طنین همتی/ شهرآرانیوز، علیرضا صحرائی در ادامه با بیان این مطلب افزود: میزان ظرفیت دام ورودی به مراتع استان بر اساس آخرین گزارش تا هم اکنون ۳میلیون و ۵۶۲هزار و ۶۱۸رأس بر اساس پروانههای صادر شده است.
وی با بیان اینکه وسعت مراتع استان ۶میلیون و ۵۵۸هزار و ۳۵۶هکتار است، تصریح کرد: متأسفانه در سالهای گذشته بهدلیل خشکسالیهای پیدرپی در مراتع درجه ۱ و ۲ گونههای کلیدی و شاخصی که ارزش تعلیف بالایی دارند یا بهطور کامل در معرض انقراض قرار گرفته اند یا تماما از بین رفته و جای خود را به گونههای درجه ۲ و ۳ که ارزش تعلیف کمتری دارند دادهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: همچنین مراتع متوسط به سمت کاهش پوشش و تبدیل به مراتع نسبتا فقیر رفتهاند که البته در ۲سال گذشته با ریزش نزولات جوی مقداری از این روند کاهشی کاسته شده و پوشش مراتع احیا شده است.
این مقام مسئول درباره اقدامات احیای مراتع استان اظهار کرد: مباحث آموزش ترویجی، برگزاری کارگاههای آموزشی برای اهمیت پوشش گیاهی و ضرورت حفظ و احیای آن در مجامع بهرهبرداران، مشارکت بهرهبرداران و جوامع محلی برای حفظ و احیای پوشش مراتع و گسترش شبکه همیاران طبیعت برای کمک به اهداف سازمان جنگلها ازجمله اقدامات مؤثر در جهت احیای مراتع بوده است.
صحرائی تقویت پوشش گیاهی در سطح ۶۰۰۰ هکتار از سطح مراتع با اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ را از دیگر اقدامات بیان کرد.
وی با اشاره به تدوین شیوهنامه جدید برای بهرهبرداری مراتع گفت: در حقیقت شیوهنامه مراتع شامل کلیه بخشنامهها و دستورالعملهای نقل و انتقالات پروانههای چرا، چگونگی شناسایی دامداران ذینفع، رسیدگی به اعتراضات واصله و محاسبه میزان حقوق عرفی است.