صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

راهنمای سلامت برای زائران پیاده اربعین

  • کد خبر: ۳۴۹۸۴۹
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
به گفته یک متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، غذا‌های عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد؛ بنابراین زائران باید تدابیر تغذیه‌ای در سفر به کربلا را مورد توجه قرار دهند. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید مهدی میرغضنفری، می‌گوید: زائرانی که در سفر به کربلا غذا‌های عراقی را برای وعده‌های خود انتخاب می‌کنند باید بدانند، غذا‌های عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد. 

آشنایی با خصوصیات غذا‌های اعراب 

از غذا‌های مرسوم عراق، برنج و لوبیا و نخود پخته است. گاهی این غذا‌ها به دلیل ازدحام جمعیت با عجله و در مدت زمان ناکافی طبخ می‌شود و اغلب ناپخته و گاهی چرب و سنگین است. پس قبل از خوردن غذا ابتدا آن را تست کنید که غذای مصرفی کاملاً پخته و نرم شده باشد. نوع برنجی که در عراق طبخ می‌شود اغلب هندی است که به مزاج بسیاری از مردم نمی‌سازد و مخصوصاً اگر پخته نباشد موجب یبوست و نفخ می‌شود. توصیه بر این است پودر زیره سبز، آویشن و نعنا همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذا‌های نفاخ شدید روی غذا میل کنید یا داخل دوغ و ماست‌های دربسته بریزید. 

اعراب در غذا‌ها از روغن، زیاد استفاده می‌کنند به‌طوری‌که ماده غذایی در روغن غوطه‌ور می‌شود و هضم آن را سخت می‌کند. مثلاً فلافل سنگین و تند است و صفرا را بالا می‌برد و موجب بی‌خوابی و خارش پوست می‌شود و مصرف آن برای گرم‌مزاجان مناسب نیست. همچنین غذا‌های مانده و سخت‌هضم و سنگین یا دارای عدس و بادمجان را کمتر بخورید، چون سبب گرفتگی عضلات و بی‌خوابی می‌شود. 

به این چاشنی‌ها توجه کنید 

نمک بهترین پاک‌کننده و میکروب‌کش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهان‌شویه و غرغره کنید. استفاده از دم‌کرده لیمو با آب جوش یا نوشیدن چای لیموعمانی که گاهی در حین پیاده‌روی به زائران داده می‌شود و پاشیدن پودر لیموعمانی روی غذا‌های گرم و سنگین پیشنهاد می‌شود، چون به مهار تولید صفرای مازاد و حرارت زائد به‌خصوص در مزاج‌های گرم کمک می‌کند. همچنین اگر غذا سنگین بود یا حرارت بدن بالا رفت می‌توانید از سرکه و سماق هم استفاده کنید. 

زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید 

مصرف زیاد خرما برای مردم ایران و به‌خصوص مردم مناطقی که زیاد خرما نمی‌خورند مناسب نیست، چون خرما با تولید اخلاط زیادی همچون صفرا و سودا فرد را دچار آلرژی، خشکی، جوش‌های پوستی، حرارت و گرمی خون می‌کند. از نوشیدن و حتی تست کردن قهوه‌های خیلی تلخ و غلیظ عراقی (عربی) که بوی سوختگی دارد به‌شدت بپرهیزید، چون سازگار با مزاج ایرانی‌ها نیست. مصلح قهوه، انجیر و بادام است. از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد اجتناب کنید، چون مدر بوده و سبب خشکی مزاج می‌شود. 

یکجاخوری غذا‌های مختلف ممنوع 

خود را در معرض غذا‌های مختلف با مزاج‌های متفاوت قرار ندهید. اگر مزاج ما گرم است باید از گرمی‌ها و شرایطی که گرمی مزاج را بالا می‌برد، پرهیز کنیم و در صورت سردی مزاج از مصرف غذا‌های با طبع سرد بپرهیزیم. چاق‌ها مزاج‌تری دارند و باید از مصرف حجم بالای غذا‌های سنگین پرهیز کنند و لاغر‌ها باید غذا‌های قابل هضم بخورند و تعداد وعده‌های‌شان بیشتر، اما در حجم کم باشد. 

حتماً غذا را به‌صورت نشسته و با آرامش کامل بخورید. غذا را خوب بجوید و پس از میل غذا چند قدم پیاده‌روی مختصر و سپس نیم‌ساعت استراحت داشته باشید تا عملیات استقرار و هضم غذا به‌خوبی انجام شود، سپس به پیاده‌روی ادامه دهید.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.