دبیر انجمن انبوهسازان خراسان رضوی گفت: اجرای طرح مالیات بر خانههای خالی ایده بسیار خوبی است، اگر درست شناسایی و اجرا شود.
طنین همتی/شهرآرانیوز، نعمتالله ظریف با اشاره به طرح خوب مالیات بر خانههای خالی در کشور اظهار کرد: شناسایی و اجرای درست این طرح از خود طرح مهمتر است و منجر به افزایش عرضه مسکن در بازار میشود و صددرصد از ادامه سوداگری در این بخش جلوگیری میکند.
وی گفت: در بحث خانههای خالی که از قبل هم مطرح بود، با اعلام دولت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار، یعنی ۸ درصد از خانههای مملکت خالی هستند که در صورت عرضه در بازار هم باعث تسریع درکاهش قیمت مسکن و کاهش قیمت اجارهبها میشود.
۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی داریم
وی افزود: اگر دولت خانههای خالی را درست شناسایی کند و طرح درست اجرا شود، ایده بسیارخوبی است. ما ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی داریم و اگر درست شناسایی شود، اتفاق خوبی در بازار مسکن است.
عضو انجمن انبوهسازان خراسان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه عرضه این خانهها صددردرصد در کاهش التهاب مسکن تأثیر میگذارد، تصریح کرد:، چون بخش مسکن آنچنان به ارز وابستگی ندارد و بیشتر مواد اولیه آن مثل تولید سیمان، گچ و... تولید کشور است و حتی نقش صادرکننده داریم، اگر هم قیمت مواد اولیه میخواهد افزایش پیدا کند، باید در قیمت دستمزد آن باشد نه اینکه افزایش قیمت دوبرابری نسبت به سال گذشته داشته باشد.
ظریف در ادامه با اشاره به بازار آشفته این روزهای مسکن یادآورشد: وضعیت کنونی مسکن ما برمیگردد به اقدامات دولت که وزیر اسبق وزارتخانه اعتقادی به تولید مسکن نداشت. بهطوری که ابتدای سال ۹۲ و ۹۳ که دولت بحث مسکن اجتماعی را مطرح کرد و همان هم متأسفانه اجرا نشد، نتیجه آن انباشت نیاز مردم در بخش مسکن و بازار آشفتهای است که شاهد آن هستیم.
وی افزود: البته باید اشاره کرد تحریمهای ظالمانه که در این چند سال بر بازار آشفته دامن زده، نهتنها بخش مسکن، بلکه همه بخشها را تحت تأثیر قرار داده است.
نعمتالله ظریف در ادامه توضیح دارد: قیمت مسکن از اردیبهشت ماه تا نیمه تیرماه، یعنی در ۲ ماه، ۳۷ درصد افزایش داشته یا نسبت به تیرماه سال گدشته قیمت آن دوبرابر شده است.
وی افزود: در بحث مصالح ساختمانی هم بازار آشفتهای داریم. همانطور که اطلاع دارید از ابتدای سال تا کنون ۸۰ درصدافزایش قیمت فولاد و بهتبع آن افزایش قیمت میلگرد و آهن را داشتیم.
وی تأکید کرد: در هر صورت اینها سلسله عوامل و متغیرهایی است که نشاندهنده ناباوری بخش خصوصی است و متأسفانه جای خای بخش خصوصی در وزارت، به این نابسامانیها شدت داده است.
وی با اشاره به ناکارآمدی دولت در بخش مسکن و اذعان خود دولت هم بر این موضوع ابراز کرد: دستکم وزارت مسکن و وزیر اسبق وزارتخانه باید همان طرح مسکن اجتماعی را که سال ۹۳ اعلام کرد، شروع میکرد، نه اینکه در این مدت کوتاه وزیر جدید مسکن طرح اقدام ملی را مطرح کند؛ بنابراین فکر نکنم در این مدت کوتاه دولت آنچنان نتیجه چشمگیری داشته باشد.