صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کاهش آمار تولد فرزند اول در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۴۲۴۱۷
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۰
مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی با اشاره به افزایش میانگین سن باروری در مردان و زنان خراسانی اعلام کرد که آمار تولد فرزند اول در استان کاهش داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «شاید در سال۱۴۸۰ جمعیت کشور ما بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت به حدود نصف جمعیت فعلی برسد؛ این یعنی مواجه شدید با بحران جمعیت و سالمندی» این صحبت‌های وزیر کشور در اردیبهشت ۱۴۰۴ است. دغدغه جوانی جمعیت و رویارویی با پدیده سالمندی در ایران، یکی از موضوعات مهمی است که در سال‌های اخیر به شکل جدی‌تری به آن پرداخته می‌شود. مسئله‌ای که نیازمند اقدامات گسترده در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

افزایش سن باروری در کشور نسبت به سال ۱۴۰۲

با وجود همه اقدام‌های فرهنگی و طرح‌های تشویقی نظیر وام‌های فرزندآوری و تسهیلات ازدواج میانگین سنی مردان و زنان در هنگام تولد فرزند اول نسبت به سال ۱۴۰۲ با کاهش روبه‌رو بوده است. به گزارش مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال؛ بر اساس آمار‌های موجود میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۱سال بوده است و میانگین سن مادر نیز در اولین فرزندآوری در کل کشور برابر با ۲۷.۳سال بوده است، در حالی‌که در سال ۱۴۰۳ میانگین سنی زنان و مردان به هنگام تولد اولین فرزند به ترتیب ۲۷.۵ و ۳۲.۳ بوده است.

میانگین باروری در استان کمتر از میانگین کشوری

همچنین به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت میانگین سن ازدواج در سال ۱۴۰۳ برای زنان و مردان به ترتیب ۲۴ و ۲۸.۳ است و این مسئله در حالی است که فاصله تولد فرزند اول با زمان ازدواج حدود ۴.۵سال است. در همین راستا مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی با اشاره به گزارش مرکز رصد جمعیت ثبت احوال خراسان رضوی درباره وضعیت فرزندآوری در سال۱۴۰۳ بیان کرد: بر اساس گزارش این مرکز و آمار‌های موجود در سال ۱۴۰۳، میانگین سن والدین در اولین فرزندآوری برای پدران در استان ۳۱.۹سال (کمتر از میانگین کشوری: ۳۲.۳سال) و مادران در استان ۲۶سال است که کمتر از میانگین کشوری است.

بالاترین میانگین سن فرزندآوری استان در مشهد است

غلامحسین قنبری بر اساس آمار‌های استخراج شده سال۱۴۰۳ اظهار کرد: این میانگین سنی برای پدران در نقاط شهری ۳۱.۶سال و در نقاط روستایی ۲۹.۲سال و برای مادران در نقاط شهری ۲۶.۶سال و برای نقاط روستایی ۲۳.۱سال است. بیشترین میانگین سنی برای پدران مربوط به شهرستان مشهد با ۳۱.۹ سال و کمترین میانگین سنی در شهرستان زاوه با ۲۸.۲ سال بوده است.

وی افزود: همچنین بیشترین میانگین سنی برای مادران در شهرستان مشهد با ۲۷.۱ سال و کمترین میانگین سنی در شهرستان زاوه با ۲۲.۲ سال بوده است.

کاهش ولادت‌ها در فرزندان اول و دوم

مدیر کل ثبت احوال خراسان رضوی درباره توزیع ولادت‌ها بر اساس رتبه فرزند تصریح کرد: بر اساس آمارها، فرزند اول ۳۲درصد، فرزند دوم۳۵درصد، فرزند سوم ۲۲درصد و فرزند چهارم و بیشتر ۹درصد بوده است. این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، تعداد ولادت‌های ثبت‌شده برای فرزند سوم و بیشتر نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است. در مقابل، ولادت‌های مربوط به فرزندان اول و دوم با کاهش همراه بوده‌اند.

قنبری در خصوص آمار زادو ولد در سال ۱۴۰۳ در خراسان رضوی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ در کل کشور تعداد ۹۸۱۵۵۴ کودک متولد شده که ۹۴۵۷۷ ولادت مربوط به استان خراسان رضوی است. به عبارتی ۹.۶درصد از ولادت‌های کشور مربوط به استان خراسان رضوی است. در استان ما نسبت جنسیتی ولادت ۱۰۵.۵ بوده یعنی به ازای هر ۱۰۵.۵پسر ۱۰۰دختر متولد شده‌اند.

وی افزود: این آمار‌ها می‌توانند برای برنامه‌ریزی‌های جمعیتی و ارائه خدمات بهتر به خانواده‌ها در استان استفاده شوند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.