صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش تولید و درآمد دامداران با اصلاح نژاد دام

  • کد خبر: ۳۷۸۱۳
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱
وجود دام‌های بومی با بازدهی کم و از طرفی نیاز جامعه به مواد پروتئینی، مسئولان را به این فکر انداخته است که برای افزایش تولید و بالابردن درآمد دامداران مشهد چاره‌ای بیندیشند.

طنین همتی| شهرآرانیوز، معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با بیان این مطلب در ادامه گفت: مشهد از قطب‌های دام‌پروری استان خراسان رضوی است و دام‌پروری از شغل‌های اصلی شهرستان است، به‌طوری که بسیاری خانواده‌ها از این طریق امرارمعاش می‌کنند. در شهرستان مشهد بیش از ۷۵۰ هزار رأس دام سبک و ۴۷هزار رأس دام سنگین وجود دارد.


امید طهماسبی‌زاده بیان کرد : اکنون میزان تولید گوشت قرمز شهرستان مشهد سالانه ۹۵۰۰ تن و تولید شیر سالانه 200هزار تن است. افزایش تولید و درآمد دامداران با اصلاح نژاد دام از اهداف اصلی معاونت بهبود تولیدات دامی است.
وجود دام‌های بومی با بازدهی کم و از طرفی نیاز جامعه به مواد پروتئینی، مسئولان را به این فکر انداخته است که برای افزایش تولید و بالابردن درآمد دامداران شهرستان چاره‌ای بیندیشند.


امید طهماسبی‌زاده گفت: سالانه به‌صورت عمده از روش‌های نوین تلقیح مصنوعی برای دام‌های سنگین استفاده می‌شود. اصلاح نژاد اولین گله‌های نژاد بومی را با نژاد‌های خارجی شروع کردیم و تا امروز اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده است. درباره دام سبک نیز در حال معرفی و اصلاح نژادهای سانن و رومانوف و ایران بلک و نژاد افشاری دارای ژن مرینوس و رامنی و آرمان هستیم.


وی درباره ویژگی‌های نژاد رومانوف گفت: در نژاد رومانوف، چربی دام بسیار کم است، به‌طوری که دنبه دام بومی که به‌طور متوسط ۸ کیلوگرم است، در این نژاد وزن به یک کیلوگرم می‌رسد.


وی در ادامه گفت: از دیگر مزایای گوسفند نژاد رومانوف این است که حجم ماهیچه‌های ران و سردست در آن ۲ برابر گوسفندی با نژاد محلی است. در حال کلی بدن این نژاد به‌صورتی است که تولید گوشت بیشتری خواهد داشت و بازدهی آن نسبت به نوع بومی از ۲ برابر نیز بیشتر است.


وی افزود: از مهم‌ترین دلایل برتری این نژاد، دوقلوزایی آن است. در هر 100 شکم زایش، تعداد بره‌ها ۲۵۰ رأس است. این در حالی است که در نژادهای بومی این تعداد به ۱۱۰ رأس بره تقلیل می‌یابد.
وی درباره افزایش درآمدش گفت: پرورش این نژاد خیلی سودآور است. هم گوشت بیشتری دارد، هم فروش بهتری دارد.

به گفته وی اجرای کامل طرح اصلاح نژاد تقریبا در همه دامداری‌های شهرستان مشهد به‌صورت گسترده در حال انجام است که افزایش تولید و درآمد بیشتر را برای همه دام‌پروران دربرخواهد داشت.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.