صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توصیه‌های بهداشتی اطمینان از سلامت آب آشامیدنی در شرایط اضطراری

  • کد خبر: ۳۴۱۱۷۶
  • ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت دستورالعمل‌ها و توصیه‌های کارشناسان بهداشت محیط برای گندزدایی آب توسط مردم و اطمینان از سلامت آب آشامیدنی به‌ویژه در شرایط اضطراری، هنگام قطعی آب شهری یا استفاده از آب چاه، چشمه و رودخانه از اهمیت بالایی برخوردار است و علاوه بر کمک به حفظ سلامت فردی، نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت عمومی و جلوگیری از بروز اپیدمی‌های ناشی از آب آلوده و شیوع بیماری‌هایی همچون اسهال، وبا، حصبه، و ... دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید وفا با بیان اینکه بحران‌های انسان ساخت مانند انفجار، آتش سوزی، جنگ، تصادفات جاده‌ای با تانکر‌های حمل مواد شیمیائی و خرابکاری و حوادث تروریستی می‌تواند سلامت آب را به خطر بیندازد، افزود: جوشاندن آب همچنان ساده‌ترین و مؤثرترین روش برای گندزدایی آب است. آب باید به مدت حداقل یک دقیقه به‌طور کامل جوشیده و پس از خنک‌شدن، قابل استفاده می‌باشد. این روش به‌راحتی بسیاری از عوامل بیماری‌زا از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها را از بین می‌برد و نیاز به تجهیزات پیچیده یا مواد شیمیایی ندارد.

وی اظهار داشت: علاوه بر جوشاندن، استفاده صحیح از ترکیبات کلردار به‌عنوان روشی مطمئن و عملی برای گندزدایی آب محسوب می‌شود. پرکلرین (پودر کلر ۷۰ درصد) ازجمله پرکاربردترین مواد گندزداست که با رعایت دستورالعمل صحیح، مردم می‌توانند آب را به‌طور کامل ایمن کنند. دکتر وفا تاکید کرد: مردم ظروف ذخیره آب را مرتباً شست‌وشو و ضدعفونی کنند و آب را فقط در ظروف تمیز، بدون بوی نامطبوع و دربسته ذخیره کنند. این کار مانع ورود آلودگی‌های ثانویه به آب می‌شود. همچنین آب ذخیره‌شده نباید به مدت طولانی بدون استفاده بماند و بهتر است به‌صورت روزانه یا حداکثر هر دو روز یک‌بار، آب تازه تهیه و جایگزین شود.

مدیر سلامت محیط وکار معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: دمای محیط و نور مستقیم خورشید می‌تواند کیفیت آب ذخیره‌شده را تحت‌تأثیر قرار دهد، به همین دلیل آب شرب گندزدایی‌شده باید در محیط خنک و تاریک نگهداری شده و از ذخیره آب به‌مدت طولانی پرهیز شود. چنانچه آب ذخیره‌شده دچار تغییر رنگ، بوی نامطبوع یا کدورت شد، باید از مصرف آن خودداری کرده و آب تازه تهیه نمود.

دکتر وفا تاکید کرد: مردم ساکن مناطق محروم، روستایی و حاشیه‌شهرها، که دسترسی به آب لوله‌کشی تصفیه‌شده و بهداشتی ندارند، باید به این دستورالعمل‌ها پایبند باشند و به کودکان، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، آب جوشیده یا آب گندزدایی‌شده بدهند. همچنین آموزش اعضای خانواده به رعایت بهداشت فردی، شستن صحیح دست‌ها با آب و صابون و استفاده از آب سالم برای شست‌وشوی سبزیجات و میوه‌ها، می‌تواند به‌میزان چشمگیری خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی را کاهش دهد.

مدیر سلامت محیط وکار معاونت بهداشت دانشگاه گفت: در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر به شرکت آبفای شهرستان که متولی تامین آب شرب بهداشتی سالم می‌باشند تماس گرفته و یا در صورت بروز علائم بیماری‌های گوارشی، بلافاصله به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده یا با شماره تماس ۱۹۰ که توسط وزارت بهداشت اعلام گردیده است، تماس بگیرند.

شایان ذکر است روش تهیه و استفاده از کلر مادر به شرح ذیل می‌باشد: برای تهیه «کلر مادر»، یک قاشق مرباخوری پودر پرکلرین (حدود ۱۵ گرم) را به یک لیتر آب خنک و تمیز اضافه کرده و خوب هم بزنید تا پودر به‌طور کامل حل شود. این محلول غلیظ را «محلول کلر مادر» می‌نامند. آن را در یک بطری تیره، تمیز و سربسته بریزید و دور از نور مستقیم خورشید و دسترس کودکان نگهداری کنید. این محلول تا یک هفته قابل استفاده است.

برای ضدعفونی آب آشامیدنی، به ازای هر لیتر آب شفاف و تمیز، ۳ تا ۷ قطره از محلول کلر مادر را اضافه کرده و خوب هم بزنید. آب را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا کلر فرصت تماس و نابودی کامل میکروب‌ها را داشته باشد. پس از این مدت، آب آماده مصرف است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.