نیروی هوایی چین یک شلیک اخطار در فاصله ۳۰ متری یک هواپیمای نیروی هوایی استرالیا رها کرده است.

ژانگ ژیائوگانگ سخنگوی وزارت دفاع چین روز جمعه گفت: استرالیا عامدانه حقوق چین در دریای جنوبی چین را نقض و پکن را تحریک کرد، با این حال ابتدا مجرم و مایه دردسر شکایت و روایت‌های نادرست را منتشر کرد.

ژانگ، هواپیمای نظامی استرالیا را به نادیده گرفتن مسیر‌های اصلی در این آبراه شلوغ متهم کرد و گفت که به حریم دیگران نفوذ کرده است و واکنش چین منطقی و دفاع مشروع از حاکمیت بود.

وی تاکید کرد: ما از استرالیا می‌خواهیم که توهم گمانه‌زنی و ماجراجویی را کنار بگذارد.

این مقام چینی از استرالیا خواست که به جای ایجاد مشکل در دریای جنوبی چین به ضرر دیگران و خود، نیرو‌های دریایی و هوایی خط مقدم را مهار کند.

اظهارات روز جمعه سخنگوی وزارت دفاع پکن یک روز پس از آن مطرح شد که استرالیا مدعی اقدامات «ناامن و غیرحرفه‌ای» جنگنده چینی در مقابل هواپیمای گشتی خود شد. به گفته کانبرا، این هواپیما روز سه شنبه گذشته در حال گشت زنی معمول در آب‌های بین‌المللی بود.

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا نیز پیشتر به خبرنگاران گفته بود: ما این اقدام را ناامن می‌دانیم. ما این را به صراحت اعلام کرده‌ایم.

ریچارد مارلس، وزیر دفاع استرالیا هم بیان کرد که هواپیمای این کشور در حریم هوایی بین‌المللی قرار داشت و افزود: ممکن بود که خلبان جی-۱۶ چینی نتواند مسیر شلیک اخطار خود را کنترل کند.

مارلس ادامه داد: آزادی کشتیرانی ارتش استرالیا در دریای جنوبی چین با خطر فزاینده‌ای همراه است. ما این کار را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام می‌دهیم. ما تنها کشوری نیستیم که این کار را انجام می‌دهیم.

در این میان پای فیلیپین هم به عنوان کشوری که بیشترین تنش را با چین در این آبراه مهم دارد، به ماجرا باز شد. وزارت خارجه این کشور با اشاره به «مانور‌های ناامن» هواپیما‌های چینی نسبت به این حادثه ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: از همه کشور‌ها انتظار می‌رود به آزادی دریانوردی و پرواز در داخل و بالای خطوط ارتباطی دریایی بین المللی مانند دریای جنوبی چین احترام بگذارند.

چین با کشور‌های برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام بر سر حاکمیت مناطق وسیعی از دریای جنوبی چین اختلاف نظر دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->