صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا

  • کد خبر: ۳۵۰۴۰۷
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۸
بر اساس ادعای politico، در توافق میان ارمنستان و آذربایجان با میانجی‌گری آمریکا، کریدور زنگزور به عنوان عنصر محوری صلح مورد توافق قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رهبران ارمنستان و آذربایجان قصد دارند روز جمعه در کاخ سفید بیانیه مشترکی امضا کنند.

به گفته سه مقام آمریکایی، انتظار می‌رود هر دو کشور توافق‌نامه‌هایی را برای گسترش روابط دوجانبه با واشنگتن امضا کنند، پیشرفتی که به دلیل کمک ایالات متحده به حل اختلاف بر سر توسعه یک کریدور ترانزیت مشترک امکان‌پذیر شده است.

سه مقام رسمی به politico گفتند که کلید کاهش درگیری طولانی‌مدت، توافق بر سر کریدور ترانزیت است که شامل تعهد به توسعه بخش کوهستانی قلمرو ارمنستان بین آذربایجان و منطقه خودمختار نخجوان آن معروف به کریدور زنگزور می‌شود.

یکی از مقامات گفت: «ما توانستیم موضوع را به این خلاصه کنیم که اگر فقط بتوانیم یکی از قطعات را از حالت انسداد خارج کنیم، شاید بقیه قطعات هم شروع به سر جای خود قرار گرفتن کنند».

ایالات متحده در یک خودنمایی ترامپ‌وار، این کریدور را مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی دانسته و رویداد روز جمعه را اجلاس صلح TRIPP نامیده است.

ارمنستان موافقت کرده است که حقوق توسعه ویژه انحصاری در زمین‌های کریدور زنگزور را به مدت ۹۹ سال به ایالات متحده واگذار کند. ایالات متحده این زمین را به کنسرسیومی اجاره می‌دهد که خطوط ریلی، نفت، گاز و فیبر نوری و احتمالاً انتقال برق را در امتداد این کریدور ۲۷ مایلی توسعه خواهد داد.

مقام سوم گفت که گمان می‌رود این بیانیه مشترک، اولین بیانیه دوجانبه‌ای باشد که توسط دو کشور دشمن دیرینه امضا شده است.

انتظار می‌رود وزرای امور خارجه متن پیمانی را که طرفین گفتند در ماه مارس بر سر آن توافق کرده‌اند، اما از آن زمان تاکنون پیشرفت کندی در آن حاصل شده است، امضا کنند.

این مقام رسمی گفت: «فردا زمان دست دادن برای نوشتن چک است و ما هنوز باید قرارداد را امضا کنیم و چک را نقد کنیم.»

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.