به گزارش شهرآرانیوز، محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو (University of Texas Health Science Center at San Antonio) یکی از رفتارهای کلیدی و مهم ویروس SARS-CoV-2 را شناسایی کردند. به گفته آنها ویروس کرونا پس از وارد شدن به سلولها برای جلوگیری از شناسایی استتار میکند. محققان میگویند این اتفاق همیشه رخ نمیدهد، اما یکی از دلایل خطرناک بودن بالای این ویروس و همچنین مقاومت بالای آن در بدن برخی از بیماران را نشان میدهد.
به گفته محققان ویروس کرونا آنزیمی به نام nsp16 تولید کرده و با استفاده از آن کلاهک RNA خود را تغییر میدهد. ویروس پس از متصل شدن به سلولها آنها را وادار به تولید هزاران کپی از خود میکند. سلول در این فرآیند از بین رفته و کپیهای جدید سلولهای سالم را آلوده میکنند. سیستم ایمنی برخی از این کپیها را شناسایی کرده و سلولهای آلوده را نیز از بین میبرد. مبارزه سیستم ایمنی در مقیاس سلولی رخ داده و نقش مهمی در بهبودی بیمار بازی میکند.
«Yogesh Gupta»، محقق اصلی میگوید: «ویروس کرونا به نوعی استتار میکند. این ویروس تغییراتی ایجاد میکند که سلول را فریب میدهند، بنابراین RNA ویروسی که نوعی هشدار برای سیستم ایمنی بدن است، به عنوان قسمتی از سلول و نه یک عامل خارجی تشخیص داده میشود.»
این کشف میتواند در آینده به محققان در تولید داروهای ضدویروسی کمک کند. برای مثال میتوان دارویی تولید کرد که آنزیم nsp16 را هدف قرار داده و مانع از ایجاد تغییرات فریب دهنده درون سلولها شد. با این کار سیستم ایمنی بدن شناسایی و مبارزه با ویروس کرونا را سریع تر آغاز میکند که به بهبودی زودتر بیمار منتهی خواهد شد.
منبع:دیجیاتو
بیشتر بخوانید:
نوع پنجم و ششم کرونا میتواند کشنده باشد + علائم
درمان سرفههای خشک بیماران کرونایی در خانه
کنترل کرونا در منزل با تغذیه خوب و استراحت کافی
غذاهای مناسب برای مبتلایان به کرونا