به گزارش شهرآرانیوز، در این جلسه، مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری، مشارکتها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد، ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری جلسات کارگروه در محلی غیر از شورای شهر گفت: آماده هستیم این جلسه را در محل مدنظر سایر دستگاههای دولتی یا بخش خصوصی برگزار کنیم.
وی از تشکیل چهار کمیته تخصصی ذیل کارگروه سرمایهگذاری برای تولید خبر داد و گفت: جلسات کمیتههای تخصصی پیش از جلسه کارگروه برگزار خواهد شد و طرحها و بستههای پیشنهادی با تأیید کمیتههای تخصصی در جلسه کارگروه هفته آتی نهایی خواهد شد.
دبیریان در این جلسه بر اهمیت کاربردیبودن گزارشهای ارائهشده از سوی دستگاههای اقتصادی مدیریت شهری تأکید کرد و گفت: گزارشهایی که در کارگروه سرمایهگذاری برای تولید ارائه میشود باید مبتنی بر طرح ایدههای جدید در راستای تحقق شعار سال و تسهیل امر سرمایهگذاری باشد.
ارائه گزارش قرارگاه تحول نظام پاسخگویی درخصوص کاهش زمان صدور پروانه دستور اصلی سومین جلسه کارگروه بود. مهندس فریزی، نماینده معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد، در این جلسه ضمن بیان اقدامات صورتگرفته در قرارگاه تحول نظام پاسخگویی، به طرح ایدههایی برای بسته جامع «سرمایهگذاری برای تولید» ویژه سال ۱۴۰۴ پرداخت و از تحقق هدفگذاری برای صدور ۸۰ درصد پروانههای ساختمانی در کمتر از ۳۰ روز خبر داد.
فریزی اعلام کرد: طی فعالیت این قرارگاه، به طور میانگین زمان صدور پروانه در شهر مشهد به ۳۲ روز کاهش یافته است. این زمان برای برخی مناطق شهر مشهد بیشتر از ۳۰ روز و برای برخی مناطق کمتر از ۳۰ روز است، اما به طور میانگین هماکنون در شهر مشهد صدور پروانه ظرف ۳۲ روز انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: حل مشکل املاک ستارهدار با کاربری خدماتی در طرح تفصیلی جدید و حذف برخی فرایندهای زائد صدور پروانه ساختمان و بازنگری و کوتاهسازی این فرایندها، ازجمله اقدامات انجامشده ازسوی این معاونت در این مدت است. با این حال عدم برقراری ارتباط برخط میان شهرداری و دستگاههای اجرایی مثل سازمان تأمیناجتماعی و محدودبودن اختیارات دستگاههای اجرایی محلی ازجمله چالشهایی معاونت شهرسازی و معماری برای کوتاهترکردن فرایند صدور پروانه ساختمان است.
حسین محمودیخراسانی، رئیس هیئتمدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی، در این جلسه بر اهمیت نگاه ویژه به صنایع تولیدی برای تحقق شعار سال تأکید کرد.
وی با اشاره به چالشهای قدیمی درباره صنایع محور غرب مشهد گفت: این صنایع پیش از آنکه در محدوده حریم شهر قرار بگیرند، فعالیتشان را آغاز کردهاند. امروز صنایع محور غرب برای اجرای طرحهای توسعهای خود دچار مشکل هستند. صنایع برای استفاده از تسهیلات بانکی، بهروزکردن ماشینآلات و بسیاری از کارهای اداری نیاز به پایانکار دارند.
رئیس هیئتمدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که مدیریت شهری و سایر دستگاههای اجرایی تمامی حقوق دولتی و عمومی خود را از صنایعی که قصد جمع آوری یا واگذاری جهت ساختوساز دارند، اخذ کنند. اما صنایعی که تنها قصد اجرای طرحهای توسعهای دارند از پرداخت این دیون معاف شوند.
محمودی خاطرنشان کرد: بدون تردید اگر صنایع که دچار رکود شوند از بازار رقابتی و گردونه تولید حذف خواهند شد.
رضا احدیان، رئیس هیئتمدیره انجمن توسعه سرمایهگذاری و عمران خراسان رضوی نیز در این جلسه، پیشنهادی درخصوص اصلاح شرایط ورود به محدوده شهری را مطرح کرد. وی با اشاره به اینکه هماکنون عوارض ورود به محدوده شهری اخذ ۵۰ درصد از اراضی است، گفت: این اراضی اغلب تبدیل به حاشیهای بر حاشیه شهر کنونی میشود. اغلب مالکان اراضی بزرگمقیاس بعد از ورود به محدوده شهر اقدام به قطعهبندی اراضی میکنند.
احدیان افزود: پیشنهاد ما این است که شهرداری تنها ۲۰ درصد از اراضی را مطالبه کند و تجربه موفق مجتمع ۶۰۰دستگاه تکرار شود. به این معنا که در اراضی واردشده به محدوده شهری، پروژه ساختمانی گروه «د» اجرا شود. این اقدام هم از ایجاد بافت فرسوده جدید در حاشیه شهر جلوگیری میکند و هم آورده مالی مناسبی برای شهر خواهد داشت و به رونق ساختوساز و تولید در شهر نیز کمک خواهد کرد.
در پایان این جلسه مقرر شد پیشنویس طرح معاونت اقتصادی شهرداری مشهد و کمیتههای تخصصی، در جلسه پنجشنبه هفته آینده در کارگروه سرمایهگذاری برای تولید ارائه و بررسی شود.