به گزارش شهرآرانیوز؛ آموزش نظم و انضباط به کودکان کار بسیار سختی است و حتی ممکنه سبب آزرده شدن فرزندتان شود. اما «نه» گفتن به کودکان در برخی موارد کار چندان آسانی نیست. حقیقت این است که «نه» گفتن به روشی اشتباه ممکن است لطمات روحی مخربی در دراز مدت به همراه داشته باشد و به کودک شما صدمه بزند.
اگر بلد باشید به روشی صحیح به کودکتان «نه» بگویید نه تنها میتوانید به روش صحیح فرزندتان را تربیت کنید که در دراز مدت تاثیر مثبت این روش تربیتی را در فرزندتان به وضوح مشاهده خواهید کرد. اگر والدین کودک یا کودکانی هستید باید فواید نه گفتن را یاد بگیرید.
در گام اول اول، نه گفتن را یاد بگیرید. اما چگونه نه گفتن را بیاموزیم؟ منطقیترین روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک این است که فقط یک بار نه بگویید. همین یک بار کافی است و لازم نیست این کلمه را چند بار تکرار کنید. حالت چهرهتان را جدی کنید و نه بگویید. اگر یک بار نه گفتن کفایت نکرد لازم نیست این کلمه را تکرار کنید. روشهای دیگر را امتحان کنید تا مجبور به پس گرفتن حرف خودتان نشوید.
یکی از بدترین اشتباهات در روند نه گفتن به کودک، کوتاه آمدن و عقبنشینی کردن است. اگر کودک متوجه شود میتواند شما را وادار به عقبنشینی کند و موضع شما را تغییر دهد بدترین اتفاق ممکن در پروسه تربیت کردن کودک است.
در مرحله بعد، نه گفتن خشک و خالی به کودک کافی نیست. یعنی شما نباید فقط یک کلمه بگویید: نه! در این صورت کودک متوجه منظور شما نمیشود و تا زمانی که شما یک توضیح قانع کننده به او ارائه ندهید قانع نمیشود و به خواسته خود اصرار میورزد. روش صحیح مهارت نه گفتن به کودک ارائه توضیحات قانع کننده و در حد سن و سالش به اوست.
همچنین، درخواستهای مداوم اغلب باعث خستگی بیفایده شما و کودکتان میشود. توجه به فرزندتان با مشارکت در مکالمه یا بازی با کودک میتواند به سرعت حواس او را از مسئله مورد نظر پرت کرده و به سمت مسئله مثبتی که مد نظر شماست پرت کند.
منبع: ایرنا