صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی

  • کد خبر: ۳۴۵۴۲۶
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸
تنش شدید آبی مشهد، وزیر نیرو را به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کشاند. نماینده مردم مشهد: حفر چاه اقدامی کوتاه‌مدت است و اولویت اصلی ما برداشت از منابع زیرزمینی نیست
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ استان خراسان رضوی به ویژه شهر مشهد که سال‌های خشک و کم‌بارانی را تجربه می‌کند به واسطه حضور میلیونی زائر در طول سال قطعا شرایط سخت‌تری را نسبت به سایر نقاط کشور در مدیریت مصرف آب و حفظ منابع آبی تجربه می‌کند، این در حالی است که بر اساس گفته کارشناسان حوزه آب، بسیاری از پروژه‌های مربوط به رفع تنش‌های آبی در استان نیازمند نگاه ملی است.

انتقال آب از دریای عمان به شمال شرق ایران یک طرح مهم و بلندمدت برای تأمین آب شرب و صنعت در استان‌های شرقی کشور است. این درحالی است که طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان اجرایی شد و در تیرماه امسال آب این دریا به این استان رسید که با اجرای این طرح در مرحله نخست و پس از افتتاح پروژه، پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهره‌مند می‌شوند. 

رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا درباره اختصاص بودجه اضطراری برای حل بحران آب و اتخاذ برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مشهد، اظهار کرد: در پی تشدید بحران کمبود آب در مشهد، جلسه‌ای با حضور وزیر نیرو، معاونان و مدیرعامل توانیر برگزار شد. در این جلسه که با هدف بررسی مشکلات آب‌شرب مشهد تشکیل شد، درباره راهکار‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت برای عبور از این بحران بحث و بررسی شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین نصرا... پژمانفر اظهارکرد: بخش درخور توجهی از آب شرب مشهد که پیش از این از طریق سد دوستی و سایر سد‌های استان تأمین می‌شد، اکنون به دلیل خشک‌سالی و کاهش درخور ملاحظه ذخایر آبی سدها، با کمبود جدی روبه‌روست.

تجهیز و حفر چاه برای تأمین آب

وی با بیان اینکه در حال حاضر فشار زیادی بر منابع آب زیرزمینی دشت مشهد وارد می‌شود که این امر منجر به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، شوری آب و نشست زمین شده است، افزود: ادامه این روند به هیچ عنوان قابل قبول نیست و نیازمند اتخاذ تدابیر عاجل هستیم.

پژمانفر در ادامه به مصوبات جلسه با وزیر نیرو اشاره کرد و گفت: برای تأمین آب در کوتاه‌مدت و عبور از بحران امسال، تصمیماتی اتخاذ شد که مهم‌ترین آنها، تجهیز و تکمیل چاه‌های موجود و حفر چاه‌های جدید است. بر این اساس، مقرر شد که تعدادی حلقه چاه در غرب شهر مشهد، تعدادی در داخل شهر و تعدادی در مزرعه نمونه حفر و تجهیز شوند. با این اقدام حدود ۲۳۲۰ لیتر بر ثانیه آب به مدار مصرف بازگردانده می‌شود که این میزان آب، جایگزین کسری ناشی از کاهش ورودی سد دوستی خواهد شد.

تجهیز ۷۶حلقه چاه، ۱۸۷۰میلیارد تومان پول نیاز دارد

رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس بیان کرد: برای تجهیز ۷۶حلقه چاه، ۱۸۷۰میلیارد تومان بودجه مورد نیاز است که شرکت آب و فاضلاب مکلف شد این بودجه را پیش‌بینی و تأمین کند. همچنین مقرر شد شرکت توزیع نیروی برق استان و مشهد برای برق‌رسانی به تمام چاه‌ها اقدام کند. علاوه بر این، ۵۰۰میلیارد تومان به صورت اوراق به شرکت آب منطقه‌ای و ۲۰۰میلیارد تومان دیگر از منابع داخلی وزارت نیرو به شرکت آب و فاضلاب اختصاص خواهد یافت و مابقی اعتبارات از محل اعتبارات بحران از طریق وزارت کشور و وزارت نیرو پیگیری خواهد شد.

بازنگری در منابع و مصارف آب مشهد و لزوم تسریع پروژه‌های حیاتی

پژمانفر همچنین به پیگیری‌های وزارت نیرو درخصوص طرح‌های تأمین آب، از جمله اتصال دریای عمان به مشهد، اشاره کرد و ابراز داشت: تقاضا از نمایندگان مجلس این است که بتوانیم اعتبارات لازم را برای این پروژه‌ها تأمین کنیم.

اولویت اصلی نباید بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی باشد

پژمانفر با قدردانی از همکاری و همراهی مردم مشهد در مدیریت مصرف آب، افزود: حفر و تجهیز چاه‌های جدید، به عنوان یک سناریو پشتیبان و اطمینان‌بخش در برنامه ما قرار دارد و به‌معنای بهره‌برداری فوری از تمام این چاه‌ها نیست. وی تأکید کرد: این اقدامات نباید به گونه‌ای تلقی شود که اولویت اصلی ما، بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی است.

رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح اقدامات صورت‌گرفته برای تأمین آب شرب کلان‌شهر مشهد، بر اولویت استفاده از منابع آب سطحی تأکید کرد و هرگونه برداشت ناصحیح از حفاری چاه‌های جدید را رد کرد. وی اظهار داشت: تدابیری که درخصوص حفر و تجهیز چاه‌های جدید در دستورکار قرار گرفته است، به هیچ عنوان به معنای اولویت‌بخشی به منابع آب زیرزمینی برای تأمین آب شرب مشهد نیست. اولویت اصلی و اول ما همچنان استفاده از منابع آب سطحی است که در این راستا پیگیری‌هایی از جمله مذاکره با ترکمن‌ها برای انتقال آب و تکمیل سد شوریجه در حال انجام است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.